Sivut

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Porkkanaa sämpylään

Sämpylät, se nopea ja helppo leivän korvike.
Tällä kertaa sämpylätaikinaan meni mukaan kaksi porkkanaa raastettuna.
Antaa kivan lisän ja maun sämpylöille.



Tässäpä resepti teillekin: ( löydetty Lauran tähti -blogista)
200g porkkanoita
3dl maitoa
1ps kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä
3dl kaurahiutaleita/leseitä
n.6dl puolikarkeita vehnäjauhoja

pinnalle kaurahiutaleita/leseitä

Raasta porkkanat. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita hiiva desiin jauhoja ja sekoita maidon joukkoon. Lisää suola, öljy ja porkkanaraaste. Lisää hiutaleet/leseet ja loput jauhot pikkuhiljaa vaivaten. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa kaksin kertaiseksi. Vaivaa taikinaa ja jaa se 16-20 osaan (itselläni tuli muistaakseni 15).Pyörittele sämpylöiksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteiseksi. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita/leseitä. Paista uunissa n.10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti