Sivut

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Marja-suklaamuffinseja, nam!

Blogissani taitaa olla jo lukuisia muffinsi postauksia, mutta minä en vaan voi sille mitään että ne on niin herkkua! Kuka pirulainen onkin mennyt keksimään moisen leipomuksen.
Siispä Ystävänpäivän tienoilla oli aika leipoa jotain makeaa,suklaista,punaista herkkua ystävilleni.
Ja eikös netin ihmeellinen maailma pelastanut minut jälleen kerran. Löysin alkuperäisen ohjeen TÄÄLTÄ!
(josta löytyy myös leivonta ohje samaisiin mufinseihin)

Marja-suklaamuffinit:

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kermaa
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 ½ dl  yht: pakastemansikoita ja punaherukoita
  • 80 g Marabou premiun 70% suklaa
koristelu:
  • kaakaotomusokeria + vettä
  • marsipaanisydämiä
Itse sain tehtyä taikinasta 9kpl isohkoja muffinseja.
Varsin helppo tehdä ja suklaapitoisuutta on helppo muuttaa sekä makua eri marjojen avulla. Siispä jälleen kerran monikäyttöinen resepti. Kiitos että on olemassa lukuisia ruokablogeja/ ruokaohje sivuja netissä sekä  viisaampia ihmisiä tekemään reseptejä. Itse en todellakaan moiseen touhuun pystyisi, aina täytyy olla edes jonkinlainen resepti edessä kun käy jotain leipomaan.

Tuo koristelu osuus olikin myös yllättävän helppo. Kaupasta tosiaan löytyy kaakaotomusokeria jonka saa hyvännäköiseksi suklaa levitteeksi veden avulla, tosin kannattaa olla hyvin varovainen veden kanssa. Helposti tulee liian löysää, joten pikkuhiljaa lisäilee vettä niin onnistuu parhaiten. Lorauttaa sitten hieman jäähtyneen muffinsin päälle oman mieltymyksen mukaan suklaakastikkeen.
Marsipaanisydän oli tosiaan erittäin helppo toteuttaa. En ollut koskaan aikaisemmin mitään tehnytkään marsipaanimassasta. Ostin kokonaisen marsipaani pötkön kaupasta. Siitä aloin tomusokeria avuksi käyttäen kaulimaan ohutta levyä. Tomusokeri on oiva apua ettei marsipaani tartu kaulimeen/pöytään kiinni. Ja kun tarpeeksi ohut n.3-4mm paksuudeltaan levy on saanut kaulittua, tein sydämen muotoisella piparkakku muotilla kuviot.
Tästä lähtien voinkin hyvillä mielin kokeilla marsipaania myös muihin leivonnaisiin, koska sen muovaaminen on tosiaan ihan helppo homma, ainakin tämän kokemuksen jälkeen.



Nämä muffinsit hävisivät kyllä hyvin nopeasti parempiin suihin ja makeutta oli kuulemma tarpeeksi. Myöskin itse huomasin että tosiaan ovat makeita jottei kyllä montaa pysty syömään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti