Sivut

torstai 28. huhtikuuta 2011

Loma fiilikset!

Lomalla siis oli tekemistä ihan sopivan mukavasti siispä tuli olo että on saanut vähän lomailla. Ihan oikeaan aikaan oli kyllä tuo loma, alkoi jo kaivata pois arjesta. Lomalla tuli tehtyä yhtä sun toista mm:
- Hyvää ruokaa
- Flamingo spa:ssa päivä
- Ulkoilu lenkkejä KEVÄISESSÄ säässä!
- Bodycompat kokeilu :)
- Kotipaikalla visiitti
- Kummipojan ja kummien luona päivä
- Grilliruokaa
- Mummin hautajaisten vietto

Tässä muutamia kuvia loman ajalta:
Nämä muffinsit on marjaisten muffinsien ohjeen mukaan tehty, kuorrutteeksi laitoin vaaleanpunaista tomusokeri seosta vedellä sakeutettuna.

Maalaismaisemaa illan hämärtyessä


 Äitin kukkapenkistä jo kovasti puskee kukkia


Mummi  6.4.2011 <3
"Kun mummot kuolevat, heistä tulee kukkaniittyjä ja kaislaa ja joistakin mummoista tulee puita ja he humisevat lastenlastensa yllä, suojaavat heitä sateelta ja tuulelta ja levittävät talvella oksansa lumimajaksi heidän ylleen."

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Juomaherkut

Hyvä ruoka parempi viini, eiku miten se meni. En mitenkään säännöllisesti käytä kyseisiä tuotteita, mutta välillä haluaa hieman herkutella, tai muuten vaan juhlistaa hetkeä. Tässä siis ehdottomia alkoholituotteita jotka ovat testattu erittäinkin hyvän makuisiksi ja hinta-laatu suhde kaikissa kohdallaan:

La Caliera Moscato d'Asti
Italialainen.Erittäin makoisa ja hyvä jälkiruoka viini, toimii hyvin esim. mansikoiden kanssa. Kompakti koko ja juuri sopiva, sen verta makeaa ettei enempää tarvitse. Tätä aijon hehkuttaa vielä pitkään!!


Asti Gancia
Italialainen kuohuviini, sopivan raikas, ei liian makea. Kokoja moneen lähtöön.



Fresita
Chileläinen herkku. Tämä on hyvä varsinkin kesä aikaan, illan alottajaisiksi tai juhliin, lasillinen herkullisen väristä juomaa. Maku mansikkainen. Kokoja useita.


Mikäs sen parempaa kuin juustotarjotin tai suolakekssit, taikka mansikka kippo ja hyvä viini!

Ja siis minähän olen nauttimassa nyt ansaitusta talvilomasta joten siksi näin keveitä päivityksiä :D
Tänään nautittu mm. pitkään nukkumisesta, aurinkoisesta säästä, musiikista, kylpylästä, kesän ekasta grilliherkusta ja oon nähny kevään ensimmäisen leskenlehden tänään!

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Mie vähän muistelen

Ah, niin ihanaa kun on ihan parhaita muistoja kouluajoilta. Tässä yksi aivan parhaista: Kouluaikoina minä olin se joka ajatteli hankkivansa vauvan/vauvoja ensimmäiseksi, ihan niinku niitä nyt hankittas tuosta kaupan hyllyiltä :D ja nyt olenkin se joka saa askarrella usealle koulukaverille onnittelukortteja vauvojen johdosta! Kyllä minäkin vielä kun oikea aika on! Mutta tässä aiheeseen liittyvä sarjakuva jonka hyvinkin kuvaa mietteitä siihen aikaan ja on laittanut monesti hymyn huulille sitä katsellessa, minä tietenkin olin tuo Viivi :




 Piirrostaiteilijana Maria "mude", Kiitos!

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Melkein kotitekoista jäätelöä

Aika ajoin on mukava käydä Stockmannin Herkussa  etsimässä kaikenlaisia hieman erilaisia ruoka-aineksia. Monenlaisiä löytöjä on tullut tehty, valikoima kuitenkin poikkeaa paljon Prismoista ja Citymarketeista.
Jokin aika sitten jo kyseisen jäätelö herkun löysin ja maistiaiset tuli suoritettua. Maku oli hyvä!

Eli siis itse jäätelö on hyvinkin helppo valmistaa, paketissa on pussi jossa "ainekset". Hieman kermaa ja maitoa sekaan ja sähkövatkaimella sekaisin ja pakastimeen kylmenemään. Erittäin selkeät ohjeet löytyy paketin kyljestä. Tuotetta löytyy myös kermajäätelönä. Meillä herkuteltiin tänään marjajäätelöllä:


 
Loraus herkullista suklaakastiketta ja nam! Yhdestä paketista tuotetta tulee reilu litra.
Hyvää vaihtelua valmiille kylmähyllyssä oleville jäätelöille.


Pääsiäistunnelmaa keittiöstä :)

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kevät!

Kevät se täällä taas on! Aivan ihanaa, tykkään niin kovin!

Varmat kevään/kesän merkit Helsingissä:
  •  Ihmiset ovat ulkona, ulkoilemassa
  •  Helsingin jäätelötehtaan kojut ovat auki Hietsussa, Eiranrannassa ja Kaivarissa
  •  Autot ja varsinkin kivan näköset autot ovat ulkoilemassa ranta teillä
  •  Ihmiset ovat hyvällä tuulella, saattaa jopa saada hyvää asiakaspalvelua kaupoissa
  •  Roskat paljastuu lumien sulettua kadun varsilla ja teillä
Parasta noista ehdottomasti on että Helsingin jäätelötehtaan kojut ovat auki! Siis ehdottomasti kannattaa kokeilla kyseistä kylmyyttä jos käsiinne sitä jostain saatte. Super hyvää ja makuja moneen lähtöön :)
kuva: www.eluova.fi  


kuva: www.ultimatesportsmen.com           
kuva: www.hs.fi
Onko ihanempaa kuin veden solina purossa, viimeinen lätäkkö pihassa, vihertävä ruoho maassa, iloiset ihmiset ulkona ja lomat ihmisillä edessä päin? Nauttikaa keväästä!

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kortteja

Tässäpä kuvarykelmä korteista joista oon kerinny nappaamaan valokuvan ennen postiin laittamista.

Rippijuhliin kutsukortti "Unikko" teemalla 2003.


Joulukortti valokuva liikkeessä v.2007 , kuvana parvekkeen lyhty ja kanervat

Joulukortti 2009

Kihlajais-onnittelukortti

 "Onnen kahle kultainen , ihanin tunne ihmisen.
Lämmin loiste rakkauden, sydän on löytänyt sydämen"

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Herkkujen päivä

Lounaaksi perunoita ja kalaa:

Lohi:
n.1kg fileroitu lohipala
tilliä
suolaa
sitruunapippuria

Lohi maustettii eilen illalla tillillä,suolalla ja sitruunapippurilla. Laitettiin kalapussiin ja jääkaappiin maustumaan.
Tänään paistettiin 200C n.40min.

Lohkoperunoita uunissa:

n.700g perunoita
persiljaa
ranskanperuna-maustesuolaa
öljyä

Perunat kuorin ja lohkoin paloiksi. Uuni astian voitelin öljyllä kevyesti. Perunalohkot uuniastiaan ja persilija hiput ja ranskanperuna-maustesuolaa päälle. 200´C uunissa n.40-50min. Itselläni olivat noin 50min.

Päiväkahvi herkut:

Valkosuklaakeksit:

n.25kpl
200g margariinia
2tl vaniliinisokeria
n.1,5dl sokeria
1 muna
n.1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
n.5dl vehnäjauhoja
100g valkosuklaata (Fazer-leivontasuklaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään (ei suklaa) ja lisää joukkoon sulatettu margariini ja kananmuna. Sekoita seos tasaiseksi. Pilko suklaa pieneksi paloiksi ja sekoita seokseen.
Nostele kahdelle lusikalla pieniä taikina palleroita leivinpaperille (n.1,5cm) halkaisija. Voit hieman painaa palleroita litteämmäksi leivinpaperin päällä.
Paista 200C sen verran että reunat alkaa aavistuksen rusehtaa,n.5-10min.
Annan keksien rauhassa jäähtyä leivinpaperin päällä jotta ehtivät kovettua hieman. Jonka jälkeen ovat helppo laittaa esim. tarjoilulautaselle tms.

 
 Ja olipa muuten hyviä keksejä, ja vielä kun oli Vienetta -jäätelökakku samassa kahvipöydässä ni kyllä tuli suu makeaksi.

Iltapalaksi hampurilaisia:

Sämpylöiden ohje täältä. 
Itse käytin kuivahiivaa kaksi pussia ja seesaminsiemet olivat kaupassa.
Tässä lopputulos: aika möhkäleitä tuli!
                   
Täytteeksi tulee meillä tänään: Salaattia,kurkkua, hampurilaiskastiketta,ketsuppia ja juustoa sekä jauhelihapihvit jotka löytyvät kaupan pakaste hyllyiltä.Ovat siis paistovalmista tavaraa. Saattapa olla että kylkeen vielä uunissa tekaisen ranskiksii!


Näillä eväillä ei olla meillä ainakaan nälässä tätä päivää vietelty.Kalaruoasta en ehtiny napata ruokaa ennen ku se vajosi kurniviin mahoihin.
Kivaa touhuilla keittiössä kun ulkona sataa vettä, on sumusta ja n.+2 astetta.

Herkkuhetkiä muillekin!

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Lauaaaantai on täällä taas!

Mikäs sen mukavempaa kun viikonloppu joka sattuu sattumalta olemaan vapaa töistä!

Olen siis aloittanut sen sadannen kerran kesäkuntoon treenailut. Tuossa kun hetki meni nokka tukossa ja lepäillen. Toki on vieläkin tukossa jonkin verran mutta ei kyllä taho enää yhtään olla erossa jumppailusta!
Zumbaa ja Fitballia tähän aamuun teki erittäin terää. Vaikka uni ois kyllä maistunu sekin.
Suunnitelmissa siis muutama kilo alaspäin ja timmimpää kroppaa kehiin! Saa nähä miten käy.. Kesä alkaa olla kuitenkin jo yllättävän lähellä.


Ruoka se onkin yksi tärkeimmistä tai oikeastaan tärkein asia jos jotain muutosta kroppaan haluaa. Joten jumppailujen lomassa koitan keskittyä myös edes aavistuksen terveellisempään ruokavalioon.
Tässä perjantai-illan sapuska: Kanaa ja riisiä!


Yksinkertainen ja hyvä ruoka : Broilerin fileesuikaleita, ananasta, ruokakermaa sekä kylkee riisiä. Josta saa modattua myös tummalla riisillä/pastalla aavistuksen terveellisempää sekä vaihtamalla kermaa kevyempään tai jättämällä kokonaan pois.

Ja minä tyttö alan valmistautua illan menoihin : Jippu & Samuli Edelman -konsertti! Innolla odotan kyseistä shöwta. Yhteisbiisit on aika loistavia ja Jipun omat myös kuunneltavia. Eniten ennakkoluuloja on Samulin omiin biiseihin.

Pimeä Onni siis soimaan ja lauantai-illan viettoon!

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Let's Zumbaaaa!!

Haluan tartuttaa teihinkin tän super huipun liikunta muodon :D


Tämän musiikin tahtiin kun hytkyy ni varmasti hiki tulee ja meillä päin tunnit kestää 50min-60min joten kyllä on hiki tullut ihan toden teolla. Minullakin oli ennakkoluuloja monen moisia kun kyseinen laji suomeen saapui. Ja en todellakaan ole rytmitajuinen tai tanssia rakastava ihminen. Mutta niin vain tykästyin. Zumbassa sekoitetaan salsaa, merenqueta, hip-hopia, flamencoa , cumbiaa, rumbaa, mamboa, calypsoa sekä salsatonia joten tyyliä on monta. Ohjaajasta riippuen tyylejä sekoitetaan erilailla. Meillä vaihtelee suuresti ohjaajasta riippuen musikkii ja se kuinka kovalla temmolla zumbaa tehdään ja toki itsekkin siihen voi paljon vaikuttaa. Musiikki on aivan loistavaa: Uusista hiteistä aina 90- ja 80- luvun hitteihin. Mukana soi Pitbullit, Shakirat, DaddyYankeet ja LosDelRiot sulassa sovussa. Itse olen huomannut että ylävartalo on "rentoutunut" ja niska-hartia seutu ei ole läheskään enää niin jumissa kuin joskus on ollut. Sekä vatsa-selkä lihakset ovat löytäneet vähän edes ryhtiä. Ja kaikista parasta on se kun lähtee tunnilta on ihan mahtava fiilis ja mieli virkeä! Yllytän edes kerran kokeilemaan kyseistä hullutusta :)

ps. Selkävaivoihin Zumba on ihan super loistava keksintö, itselläki ajoittain saattaa hieman selkä jumiutua johtuen fyysisestä työstä niin nuo tunnit saa kolotukset häviämään.
Ja tietty jos sattuu menee miehen vetämälle tunnille niin kai siinä nyt hiki tulee pelkästä seuraamisesta :D

Liikunnan iloa ihmiset :)