Sivut

maanantai 17. lokakuuta 2011

Miniloma Tallinnassa

Suhteellisen pienellä budjetilla halusimme ottaa eroa arjesta ja hieman rentoutua. Joten Tallinna vaikutti siihen tarkoitukseen sopivalta. Kumpikaan ei siellä aikaisemmin ole ollut yötä. Vain niitä perinteisiä laivareissuja tehty.
Tallinkin Superstar laiva oli kyllä ihan loistava keksintö,  jos ja kun haluna on päästä vain nopeasti Suomenlahden yli ja kaupungille. Tuolla kyseisellä laivalla pyyhälsimme kahdessa tunnissa Tallinnaan.
Siellä otimme jalat alle ja käppäilimme ympäriinsä ihmetellen vanhaa ja uutta kaupunkia. Kyllä on vaan paljon eroa näinkin lähellä olevissa kaupungeissa. Vanha kaupunki on Tallinnassa niin kovin mieleeni, ihania rakennuksia, kivoja värejä, mukulakiviä ja pieniä putiikkeja. Voisin niin kulkea siellä päivästä toiseen ja vain ihmetellä.

Muutama mukava näköalatasanne myös löytyi Vanhasta kaupungista, tiilikattoja eri sävyissä ja torneja tornien perään näkyi horisontissa.
Meriton Hotelli oli meidän tarpeisiin oikein hyvä. Asiallinen huone ja kylpyhuone jossa vielä kylpyamme! Matkapakettiimme kuului kuntosalin ja kylpylän käyttö vapaasti. Pääsi vähän hikoilemaan kuntosalille ensin ja sitten lillumaan altaisiin ja poreisiin sekä lämmittelemään erilaisiin sanoihin. Suolasauna oli ehdottomasti paras, huomasi samantien kuinka hyvin se "kuori" ihoa!
Aamupala hotellissa oli hyvin monipuolinen ja erittäin samantyyppinen kuin suomessakin hotelliaamiainen. Ainoa miinua oli melko pahanmakuinen kahvi.
Halusimme kierrelle kauppojakin, Virukeskuksen kaupat tahtoivat olla aivan liian Suomalaisia meille ja niissä hintataso lähes samaa luokkaa kuin Suomessa. Siispä suuntasimme Kristiine kauppakeskukseen. Joka sijaitsi sopivan kävelymatkan päässä hotellilta. Kauppakeskuksessa oli lähes pelkästään paikallisia ketjuja ja ei juurikaan yhtään samaa kuin suomen maassa. Hintatasokin oli halvempaa kuin meillä. Kivan näköisiä kenkiä löytyi useampia, mutta ne jäivät nyt kaupan hyllylle huutamaan nimeäni, hintana noin 20-30e. Myös Kristiinestästä löytyi supisuomalainen Prisma. Mutta hinnoissaan halvempi. Iltapalaksi napattii pikkupizzoja ja siideritä. n.2,5e yhteensä. Kaipaamaan jäi Sommersbyytä Prisman hyllyltä 95senttiä pullo!!!

Kaupungin kiertely oli mukavaa ja säätkin suosi suht koht hyvin. Kyllä vaan on kovasti eroa vielä näissä maissa. Talot ovat osittain aivan uutuuden karheita ja osittain romahtamisen partaalla. Tallinnan menneisyys näkyy kaupungin katukuvassa vielä paljon.

Uuden rakentaminen kaupungissa on varmasti jatkuvaa ja monta työmaata näkyi hotellin ikkunastakin.

Mutta kokonaisuudessaan oli kyllä hyvin rentouttava loma ja sain vähän tuulettaa aivoja pois kotiympyröistä. Ajoi asiansa hyvin. Ja voin suositella kyllä muillekin, miksei pidempäänkin tai jos ei aika riitä niin nopealla laivalla vaan lahden yli ja tuulettumaan.



tiistai 11. lokakuuta 2011

Mansikka Muffinsit!

Pakasteen kätköistä löytyi mansikka rasia ja muffinsit ne vasta herkkua onkin. Joten siis päätin toteuttaa mansikkamuffinseja!

