Sivut

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Puuroa

Puuroa ja puuroa, olen intoutunut syömään aamuisin puuroa.. en tosin joka aamu, koska koen olevani hieman unelias/kiireinen kuuden aikaan, joten silloin haukkaan leipää nopeasti. Mutta jos herätys on edes hieman myöhemmin kuin kuuden aikaan niin panostan hyvän ja kunnolliseen puuro aamupalaan. Ja syön rauhassa!
Kummasti saa virtaa päivään kun syö hyvin ja ravitsevasti aamulla.

Pakastimen uumenista löytyykin viellä useampi purkki herukkasoseita.. joista siis tein elämäni ensimmäisen kerran puuroa. Aikasemmin olen vain syönyt kaupan tarjoamista kaurahiutaleista puuroa.
Kuinkas ollakkaan juurikin kun moista puuron tekoa ajattelin tuli postissa uusin yhteishyvä lehti jonka ruoka liitteessä olikin juuri minun tarpeisiini sopivia reseptejä.

Rukiinen herukkavispipuuro
 4 annosta

4dl vettä
1pss( 200g) pakaste herukoita
1 1/2 dl ruisjauhoja
1/5 dl ruokokidesokeria

Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon herukat. 
Keitä muutama minuutti.
Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
Nosta kattila syrjään.
Vatkaa joukkoon sokeri ja nosta puuro jäähtymään.
Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi.

Resepti: Täältä!

Sarjassamme erittäin hyvä kayttökohde pakaste marjoille ja etenkin herukoille. Itse laitoin tosiaan noin 300g pakaste herukkasosetta ja lorauksen vettä lisää. Ja lopputulos oli onnistunut!



 Minä kyllä hyväksyn tuon ihan hyväksi aamupuuroksi, vaikka useimmiten vispipuuroa tulee jälkiruokana syötyä. Aamupalalla olen tuon kylkeen ottanut raejuustoa niin saapi sitten vähän proteiiniakin jostain.

Ovat siis Äitin keräämät herukat hyvässä käytössä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti