Sivut

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Ideasta taulu

Joku saattoikin nähdä vilaukselta Keittiön verho päivityksessä taulun. Ja ajattelin jakaa tuon vallankumouksellisen idean teidän kanssa. K-rauta : Sisustajan paratiisi, ainakin isoimmat semmoiset. Siispä otin "mallipaloja" erilaisista tapeteista. Ja sattui kotona olemaan normi lasilevyllä päälystetty taulu ilman kehyksiä. Siispä näin ollen modasin muutamalla puuvärillä kuvaa hieman värilliseksi ja iskin tapetti palan lasin alle.

Kyseinen  "taulu" on koristanut keittiön seinää jo useamman hetken. Helppoa ja halpaa ennen kaikkea!

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Sisustus löytöjä

Huomaa taas että on vuodenajat vaihtumassa talvesta kevääseen ja kesää kohde aina vain enemmän. Sisustuskärpänen puraissut nimittäin. Tarkoitus oli ostaa muutama säilytysrasia/laatikko.. Ja siis sisustuskaupasta minut tuntien ei vain niin pääsekkää ulos tyhjin käsin.

Keittiön uudistukseen en aivan ollut tyytyväinen siltä osin että kaipasin jotain väriä enemmän. Ah vaihtoehtoja oli lukuisia, ostaako 4 pöytä tablettia vai pyöreän liinan vai kaitaliinan, ja väri vaihtoehtoja oli paljon niitäkin. Pienen mietinnän jälkeen päädyin turkoosiin ja ihaniin koristekiviin.

Lasikulhossa on koristekiviä ja keskellä tuliaisiksi saatu saippua/tuoksukukka Thaimaasta, mukavan mietoa tuoksua antaa samalla.

Kun päätimme suorittaa "toimisto" nurkassamme uudistuksen koskien pöytää jokin aika sitten, niin "paperittomassa" toimisto nurkassa ei siis ole juurikaan säilytyshyllyjä/laatikoita. Siispä kaikille tärkeimmistäkin tärkeimmille papereille oli hankittava jokin säilytysratkaisu. Löysin kaksi aivan mahtavaa ratkaisua. Molemmat pääsivät heti käyttöön. Itse "toimisto" pöydälle pienempi.

 Musta mysteeri box :D sisälle sopii juuri tärkeimmät muistilaput eikä sen enempää, näin ollen ei toivonmukaan kertyisi ylimääräisiä lippulappuja. Kokoa tuolla mustalla laatikolla on n.10x10cm ja kansi aukee ylöspäin.Ihanan simppeli!

Ja sitten niille vähemmän tärkeille papereille... vaihtoehtoja oli siis vaikka kuinka paljon ja eri materiaaleista valmistettuja.. lautaa,vaneria,peltiä,muovia..Mutta onneksi tämä ihana peltilaatikko huusi mun nimeä niin kovaa niin se tarttui matkaan. Laatikon molemissa päissä on "kantokoukku" ja sisälle sopii A4 kokoisia papereita ja siitä pienempiä hyvin. Korkeus n. 15cm. Paikka löytyi laatikolle hyvin tv-tason reunimmaisesta lokerosta. Ja teksti on mielestäni erittäin hyvin kuvaava!


Molemmat laatikot,pöytäliina,sisutuskivet ja lasimalja löytyivät Askosta. Näihin kuviin ja sisustusintoiluihin onkin hyvä lopettaa tiistai. The American odottaa katsojaa.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Keittiön verho

Uusi viikko ja uudet kujeet.. Aamun operaatio verhon ompelu.
Kankaan hankin jo aikaisemmin: kangas budjettini oli pieni, joten suunnistin Ikeaan, josta en ikinä ole kangasta ostanut. Ja ennakkoluuloja oli paljon, enkä odottanut löytäväni juurikaan mieleistäni/laadukasta. Ja kuinkas ollakkaan löysinkin ihan suhteellisen kivan näköisiä kankaan. Ikeastakin siis voi löytää kankaita ja loppupeleissä minulle tuli vaikeuksia valita minkä kankaan otan: onneksi poikaystäväni oli mukana, joten siis koko päivää ei verho osastolla voinut viihtyä. Ja tiedoksi vaan kaikille jotka harrastavat pienen budjetin shoppailua: metri hinta oli 3,95e! Laadusta tietenkään en mene mitään sanomaan, toisaalta tuo keittiön verho ei ole kuin katseenkääntäjä/katseenvangitsija/ mukavuuden tuoja, eikä siis kovassa fyysisessä käytössä :D

Siispä tänä aamuna kaivoin kaapin uumenista lähes antiikin aikaisen ompelukoneen. Valkoista lankaa oli onneksi, mikä onkin hyvin tavallista etten muista kaupassa miettiä lanka asioita lainkaan, mutta tuskin Ikeasta lankaa olisi löytynytkään :D Summa mutikassa olin ostanut kangaspalan, ja yli jäi n.40cm. Ompelin ylös n.10cm leveän käänteen,alas n.4cm ja sivut vain käänsin päärmeistä. Valkoista ompelulankaa olikin juuri ja juuri verhoon, mutta riitti kuitenkin.

Valoinen tuosta keittiöstä tuli ainakin! Pöydällä on Vallilan pöytäliina, pyyhittävää hieman vahakankaan tyylinen.

Ja kaikesta tästä kevään/kesän odotuksesta huolimatta aamulla ja yöllä satoi lunta... Onneksi mittari sentään näyttää muutamaa plus astetta. Joten eiköhän se kesä vielä tule!

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Marjaisat muffinsit

Ah, niin ihanaa on herätä vielä aavistuksen nokka tukossa sunnuntai päivään ennen kello kahdeksaa.. No minäpä siis otin koko ilon irti aikaisesta aamusta.
Leivoin erittäin helppoja marjaisia muffinseja. Reseptin löysin Myllyn Paras - sivuilta jota hiema muokkasin kaapista löytyvien tuotteiden mukaan.

Itse en kookoshiutaleita laittanut ja marjoina käytin puna- ja mustaherukka sekoitusta joita vielä pakastimen uumenista löytyy. Kuorrutteen jätin kokonaan pois ja ripautin tomusokeria pinnalle.

Kyl maistu hyviltä viime kesän marjoista tehdyt leivokset aamupalaks!

Inspiraatio

Minulla siis on kovasti syyhynnyt sormissani päästä jakamaan asioita blogissa. Ja tässäpä tämä nyt on. Yritän ja pyrin jakamaan täällä onnistumistani missä milloinkin, aluksi ainakin ruoan,leivoksien ja sisustuksen parissa. Koko pienen ikäni olen kaikenlaista pientä ja isompaa käsilläni tykännyt tehdä. Johtuen toki varmasti juuristani jotka ovat pitkälti maaseudulla jossa tekemällä itse paljon asioita tehtiin.

Toivon että tästä olisi iloa jollekin muulle myös kuin pelkästään itselleni :)

Tervetuloa siis viihtymään Jupinoissani ja löytämään jotain uutta!
ps. Olen hyvinkin kiitollinen jos jonkin merkin vierailustasi jätät ja kysymyksiäkin saa esittää.. vastaan sen minkä ossaan :D Ja tietenkin nappulat tykkää ja ei tykkää on vapaasti käytössänne!