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kuohukermaa
n.200g mansikoita

Aseta uunin lämpötila 175-asteeseen. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne seokseen. Lisää kuohukerma. Voitele vuoat tarvittaessa. Laita vuoan pohjalle noin 2-5 lähes sulanutta mansikkaa. Lusikoi taikinaa mansikoiden päällee, niin että vuoat ovat 2/3 osaan täynnä. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä täysin.

Koristelin muffinsit mansikanmakuisella tomusokeri seoksella, eli muutama lusikallinen vettä ja tomusokeria sekaan niin että on aavistuksen jähmeää. Sekä strösseleitä päälle.


Kyllä totta tosiaan aijon hankkia muffinsivuan. Noilla paperisilla vuoilla kun temppuilee niin jännittää aina etä leviääkö koko muffinsi uuniin :D

lauantai 8. lokakuuta 2011

Muotiviikko visiitti

Satuin surfailemaan netissä siihen malliin jokunen viikko sitten että osallistuin lippujen arvontaa The Voicen sivuilla. Lippuja ilmeisesti ei pystynyt mistään ostamaan vaan kaikki arvottiin erinäisissä yhteyksissä. Ja kuinkas ollakkaan postiluukusta kolahti reilu viikko sitten kaksi lippua The Voicen Muotiviikoille perjantai-illalle Kaapelitehtaalle.
Muotiviikot ovat järjestetty kerran aikaisemmin viime vuonna ja ilmeisen menestyksellisin tuloksin koska uudet olivat luvassa. Innolla siis odotin!!
Eilinen päivä koitti ja kopikopi-kengät jalkaan ja menoks!
Tapahtuma alkoi ilta kuuden aikaan, itse pyyhälsin ystäväni kanssa sinne seitsämän jälkeen.. Ennakkotietona olimme perehtyneet että luvassa on pikastailauksia hiusten ja meikin kera. Siispä lyöttäydyimme jonon jatkoksi heti aluksi. Jonotuksen jälkeen sai istahtaa ammattilaisen käsittelyyn. Kiharoita oli toiveeni, koska itse niitä harvemmin tulee laitettua/laitettua onnistuneesti. Kymmenisen minuuttia kampaaja raudalla hiuksiani käsitteli määrätietoisesti ja tulos oli hyvä! Wellan tuotteiden ja lämpöraudan ja kampaajan turvin olin saanut kiva tukan illaksi!

Seuraavaksi kiinostuksemme oli meikkausosiossa, jono oli kyllä melkoinen ja luovutimme kesken. Siinä välissä saimme uudet kynnet: Isa Doran Graffitil Nail Top lakalla , aikaisemmin en ollut käyttänyt tuota, mutta tulos oli yllättävä mutta ihan käyttökelpoinen. Jos vaikka kyseisistä lakoista innostuisi!

Esillä oli myös koruja ja asusteita Iberolta ja Sokoksen muuta valikoimaa. Muotinäytöksiä oli kaksin kappalein, mutta jotenkin hieman missasimme ne koska jonotus vei aikaa kummasti. Onneksi huomasin tuossa että kyseiset pätkät on kuvattu ja voi katsoo netistä jälkikäteen.

Kim Herold heitti keikan joka jammas ihan ok, kyseinen artisti ei juurikaan ole top listallani, mutta jostain kumman syystä eräässä siideri mainoksessa biisi soi. Ja se biisi on soinut viime aikoina mun päässä :D *viheltää*


Tapahtuma kokonaisuudessaan oli ihan onnistunut, toki näin jälkikäteen olisi ollut vielä mukavempaa jos meikki/koru/hius juttuja olisi ollut enemmän esillä sekä useampia merkkejä. Ainuttakaan kenkä esittelijää ei ollut paikalla, joka oli minusta hieman erikoista, koska kyseessä kuitenkin muotiviikko tapahtuma. Mutta nautin itse illasta täysin siemauksin ja oli mukavaa. Ehkä tapahtuma vielä kehittyy eteenpäin vuosien saatossa. Aijon jokatapauksessa jatkossakin haluta päästä tapahtumaan!
The Voicen Muotiviikko linkin takaa löytyy lisätietoa!

Illan kruunasi ilmainen tilausajo ratikka Kaapelitehtaan kulmalta keskustaan. Ratikka oli muotitietoisille tytöille ja pojille oikein sopiva, HKL 150 raitsikka oli -67 vuodelta kotoisin, punaiset verhot ikkunoissa ja tunnelmaa oli!!


 

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Rocky Road herkkupalat!!

Jos siis tekee mieli äkkimakeeta ja isolla H:lla Hyvää herkkua niin Rocky Road erimuodoissa on ehdotonta siihen tarkoitukseen! Itse olen eniten tehnyt näitä suklaaherkkuja. Mutta olen kuullut kehuja myös mokkapala ja kakkuversioista. Rocky Road herkku pläjäystä on kyllä sovellettu jos jonkinmoiseen muotoon, enkä yhtään ihmettele. Ja jokaisella on myös omat mielipiteensä siitä että mitä kyseinen herkku oikeasti sisältää. Se olkoon jokaisen oma päätös mitä laittaa mutta uskon että kaikilla herkkuhampaan kolotus rauhoittuu edes hetkeksi.

Minun ehdoton Rocky Road versioni on siis:
200g Fazerin sinistä maitosuklaata
200g Fazerin tummaa suklaata
n.100g cashew pähkinöitä mielellään paahdettuina ja suolattuina
1pss Vaahtokarkkeja esim. Väiski vaahtokarkit

Ja ohje se vasta helppo onkin:
Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa
Pilko vaahtokarkit pienimmiksi paloiksi
Laita suklaan sekaan cashew pähkinät ja vaahtokarkit ja sekoita
Vuoraa korkeareunainen vuoka/uuniastia (kooltaan riittää n.20cm+15cm) tuorekelmulla
Kaada sekoitus vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan n.2h tai enemmän
Pilko paloiksi ja tarjoa!

Voi olla että herkku loppuu kesken kaiken jos useampi syöjä, sitten ei auta muu kuin tehdä isompi satsi ensi kerralla :DD

Samalla idealla mokkapaloja ja kakkuohjeita löytyy lukuisia internetin syövereistä eri blogeista.
Ei muuta kuin visioimaan oma herkku!

tiistai 4. lokakuuta 2011

Uutelassa ulkoilua

Jokunen aika sitten havahduin syksyn raikkauteen ja ihanuuteen, kovinkin lämpimän ja kuuman kesän jälkeen. Ah, ompa ihanaa kun on syksy! (taidan sittenkin olla niin syksy ihminen kuin vain voi olla :D)
Siispä halusimme nauttia vapaa päiväni kunniaksi syksystä!

Tämä onnistui oikein hyvin Uutelan ulkoilualueella.
En juurikaan kyseisestä luonto alueesta mitään tiennyt, sen verran vain että se alkaa Vuosaaren Aurinkolahden uimarannan jälkeen. Joten siis oli aika avartaa sisäistä karttaani samalla.
Alue ei itsessään juurikaan kovin suuri ole, läpi kulkee n.4km mittainen luontopolku. Maasto on vaihtelevaa mutta helppo kulkuista. Ilmanala hyvinkin raikasta koska alue on meren läheisyydessä lähes kokonaan. Polun varressa oli myös kaksin kappalein keittokatoksia, jossa on oivat mahdollisuudet grillailla ja eväitä nautiskella. Ihania kallio alueita ja tiheämpiä männikkö metsiä. Alueella sijaitsee myös kaupungin omistama Skatan tila, jossa aikaisemmin Miina Äkkijyrkkä kyyttöjä kasvatteli.
Ihmisiä näkyi myös mato-ongilla, en tiedä sitten kuinka saalista on saanut. Huvittavaa oli polun varressa sijaitseva matokomposti :D
Mutta ihan sopivan kokoinen ulkoilualue iltapäivä happihyppelyyn varsinkin aurinkoisena syyspäivänä!