Sivut

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Raparperitoska

Pakastimen lokeroista löytyy vielä viime kesän antimia, joten niitä nyt yritän kuluttaa keinolla millä hyvänsä.Olen todennut työpaikan hyväksi uhriksi, siellä menee kaikki vähänkin sokeria sisältävät leipomukset!

Pohjataikina:
150g leivontamargariinia
5 kananmunaa
3dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
n. 1 1/2 l raparperinpaloja
(jos/kun teet pakastetuista raparpereista, sulata ja valuta hyvin!)

Toska:
200g leivontamargariini
2dl sokeria
200g mantelilastuja
1/2dl vehnäjauhoja
2rkl maitoa

1. Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot,leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele päälle raparperin palat. Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tsolla 20 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa toska. Sulata kattilassa rasva. Sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta toska. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Annan piirakan hieman jäähtyä ennen paloittelua.

Vanilija jäätelön/kastikkeen kanssa tarjoile!

Itse löysin ohjeen täältä Pirkan resepteistä.


Suhteellisen helppo valmistaa ja kuluu raparperit pakastimesta helposti!

Alkukesän aurinkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti