Sivut

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Laskias+pulla

Laskiaisen kunniaki , joka tosin oli siis jo reilu viikko sitten: Laskin ihan oikeasti pulkkamäkeä, ainakin kerran. Suurin pulma siinä harrastuksessa oli se että takalisto ei tahtonut sopia pulkkaa, en tiedä johtuko asia siitä että takalisto on liian leveä, vai siitä että pulkka on liian pieni tai siitä että pulkkailu ei vaan enään olekkaan sopivaa "aikuiselle". Olen pitkän harkinnan jälkeen päätynyt siihen että pulkka jonka omistan on suunniteltu lapsille ja minua ei vaan enään voi luokitella "lapseksi" :D

Pulkkailusta vielä, sangen mukavaa puuhaa on, mutta en vain yksinkertaisesti enään ymmärrä sitä miten silloin lapsena on jaksanut monta tuntia pulkkailla. Olin jo aivan puhki muutamasta kiipeämisestä ylös pulkkamäkeä TYHJÄ pulkka perässä. Huh! Ja olen aivan varma että sitä lapsenmielistä pulkkailu iloa minulla oli ainakin yhtä paljon kuin silloin lapsena. Ehkä pulkkamäki oli tällä kertaa vaan paaaljon suurempi kuin lapsena :D

Ennen kaikkea laskiaisen kunniaki oli laskiaispullien teko ohjelmanumerossa.
Perus pulla reseptillä syntyi pullat. Täytteeksi kävi hyvin mansikkahillo ja kermavaahto sekä punainen marsipaanimassa! Nam!
Marsipaania siis olen alkanut hyödyntämään yhdessä jos toisessakin leivoksessa koska niitä nyt kaapissa on :D



perjantai 17. helmikuuta 2012

Brunssi!

Dylan Pink Bistro toimi eräänä sunnuntaina elämäni ensimmäisenä brunssi paikkana.
"Brunssi on aamupäivällä syötävästä runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä tai välimuodosta käytetty nimitys (engl. brunch = breakfast + lunch). Brunssi nautitaan myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas"-Wikipedia).
Siispä olin asiasta innoissani jo muutaman päivän, koska kuulostaa ja kuvista näkyi varsin hyvältä idealta. Joo ei ole kovin suuret elämä ilot  xD

Helsingin seudulla ainakin nyt brunssi villitys on valannut lähes koko kaupungin, useissa lehdissä on ollut erilaisia arvosteluja ja useat ystävät/tutut ovat kyseistä touhua harrastaneet jo useasti.
Muutaman paikkaan koitin tehdä pöytävarausta etukäteen mutta vastaus oli eioo tilaa enään. Tosin varausta yritin suorittaa ehkä aavistuksen myöhään, lauantai iltana.
Joten ohjeeksi vastaisuuden varalle suosittelen tekemään varauksen hyvissä ajoin jos tietää mihin paikkaan aikoo mennä brunssille. Osa paikoista ottaa varauksia vastaan, osa taas toimii periaatteella nopeat syövät hitaat eivät. Esim. Primulan Brunssi kuulostaa erittäin hyvältä myös mutta eivät ota pöytävarausta vastaan joten en sunnuntai aamun kohmeissa halunut mennä katsomaan paikan päälle onko enään mitään jäljellä/istumapaikkaa saatavana. Ei ruoan saaminen kuitenkaan täydy olla mikään suuren suuri jonottamisen aihe.

Dylan ketjun Arabian ravintolaan olisimme halunneet paikan mutta se oli jo täyteen varattu, joten tyydyimme ketjun Pitäjänmäen paikkaan. Odotukseni olivat lähinnä että saan mahani täyteen suolaisista ja makeista herkuista sekä voin viettää yhden sunnuntai aamun laittamatta itse aamupalaa xD
11.30 alkoi brunssi aika kyseisessä paikassa, tietenkin aluksi ruuhkaa hieman oli linjastolle koska juuri oli ovet avautuneet, mutta ei sitä nyt varsinaisesti jonottamiseksi voinut kutsua.
Yhden aikuisen brunnsin hinnaksi tuli 15e ja kuohuviinin kanssa kyseinen herkuttelu olisi maksanut muistaakseni 20e. Lapsille touhu on edullista, alle 3v ilmaiseksi ja 4-10v puoleen hintaan.

Tarjolla oli kyllä paljon erinäisiä tuotteita: hedelmiä, lukuisia salaatteja, lihapullia, falafeliä, kanasalaattia, jogurttia, rahkaa, mysliä, muroja,kinkku/juusto leikkeleitä, piirakoita, croisantteja, sämpylöitä, kahvia, teetä, tuoremehua jne. Makealla osastolla olikin vasta valikoimaan: mustikkapiirakka, suklaaleivos, raparperipiirakka, keksejä, nachoja, vaahtokarkkeja, tuulihattuja jne. Eli siis lähtökohtana jo tiesi että tästä touhusta tulee vähintäänkin maha täyteen ja aavistuksen turvonnut olo!

Siispä ruokien kimppuun: kaikki syömäni tuotteet olivat tuoreita ja hyviä. Ei kyllä juurikaan pahaa sanottavaa ruoista löytynyt. Mieleeni tuli että minun lautaseni olisi kruunannut graavilohi siivut, joita ei löytynyt.
Ainakin makeista jälkkäreistä lähes kaikki olivat kaupan valmistuotantoa, mikä sinällään tietenkin kertoo ravintolasta jotain, mutta tässä tapauksessa en pidä sitä asiaa mitenkään paheena, koska kyseisiä tuotteita hyvin vähän syön muuten niin maistuuhan ne nyt herkuilta jokatapauksessa!
Tee valikoima oli kyllä monipuolinen, oli useita pussi laatuja ja myös teepallon ja useiden teelehtivalikoiman myötä pystyi tekemään mieleisen teen. Kahvi oli termoskannussa. 

Paikasta ensimmäisenä tuli mieleen koulun ruokala, johtuen ehkä siitä että paikka sijaitse jonkinlaisen toimistotalon alakerrassa. Toimii ilmeisesti arkisin ihan normi lounaspaikkana. Sisustus oli värikästä ja selkeää. Pöytäasetelma oli myös suoraan koulun ruokalasta, neljän hengen pöydät jonossa. Jos kaipaa brunssiltaan enemmän hohtoa ja hienoutta niin keskustan paikat varmasti ovat siihen sopivimpia. Mutta tuona sunnuntaina paikka ajoi ihan hyvin asiansa ja mahan sai jokainen kyllä ylitäyteen. Paikalla oli lapsiperheitä, nuoria aikuisia, aikuisia seurueineen. Meidän ollessa paikalla reilusti ylipuolet paikoista oli täynnä. Joten kyllä se brunssi tosiaan taitaa olla aika IN näinä aikoina.


Tuossa vielä todistusaineistoa ensimmäisestä annoksesta jolla aloitin syöpöttelyn... muutama santsi lautanen niin kyllä tosiaan maha oli T.Ä.Y.N.N.Ä.

 Mutta suosittelen innostumaan brunsseista, ihan mahtava tapa viettää aikaa ystävien kanssa ja syödä itsensä halkeamispisteeseen xD

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Marja-suklaamuffinseja, nam!

Blogissani taitaa olla jo lukuisia muffinsi postauksia, mutta minä en vaan voi sille mitään että ne on niin herkkua! Kuka pirulainen onkin mennyt keksimään moisen leipomuksen.
Siispä Ystävänpäivän tienoilla oli aika leipoa jotain makeaa,suklaista,punaista herkkua ystävilleni.
Ja eikös netin ihmeellinen maailma pelastanut minut jälleen kerran. Löysin alkuperäisen ohjeen TÄÄLTÄ!
(josta löytyy myös leivonta ohje samaisiin mufinseihin)

Marja-suklaamuffinit:

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kermaa
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 ½ dl  yht: pakastemansikoita ja punaherukoita
  • 80 g Marabou premiun 70% suklaa
koristelu:
  • kaakaotomusokeria + vettä
  • marsipaanisydämiä
Itse sain tehtyä taikinasta 9kpl isohkoja muffinseja.
Varsin helppo tehdä ja suklaapitoisuutta on helppo muuttaa sekä makua eri marjojen avulla. Siispä jälleen kerran monikäyttöinen resepti. Kiitos että on olemassa lukuisia ruokablogeja/ ruokaohje sivuja netissä sekä  viisaampia ihmisiä tekemään reseptejä. Itse en todellakaan moiseen touhuun pystyisi, aina täytyy olla edes jonkinlainen resepti edessä kun käy jotain leipomaan.

Tuo koristelu osuus olikin myös yllättävän helppo. Kaupasta tosiaan löytyy kaakaotomusokeria jonka saa hyvännäköiseksi suklaa levitteeksi veden avulla, tosin kannattaa olla hyvin varovainen veden kanssa. Helposti tulee liian löysää, joten pikkuhiljaa lisäilee vettä niin onnistuu parhaiten. Lorauttaa sitten hieman jäähtyneen muffinsin päälle oman mieltymyksen mukaan suklaakastikkeen.
Marsipaanisydän oli tosiaan erittäin helppo toteuttaa. En ollut koskaan aikaisemmin mitään tehnytkään marsipaanimassasta. Ostin kokonaisen marsipaani pötkön kaupasta. Siitä aloin tomusokeria avuksi käyttäen kaulimaan ohutta levyä. Tomusokeri on oiva apua ettei marsipaani tartu kaulimeen/pöytään kiinni. Ja kun tarpeeksi ohut n.3-4mm paksuudeltaan levy on saanut kaulittua, tein sydämen muotoisella piparkakku muotilla kuviot.
Tästä lähtien voinkin hyvillä mielin kokeilla marsipaania myös muihin leivonnaisiin, koska sen muovaaminen on tosiaan ihan helppo homma, ainakin tämän kokemuksen jälkeen.



Nämä muffinsit hävisivät kyllä hyvin nopeasti parempiin suihin ja makeutta oli kuulemma tarpeeksi. Myöskin itse huomasin että tosiaan ovat makeita jottei kyllä montaa pysty syömään :D

maanantai 13. helmikuuta 2012

Ystävänpäivä & Ristipistoja

Pupujussi,
iloinen ja hassu,
löysi pienen sydämen,
punaisen ja lämpöisen.
Luokse hyvän ystävän,
sydämen mä lähetän! 



Muutama ihanan mukava ystävä sai tänä ystävänpäivänä tuollaisen kortin postissa. Puuhaa ristipistokorteissa riitti totta tosiaan. Mukavaa oli kuitenkin tehdä ihan itse ystävänpäivä kortit, jotain vaihtelua ainaisille valmiille kaupan korteille.
Malli löytyy TÄÄLTÄ!  Värejä hieman vaihdoin ja tein niistä joita varastosta jo löytyi. Valmiin kuvan liimasin reikäkorttiin ja taustan peitin paperilla. Kortin sisään rustasin valmiin runon.

Oikein Ihanaa ystävänpäivää kaikille <3

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Sämpylöitä

Jossain aikaisemmassa postauksessa olen tainut käsitellä jo sämpylöitä, mutta jatkan sitä käsittelyä nyt. Koska olen todennut että kuinka onkaan helppoa pyöräyttää muutama sämpylä ihan home made tyyliin. Ihanaa syödä tuoretta sämpylää ja pari siivua juustoa väliin! Kyllä vetää vertoja kaupan valmiille leiville/sämpylöille helposti.
Siispä olen useaan otteeseen nyt alkuvuonna leiponut sämpylöitä, löysin niin super helpon ohjeenkin.
Ohjetta on myös hyvin helppo muokata jauhojen osalta.

Sämpylät:
2 1/2 dl vettä
25g hiivaa tai 7g kuivahiivaa
2dl vehnäjauhoja
1tl sokeria tai siirappia tai hunajaa

Lisäksi:
1 tl suolaa
4-5 dl kokojyväjauhoja/ sämpyläjauhoja
2rkl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi
Murenna hiiva / kuivahiiva joukkoon ja sekoita puuhaarukalla
Lisää sokeri ja 2dl vehnäjauhoja
Sekoita taikinaa voimakkaasti puuhaarukalla
Peitä taikinan juuri ja jätä se kohoamaan lämpimään paikkaa 10-15min
Kun juuri kuplii, lisää suola ja jauhoja vähitellen
Alusta samalla taikinaa kädellä
Lisää öljy ja alusta edelleen lisäten jauhoja tarvittava määrä
Taikina on valmista kun se alkaa irrota kädestä ja kulhon reunoista
Siirrä taikina puhtaalle jauhotetulle pöydälle.
Vaivaa taikinasta ylimääräiset ilmakuplat pois
Leivo taikinasta 5-10 sämpylää
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja anna sen aikaan sämpylät kohota pellillä leivinliinan alla.
Paista uunissa n.10-15min

Kotitaloustaito: Löytty-Rissanen, Näveri,Haverinen (Tammi 2000)

On se vaan hyvä keksintö se yläasteen aikainen kotitalouskirja, sieltä löytyy hyvinkin yksinkertaiset sekä selkeästi kirjoitetut reseptit.
Suosittelen säilyttämään kyseistä kirjaa!


perjantai 3. helmikuuta 2012

Jotain pinkkiä ja kosketuksesta toimivaa

Tuossa tammikuun alkupuolella flunssa höyryissäni tein jotain odottamatonta ja päätin tilata Nokia Lumia 800 älypuhelimen. Mietin kerran jos toisenkin jos vaikka peruisin vielä päätökseni. Kapinani älypuhelimiä vastaan kuitenkin laantui. Olihan aikaisemmin käytössä Nokia N97, joka ajoi asiansa kohtalaisesti. Nokia merkkinä on ollut minun kohdallani aina luotettava ja toimiva, joitain hajoamisia on tapahtunut mutta ne ovat ehkä enemmänkin käyttäjästä olleet kiinni eikä valmistajasta. Onhan Nokia kuitenkin aina edes enemmän kotiin päin kuin iPhonet.

Nyt koitti päivä jolloin posti ilmoitti että paketti on noudettavissa...
Ensi silmäyksellä kaikki oli vain postiivista:  pinkki väri, jonka itse tietenkin olin jo valinnut tuotetta tilatessa. Puhelimen koko juuri käteen sopiva, ohut ja siro, 142g. Paketissa mukana tuli ohut muovisuojus puhelimelle, laturi+usb kaapeli ja korvanapit sekä ohjekirjat eri kielillä.
Ohjekirjoista voin sen verran sanoa että kaikki perujutut sieltä löytyivt hyvin, mutta joskus ööö.. 10 vuotta sitten ohjekirjat taisivat olla aavistuksen perusteellisempia.(toki silloin kännykkä olikin aika uusi juttu kaikille)
Sim kortin paikalle kuuluu MicroSim-kortti, joka on puolet pienempi kuin aikaisemmissa puhelimissani käytetty versio. Tilasin tietenkin samalla kertaa liittymän ja näin ollen sain samassa paketissa uuden sim kortin.
Kortti paikalleen ja ihmettelemään käynnistämistä kuin pikkulapsi :D

Varsin selkeä ja hyvä käyttöjärjestelemä:Windows Phone 7.5 Mango. Suomenkielinen ja yksinkertainen. Tämä olikin nyt se ensimmäinen puhelin jossa on Windowsin käyttöjärjestelmä. Tähän asti vaikutelmani on siitä hyvinkin onnistunut.
Lisää ohjeita puhelimen sisällön muokkaamiseen löytyy helposti valikosta ja ohjeet ovat selkeät, ymmärrettävät.
Itselläni sisällön muokkaaminen onnistui vaivattomasti.
 Kamera toimi kiitettävästi ja valokuvia pystyy hieman muokkaamaankin ja helposti liittämään viesteihin/nimiin/ohjelmiin.
Valmiina oli joitain ohjelmia(sport tracker, office, pelit) mutta lisää löytyy helposti muutaman painalluksen jälkeen ja ohjelmia on sitten lukemattomia, moneen lähtöön.
Kosketusnäyttö toimii hyvin ja todella kevyt hipaisu riittää.

Nyt vain kuumeisesti odottelen että liittymä siirtyy uudelle sim-kortille, pääsee puhelin täyteen käyttöönsä.



Kaikissa kuvissa puhelimen päällä on jo ohut punainen muovisuojus ja sormenjälkiä miljoona :D
Yhden päivän kokemuksella kyllä voin sanoa ettei ollut turha ostos. Joten siis nyt on minunkin älypuhelin kapinani kyllä edes mennyttä elämää.


torstai 2. helmikuuta 2012

Näyttelyä..

Helsingin kahdet kasvot näyttely Laiturissa on vaikuttava ja mielenkiintoinen. Valokuvaus on tosiaan taide laji.
Kuinka hienosti tuossa näyttelyssä onkin yhdistetty pommitusten aikaiset valokuvat ja nykypäivän kuvat samoista kohdista. Illuusio on valtavan hieno, voi vain kuvitella kuinka seinät ovat murtuneet ja pommit tulleet keskelle elämää. Toivottavasti samoja juttuja ei jouduta kokemaan, itselle ainakin riittää kun kuulee ja näkee tarinoita tuosta ajasta.


"Helsingin kahdet kasvot -näyttelyn valokuvat ovat Pääesikunnan taistelukamerakuvaajien luomia kuvamanipulaatioita. Kuvat on muodostettu yhdistämällä sodan ajan pommituskuvia ja samoilta paikoilta kuvattuja nykypäivän kuvia. Tuloksena on illuusio, joka tuo sodan tuhon nykypäivän Helsinkiin."(puolustusvoimat)



Valokuvas tosiaan on taide laji, pahoittelen heijastuksia ja kaikkea muuta epäolennaista. Ylhäällä olevasta linkistä löytyy muutama hieno otos ja Facebookista löytyy Puolustuvoimien sivuilta kaikki kuvat. 4.2 aikovat nähtävästi huutokaupata tuotokset ja lahjoittaa tuotot Sotiemme Veteraanien hyväksi, mikä sen parempi kohde olisikaan.
Nyt vielä nopeimmt ehtivät paikan päälle katsomaan tauluja! Suosittelen!