Sivut

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kirkastusta hiuksiin!

Olen siis ollut jo useamman vuoden vannoutunut punatukkainen tyttö.
Ja tässä on huomannut yhtä ja toista hyvää ja huonoa punatukkaisena olemisessa.
Nyt ja aikaisemminkin on ollut päälimmäisenä ongelmana se kuinka saa punaisen värin kestämään hiuksissaan mahdollisimman pitkään kampaajareissun jälkeen.
Onneksi on keksitty ratkaisu siihenkin pulmaan.
Voin kyllä suositella tätä purnukkaa muillekin punatukkaisille ihmisille, testissä ollut jo muutaman vuoden.

Eli lähtökohta: Kulahtanut punainen, edellisestä kampaaja reissusta n.2kk.

Lopputulos värimaskin jälkeen

Tuotteena toimii KC:n Color Mask, väriltään Pepper. Voide on helppo levittää hiuksiin, vaikutus 2-10minuuttia, riippuu siitä kuinka intensiivisen värin haluaa. Itse yleensä pidän sen 10minuuttia jotta saa varmasti kirkkaan lopputuloksen. Jotkut levittävät tuotteen kumihanskat kädessä, itse menen ihan paljain käsin, kynnenaluset ovat punaiset toki päivän sen jälkeen, mutta häviää ihan normispesussa nopeasti. Myös kylppärin seinät kannattaa huuhdella hyvin käytön jälkeen, etenkin kaakeleihin ja niiden väliin tarttuu väri kyllä helposti. Mutta se pieni vaiva minkä näkee kun tuotetta käyttää niin ei ole juurikaan mitään siihen verrattu ettei tarvitse joka kuukause kampaajalla juosta.
Hinta laatu suhdekkin paikallaan, riippuen paikasat reilu 10e-20e yksi purkki, jolla saa useita kertoja kirkastusta aikaan.Minulla purkki riittää lähes 10 kertaa.
Ja vinkkinä myös kyseistä tuotetta löytyy yhdeksässä eri sävyssä, vaaleasta punaiseen ja ruskeaan. Eli muunkin väriset päät pääsevät nauttimaan tuotteesta!

Ja purnukkahan on nykyään tämän näköinen:



keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Maalla on mukavaa!

Niin, mitä muuta siihen sitten lisäämään. Maalla on mukavaa!
Tämän kertainen visiitti olikin varsin tapahtumarikas.

Pakko aloittaa heti pienellä mainostuksella!
Perjantai-illalla ohjelmassa olikin paikallista kulttuuria. Mukavat muistot olivat jääneet niistä useista näytelmistä/musikaaleista joita paikkakunnalla asuessa tuli käytyä katsomassa. Nyt siis useamman vuoden tauon jälkeen satuin samaan aikaan nuorisoteatteri musikaalin kanssa.
Sound of Music- musikaali oli työstetty nuorisomusikaaliksi paikallisten yläaste ja lukio ikäisten nuorten voimin. Aikaisemmin en teosta ole nähyt elokuvana enkä kirjaa lukenut.
Joten oli helppo tarttua juoneen mukaan kun ei ollut odotuksia juurikaan.
Juoni oli varsin selkeä ja mielekäs, mukaansa tempaava.
Ei voi muuta sanoa kuin että ihan mielettömän upee työtä tekivät joka ikinen näyttelijä ja orkesterin väki. Laulu kohtaukset olivat kyllä varsin onnistuneita! Kuinka ovatkin harjoitelleet viimeiseen asti, pitkiä repliikkejä ja lauluja monia, näyttelyn taidot noin hyvin jo hiottuina. Live orkesterissa on aina sitä jotain!
Suosittelen kyllä ihan jokaikiselle vauvasta vaariin tuon kappaleen katsomista!
ps. Esityksiä on vielä toukokuun puoleen väliin saakka.


Maaseutu vissiitillä tutustuin myös muutamaan eläinystävään. Toinen oli jo vanha tuttu, on-off-suhde oli tällä hetkellä on- asennossa. Siispä kisu piti seuraa ja sai rapsutuksia ja silitystä useasti. Oli varsin kiltillä tuulella, liekkö mennyt jo pahin murrosikä ohi.
Saanko esitellä Hippu-kissa:


Ja toinen uudempi tuttavuus oli koira ystävä. Tuo yksilö on myös varsin rauhallinen Norjanhirvikoira. Aijottu metsästyskaveriksi muttei oikein osannut niissä hommissa työtään. Joten on nyt saanut kotinsa tuolta maatilalta. Mukava lenkkikaveri ja rapsutuksista pitävä koiruus.
Saanko esitellä Pikku myy, eli ystävien kesken Myy:



Kyllä maalla on mukavaa! Mukavaa kun siellä on nyt muutama eläinystäväkin, aikaisemmin ollut lähinnä navetta kissoja muutama enemmän ja vähemmän erakkotapaus.

Ja kevät, se ei ollut tehnyt maalla vielä yhtä paljon tuloaan kuin täällä kaupungissa. Olenhan useamman viikon pystynyt kulkemaan pikkukengissä. Mutta lunta riitti viellä maalla pihoilla ja pelloilla. Tosin vastapainoksi purot solisivat ja linnut pitivät ääntä enemmän ja vähemmän ilmoittaen tulostaan keväiseen suomeen. Muutaman joutsenenkin jo näin, kurjista kuulin äänen :D Tässä todistusaineistoa:




Kyllä se kummasti virkistää mieltä ja kehoa olla hetki maalla, siellä missä ei ole katuvaloja, siellä missä ei kuulu kaupungin meteliä ollenkaan. Siellä missä voi vain olla tekemättä mitään ja unohtaa kaiken. Siellä missä on tärkeitä ihmisiä. 
On taas olo että jaksaa töitä ja kevättä paljon paremmin, kesälomaa odotellen :)

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Puurojupinoita

Välillä se iskee, nälkä, ihan kyselemättä. En enää ikinä mene nälkäisenä kauppaan, silloin ostan ihmeellisiä asioita jotka vaikuttavat siinä olotilassa hyvinkin järkeviltä ratkaisuilta.
Ostoskoriin saattaa päätyä herkkuja liikaa, jotain "muka" nopeaa pakastetuotetta jne..
Mutta niin se oikea ruoka on silloin edelleenkin siellä kaupan hyllyllä.

Olen keksinyt tähän ongelmaan äärettömän hyvän ratkaisun, ainakin toimii omalla kohdallani hyvin.
Siinä välissä kun kiireesti töistä/jumpasta tulee ja ei ole kotona ruokaa, niin pistän vedenkeittimen päälle ja vedän yhen satsin pikapuuroa! Se täyttää juuri sopivasti vatsaa ja jaksaa ajatella hetken aikaa järkevästi ja kaupassa tekee yleensä viisaampia päätöksiä kuin nälkäisenä.

Totta tosiaan, siis minä, MINÄ syön puuroa :D
En tiedä mistä lienee jäänyt pienet traumat puuron syömiseen. Kenties lapsuudessa saanut puuroa vähän liikaakin vai mikä.
Mutta nyt se on tämän kevään aikana alkanut maistui hyvin, ja juuri noissa tilanteissa kun ei ole mitään muuta syötävää niin nappaan puuro annoksen.
Puuro on kaikessa hyvyydessään myös modattavissa oleva tuote. Sokeria, suolaa, maitoa, mehukeittoa, marjoja, mitä ikinä keksiikään, voi muokkailla makua, eikä se maistukkaan enään niin puuduttavalta.
Minä olen eniten suosinut valmiita pussiannoksia, koska ne on helppo ottaa mukaan töihinkin. Ja noissa pusseissa on makuvaihtoehtoja useita.
Puurohan on kaikessa loisteessaan myös suhteellisen terveellinen välipala: Kaurapuuron ravintosisältö ei näytä yhtään hullummalta!
Pidän puuro varastoni aina voimissaan, koska silloin ei tule kiukkunälkä kohtauksia läheskään niin usein :D

Tällä hetkellä on menossa punaherukka-mansikka Elovenan pikapuuro pussit.


Suosittelen lämpimästi muillekkin pitämään puurovarastoa kotosalla, jos nälkä yllättää niin on edes jotain mistä alottaa :D

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Vihreitä muffinseja ja yrttiloistoa!

Pääsiäinen oli ja meni kyllä huisin nopeasti, tajusin vasta syödä eilen Mignon munan joka oli odottamassa pääsiäistä jo useamman viikon. Mutta kyllä se silti maistui törrrrrkeen hyvältä :)
Vuorotyön iloja on suurestikkin se että tänään aloitin vapaapäiväilyt!!
Kämppä puunattu katosta lattiaan tai ainakin melkein, jotta nyt voi hyvillä mielillä puuhailla puhtaassa asunnossa ja sotkea uudelleen.

Pääsiäisviikolla pyöräytin muutamat suklaamuffinsit.
Ohje oli superhelppo netin syövereistä bongattu. Aineet sekasin ja suklaapaloja sekaan.


Päälysteeksi teinki edes aavistuksen pääsiäiseen viittaavaa tai ainakin vihreää :D
Eli tomusokeri+vesi seos ja sekaan loraus vihreää karamelliväriä, jota totta tosiaanki lorahti aika reippaasti! Aavistuksen olisin voinnut laittaa vähemmän niin ei olisi noin myrkyn vihreän värinen.
Raidat ovat  Dr.Oetkerin koristelugeelillä tehdyt.
Maultaan muffinsit olivat kyllä oikein hyviä, suklaisen makeita!

Muutama pääsiäisvieraskin kävi töiden lomassa. He saivat suun makeaksi mokkapaloilla.
Kuvia en ehtinyt napata ennen kuin hävisivät parempiin suihin tuotokset.
Mutta ohjeen kyllä haluan jakaa, koska oli super hyvä!
Mokkapalat vaalealla kuorutteella . Itse vielä koristelin keltaisilla ja vihreillä noparelleilla leivokset. Oli kyllä hyvää vaihtelua tuoa vaalea kuorute ainaisen tumman sijaan!

Puhuinkin jo aikaisemmin kuinka yrttiviljelmäni pääsivät aluilleen.. ja tadaa...

Ovat saaneet valoa ja vettä ja huolehtivaa jutustelua niin kyllä ne vaan kasvoivat käyttökuntoon :D
Ja muutaman lehdenkin olen maistanut ja kyllä ovat ihan oikeesti sitä mitä purkeissa lukee! Vaikka Ikean laatuun en aina luotakkaan niin nyt ovat kyllä ihan paikallaan!

Ja hei jee, kohta meillä on oikeesti kesä!
Muistakaa nauttia valoisista päivistä ja auringosta!