Sämpylät, se nopea ja helppo leivän korvike.
Tällä kertaa sämpylätaikinaan meni mukaan kaksi porkkanaa raastettuna.
Antaa kivan lisän ja maun sämpylöille.
Tässäpä resepti teillekin: ( löydetty Lauran tähti -blogista)
200g porkkanoita
3dl maitoa
1ps kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä
3dl kaurahiutaleita/leseitä
n.6dl puolikarkeita vehnäjauhoja
pinnalle kaurahiutaleita/leseitä
Raasta porkkanat. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita hiiva desiin jauhoja ja sekoita maidon joukkoon. Lisää suola, öljy ja porkkanaraaste. Lisää hiutaleet/leseet ja loput jauhot pikkuhiljaa vaivaten. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa kaksin kertaiseksi. Vaivaa taikinaa ja jaa se 16-20 osaan (itselläni tuli muistaakseni 15).Pyörittele sämpylöiksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteiseksi. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita/leseitä. Paista uunissa n.10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti