Sivut

lauantai 31. joulukuuta 2011

Uusi vuosi!



kuvat:weheartit.com

Niin paljon mahtui taas vuoteen tähän, 
jota on jäljellä enää ihan vähän. 
Sä enkelin siivin uuteen vuoteen kulje 
ja keskiyöllä toivoen silmäsi hetkeks sulje. 
Anna kauniiden toiveiden sua uudelle vuodelle kantaa 
ja seikkailumielellä katso mitä se sulle antaa!
 

tiistai 27. joulukuuta 2011

Joulun jälkifiilikset



Joulu maalla! Oli mukavaa! Kaiken muun hyvän lisäksi maalla oli viellä lunta ja koko aattoilta satoi lunta lisää. Muutama pakkasaste kruunasi sään. Paras viihdyttäjä taisi jouluna olla Hippu kissa, aluksi ei ymmärtäyt joulu päälle mitään, hetki meni ja sitten olikin kaikki hirmusen hauskaa, mm. taskulampun valo kuusen alla, ihmisten sormien jahtaaminen, marianne-karkit, lahjapaperit ja kaiken taisi kruunata jouluillallinen, gourmee tonnikalaa :D
Jouluna käytiin hautausmaalla Mummin ja Ukin haudalla. Oltiin aattohartaudessa. Käytiin puusaunassa. Syötiin maha halkeamis pisteeseen erilaisista jouluherkuista ja kinkusta. Pelailtiin lautapelejä. Nähtiin sukulaisia. Fiilisteltiin joulua tekemättä mitään. Olisipa vain ollu jouluvapaat hieman pidemmät niin olisi ehtinyt ihka oikeasti rauhoittua.



Olin minä edes vähän kilttinä ollut vuoden verran, kun lahjapaketteja muutama tuli. Pehmeitä ja kovia paketteja. Ihan mukavia ja sopivia kaikki. Sokeri humala on taattu seuraavat viikot noilla suklailla aivan varmasti!



Mikäs olikaan sen mukavampi paketti kuin tuommoinen pehmeä, jonka sisästä paljastuikin ihka oikea Warp:in HAALARI! HAh! :D Oon nimittäin jo muuttanut tuon haalarin sisälle asumaan, ehkä kuoriudun kesän tullen jos lämmin iskee. Kiva pirtsakan värinen liila on tuo kyseinen haalari ja materiaaliltaan 65% puuvillaa ja 35% polyesteria. Kooltaan on 158-164, eli juurikin sopiva tämän kokoiselle ihmiselle. Mitä muuta voisinkaan sanoa että mukava on! Kiitos eräälle hyvinkin tärkeälle <3

perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulun toivotus!




kuvat: weheartit.com

Tuhlaa rakkautta,
sytytä tuikkuja.
Kutsu tontut ja enkelit kylään.
Kata pöytä sydämen kamariin.
Anna onnen ja unien tulla. 
Jouluiloa kaikille blogiini kurkkineille! 
Toivoo Ode

tiistai 20. joulukuuta 2011

Uudet talvikengät

Niin minä olen sen ainakin kuusi vuotta suunnitellut uusia talvikenkiä.. mutta ei ole vaan vastaan tullut hyviä ja todennut että kyllä näillä vanhoillakin viellä pärjää. Mutta nyt oli jo lopullisesti ne talvikengät tullut tiensä päähän kun jo repsottivat saumoista.
Miten talvikenkien osto voikin olla niin hankalaa? Kyllä siis hyvinkin helposti korkokenkiä löytää ja kesätossuja varsinkin.

Saapuivat suuret veronpalautusrahat tuossa joulukuun alussa, ja päätin että sijoitan rahani kenkiin ja siis hyviin talvikenkiin.
Kiertelin ja kaartelin nettikaupat ja kauppakaupat itiksessä ja keskustassa sen minkä muilta kiireltäni ehdin. Olin jo nähnyt aikaisemmin kivan näköiset kengät mutta juuri minun kokoani ei tietenkään ollut. Ja juuri sen mallin toimitus oli jo lopetettu suomeen :(
Eräästä nettikaupasta löysinkin kivat kengät, mutta en jotenkin uskalla netistä kenkiä tilata jos ne ei sitten ollekkaan sopivat niin saa lähetellä takaisin..
Niimpä viellä toistamiseen (vai olikahan se jo viides kerta :D) lähdin kiertelemään kenkäkauppoja. Löysin kuin löysinkin kengät!! Oli kyllä melkonen juhlahetki se! Oikeaa kokoakin viellä oli jäljellä!
Siispä nyt olen onnellinen uusien talvikenkien omistaja!
Bianco Footwear oli tuo ihana liike josta kengät löysin. Aitoa nahkaa, pehmeää vuoria ja mielyttävä väri. Myyjän kehoittaman olen myös nyt suojannut kengät nahan suojasuihkeella kosteuden varalta.



Ovat kyllä tosi hyvät kengät jalassa ja karvavuori lämmittää mukavasti. Sisään sopii hyvin myös villasukka. Mielestäni tuo varsi on noissa kengissä hyvinkin näppärä, voi itse laittaa narut sen verta kiinni/kireälle kuin haluaa. Väri on myöskin miellyttävä, sopii aikalailla monenlaisten housujen kanssa. Samaa mallia oli saatavana myös mustanakin.
Toivon ja oletan että kunnon talvi viellä tulee tänne etelä-suomeenkin niin ostin aikaisemmin mainitsemiltani Tuomaan torin markkinoilta Lampaan villapohjalliset kenkiini. Ovat kyllä mahdottoman hyvät ja lämpimät. Joka vuosi olen karvapohjalliset hankkinut ja kyllä ovat niin paras juttu mitä on keksittykin vilujalkaisille ihmisille! Suosittelen lämpimästi jos jalkapohjat paleltaa talvella.
 

maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulumarkkina- ja myyjäis hulinaa

Helsingin joulutori: Tuomaan markkinat järjestettiinkin tänä vuonna ensimmäistä kertaa senaatintorilla. Aikaisemmin nuo lukuista punaiset kojut ovat olleet esplanadin puistossa. Itse olen pyrkinyt joulun alusaikoina markkinoilla käymään kun Helsingissä olen ollut. Mukaan tarttuu ainakin joulutunnelmaa ja joulun tuoksuja!
Markkinoilla oli tällä kertaa noin 150 kojua joissa sai ostaa syötävää,juotavaa, pehmeää,lämmintä. Koristeita, piirakoita, glögiä, käsitöitä laidasta laitaan. Paikalla oli myös raudan taontaa ihan livenä ja tuotteita valmistui myyntiin.

Paikkana senaatintori on ainakin erilainen. Esplanadin puistossa on hiekka pohja ja nurmikkoa ja puita muutamia ns. luonnanläheisempi paikka.
Senaatintori paikkana on aavistuksen kolkkoisempi, mutta tilaa on paljon runsaammin. Kävijöitä varmasti on riittäämiin asti ollut molemmissa paikoissa. Sanovat että esplanadi on muutenkin läpikulkupaikka niin silloin ihmiset pysähtelevät enemmän katsomaan ja ihmettelemään. Kun taas senaatintorilla pysähtyy toistakymmentä turistibussia päivässä jotka tutustuvat ympärillä oleviin taloihin ja tuomiokirkkoon joka sijaitsee aivan vieressä. Joten saattaa olla että asiakaskunta on vain vaihtunut nyt edellisiin vuosiin verrattuna.

Minun tarpeisiini markkinat riittivät sopivasti, ihmettelin erilaisia käsitöitä: tumppuja,kaulahuiveja,koruja sekä ihailin valtavan hienoja piparkakkutaloja. Tuoksuttelin nenääni paistettuja silakoita, makkaraperunoita, bratwurstia ja glögiä. Visitoin tietenkin tuomiokirkossa turistin lailla, koska en siellä ikinä ole aikaisemmin sisällä asti käynnyt. Iso rakennus on.





Muutaman askeleen kun käveli keskustaan päin, löytyi vanhalta ylioppilastalolta perinteiset joulumyyjäiset. Siellä oli luvassa käsitöitä enemmän ja vähemmän, hienoja ja erikoisia. Oli huovutettua,virkattua ja nyplättyä ja neulottua. Kyllä ihmiset sitten ovat vaa niin kovin taitavia. Materiaalina olivat käyttäneet lähes kaikkea mitä maa päällään kantaa. Mieleenpainui eniten aivan juuri englannin lakritsi pussin sisältö joka oli laitettu kaulakorun muotoon, helmien ja huovutetuin paloin sekä ihanat ovi/pyyhekyltit savesta muotoiltuna ja maalattuna. Oli myös ihania pajukoreja ja ovikoristeita. Kyllä riitti ihmettelemistä.

Näiden markkinoiden ja myyjäisten kiertelyn jälkeen joulumieli aavistuksen korkeammalla, mutta ilmasto täällä helsingissä ei nyt juurikaan kyllä kohota joulutunnelmaa. Vesisadetta lähes viikko putkeen ja +2 lämpötila.

"Onkos tullut kesä nyt talven keskellä.."

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joulun tunnelmaa

Eteisen joulu nalle

Makuuhuoneen ikkunakoriste, kiitos taitavan Kummin.

Keittiö

Keittiön nurkassa päivystää Mummin jouluenkeli

Valoa tähän pimeään aikaan

Kovia kokenut piparkakkutalo
Piparkakkutalo on tosiaan pystyssä kaikkien kommelluksien jälkeen. Taikina vaiheessa unohdin leikata oven. Siispä ajattelin että paistettuun pipariin voi ihan hyvin varovasti veitsellä tehdä oven. Kuinkas kävikään, etuseinä murtui. Joten liimaus vaiheessa sainkin tehdä jälleenrakennus puuhia, onnistui kuin onnistuikin. Sulatetulla sokerilla liimasin seinät ja katon. Tomusokeri,valkuainen seoksella tein suuremmat valkoiset koristeet. Ranskanpastilleilla ja m&m suklaamakeisilla karkkikoristeet.
Testauksessa oli myös Dr.Oetker värilliset koristelugeelit, sattui mukaan Prisman hyllyltä. Paketissa oli 4kpl tuubeja joissa valkoinen, vihreä,keltainen ja punainen väri jokainen omassa tuubissaan. 16g kukin tuubi kooltaan. Tuote ajoi asiansa hyvin, toimi parhaiten aavistuksen lämmitettynä, viisi-kymmenen sekunttia mikrossa.
Nyt vain odotellaan joulua ja joulun jälkeistä aikaa kun saa syödä tuon piparimökin!





tiistai 13. joulukuuta 2011

Koti-ikävää ja kaupunki elämää

Niin välillä, silloin tällöin iskee koti-ikävä. Ikäväni lähinnä on sinne missä on yöllä pimeää ja hiljaista. Siellä missä on pihaa kulkea ja siellä missä on lehmät takapihalla. Lapsuuden kotiin.
Onneksi maatilalla oleva jatkaja on veljeni ja uskallan ehkä siellä vierailla silloin tällöin.

Kaupungissa eläminen on kyllä äärettömän mukavaa ja viihdyn hyvin.
On mukavaa että voi valita tekemisen fiiliksen mukaan ja lähellä on kaupat ja tapahtumat. Ja jotenkin olen alkanut tykätä "anonyymistä" elämästä. Voin lähteä tuulipuvussa kauppaan ja kukaan ei kiinnitä huomiota tai saatika tunnista. Seuraavana päivänä voin mennä kauppaan kopikopi-kengissä ja kukaan ei kiinnitä huomiota eikä edelleenkään tunnista. Voin sormilla laskea ne kerrat kun ollessani kaupungilla on tullut tuttuja vastaan.
Tottakai tämä kuulostaa monen korvaan: "ollaampas siellä välinpitämättömiä", varmasti sitäkin ja varmasti juuri sitä.
Helsinkiin muutettuani oli yllättävää ihan oikeasti se että ihmiset kulkevat "laput silmillä" ja eivät välttämättä noteraa millään lailla jos jokin on hullusti. Mutta kyllä minä olen saanut myös mukavia juttutuokioita tuntemattomien ihmisten kanssa bussissa ja useasti kaupan täditkin palvelee riittämiin asti.
Olen tehnyt henkilökohtaista tutkimusta asiasta: tämä kaupunki on sekoitusta helsinkiläisistä ihmisistä ja tänne muuttaneista ihmisistä. Näiden kahdenlaisten ihmisten kohtaaminen on muodostanut ilmapiirin joka täällä vallitsee.
Kuitenkin joka ikinen päivä ja viikko saan muodostaa uudenlaisen mielipiteen asiasta, se on ihmisestä kiinni miten asiat ymmärtää ja kuinka on kontaktissa ympäröivään yhteiskuntaan.
Hoitoalalla työskennellessä on jopa helpottavaa olla "anonyymi" eikä tule töissä asiakkaiksi tuttuja/naapureita/sukulaisia. On selkeä ero työllä ja vapaa-ajalla.Pidän kaupungissa asumisessa eniten siitä että lähellä on kaikki tarpeellinen: jumppatunnit, kuntosali, lenkkipolku,kaupat, työpaikka, tapahtumat ja se että minä itse saan valita mihin jumppaan menen tänään tai minkä elokuvan menen juuri tänään katsomaan.
Kaupungissa on toki myös tylsiäkin puolia. "Ruuhkat" joita ei ulkomailla käytyään voi kutsua ruuhkaksi, mutta en kuitenkaan haluaisi käyttää 15km matkaa ihan tuhottomasti aikaa, tunti on jo vähän kohtuuton. Siinä ajassa menisi jo Lahteen helposti :D Onneksi nämä "ruuhkat" ovat hyvin rajallisia täällä, aamusta työpäivien alkaessa ja iltapäivällä niiden päättyessä.
Tässä kaupungissa on myös joukkoliikenne, hmm. Minua joukkoliikenne palvelee ihan kohtuullisen hyvin, käytän 7km työmatkaani noin 25min ja pääsen bussilla töihin yhdellä vaihdolla ja melkein ikkunan alta oven eteen. Keskustaan kulkee oranssi pikajuna,metro, nopeasti. Mutta sitten jos haluankin lähteä käymään jossain mikä ei sijaitse joukkoliikenteen varrella, olen pulassa tai ainakin vähintään käytän kohtuuttomia aikoja matkustamiseen. Ja sekös se vasta palkitsee kun haluaisi käydä ystävän luona joka asuu n.5km päässä ja matkustat sinne reilu puoli tuntia. Niin kuinka se kuulostaakin oudolta, hei siis matkustat puoli tuntia eihä se nyt ole aika eikä mikään. Mutta jos noita turhan pitkiä joukkoliikenne matkoja kertyy useita viikossa niin siinä ajassa tekisi jo vaikka ja mitä. Ei meillä helsingissä kuitenkaan niitä tunteja päivässä ole yhtään sen enempää kuin muillakaan.
Joten auto on kuitenkin hyvinkin tärkeä kapistus, kuinka helppoa sillä onkaan lähteä käymään asioilla, eikä tarvitse katsoa yhtään aikataulua.
Auto on siihenkin hyvinkin näppärä kun se koti-ikävä iskee niin pääsee helposti maalle!

Koti-ikävä. Ikäväni käsittää myös maidon! vaikka se hassulta kuulostaakin niin en vaan yksinkertaisesti pidä kaupan tölkkimaitotuotteista, testattu on punaset ja siniset ja täysrasvaiset versiot mutta ei niin ei. Mahani ei myöskään yhtään ymmärrä noiden kaupan maitopurkkien päälle.
Kuinka jo odotankaan joulua ja sitä että saan ihka oikeaa maitoa lasillisen jos toisenkin! Täytyykin alkaa jo suunnittelemaan kylmälaukun hakua kellarista että voin salakuljettaa oikeaa maitoa omaan jääkaappiin.

Tänään löysinkin mitä parhaimman keinon pienentää koti-ikävää..

Lehmänmaito!! 
Se Maatilatori mistä muutama postaus aikaisemmin hehkutin, on nyt vienyt sydämeni totaalisesti. Hain sieltä pönikällisen Suomalaisen lehmänmaitoa , maitoa jota ei ole käsitelty eikä sisällä lisäaineita ei sitten yhtään.
Ja arvatkaapa oliko hyvää?!- OLI!

Tämä lieventää ikävääni edes hetkeksi ja jaksan taas odottaa joulun tuloa ja maalle menoa paremmin!

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Rakas joulupukki....


Joululahjaksi toivon saavani jotain hyödyllistä, tarpeellista ja käyttökelpoista. Jotain josta voin iloita useasti joulun jälkeenkin. Olen edelleenkin cd- aikakaudella elävä ihminen siksi nuo kaksi cd:tä ovat löytäneet tiensä minun lahjalistalle. Ostan itse harvoin cd- levyjä mutta kun ostan niin ne todella ovat käytössä, hyvää musiikkia jaksaa kuunnella uudelleen ja uudelleen!
Erinäiset desing- esineet ovat myös hyödyllisiä, esim. tuota lamppu yksilöä olen jo kuolannut useamman vuoden, mutta en ole raaskinut rahojani siihen viellä laittaa. Haaveilen ihanasta ja tyylikkäästi sisustetusta omasta kodista joten sisustaminen on aloitettava nyt pienistä asioista, esim. lampusta :D
Hifk faniksi olen kääntynyt ystäväni hyvästä käännytys työstä johtuen, joten olisi asiaan kuuluvaa että minullakin olisi jo fani rekvisiittaa. Tuo olisi käytössä kisakatsomossa aivan varmasti ja hyvä välipusero muutenkin.
Ja tuo haalari! ah! Voiko ihanempaa tuotetta ollakkaan! Itse en ole viellä muuta tehnyt kuin ihaillut haalareita kaupoissa ja lueskellut ihmisten riemastuneisuutta saadessaan oman haalarin. Olen kuitenkin niin koti-ihminen että kulkisin tuo päällä aamusta iltaan.
Olen myöhäisherännyt Reino tossu intoilija siksi ne ovat päätynyt vasta tänä jouluna minun suosikkeihin.
Tämä tyttö ei voi koskaan olla tarpeeksi rentoutunut ja hemmoteltu, joten joku ihana lahjakortti hierontaan tai kasvohoitoon olisi paikallaan.

ps. Äiti ne villasukatkin on tarpeen!

lauantai 10. joulukuuta 2011

Kotka

Kotka on kaupunki Kymenlaakson maakunnan eteläosassa Suomenlahden rannalla. Kotka on merkittävä satama- ja teollisuuskaupunki ja myös monipuolinen koulu- ja kulttuurikaupunki. Asukasluku on noin 54 800. (wikipedia)

Oikeastaan tasan tuohon ja juurikin tuohon loppui minun tietämukseni kotkasta. Olen nyt kaksi kertaa visitoinnu siellä ihanien ystävien luona. Ja olen taas viisastunut.

Kotkassa on kesällä paljon elämää ja ihmisiä, satamakaupunkina suurimmalla osalla asukkaista on vene joka parkeerataan muutamiin venesatamiin rannalle. Jotka juurikin kesä aikaan ovat pullollaan mitä hienoimpia veneitä ja paatteja.
Kotkassa on Kotkan meripäivät öö, heinäkuun loppupuolella. Ja silloin koko kaupunki on vähintäänkin sekaisin. Vierailijoita ympäri suomea on monia monia tuhansia. On muuten tätä nykyään suomen kolmanneksi suurin festivaalitapahtuma. Festivaaleilla on erinäisiä tapahtumia ympäri kaupunkin. Ilta-aikaa ohjelma painottuu satamaan jossa on esiintyjiä ja "yötori" mistä kaikenlaista markkina härpäkettä saa. Ihan vinkkinä vaan että ei todellakaan tarvitse ostaa lippua festivaaleille jos ei ole juuri kiinnostunut tietystä esiintyjästä. Koska kaupungilla liikkuu väkeä kuin pipoa, oleskelu puistoissa on hyvinkin suotavaa, tietenkin siististi.
Kotkassa on ehkä parhaiten hoidetut ulkoilualueet, en ole kyllä missään muualla vielä nähnyt niin siistejä puistoja. Vesipuisto Sapokka on mukava paikka vaikka vaan istuskella ja nauttia ilmasta, etenki kesällä. 
Ihmeistä uusimpana on tehty Katariinan Meripuisto, joka sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta ja siis sijaitsee Katariinanniemellä. Siellä on lapsille ja aikuisille tehty erinäisiä virikkeitä, mikä aluksi oli mielestäni kovinkin suuri ihmetys mutta niin nykyään muokataan puistoista mahdollisimman mukavia ja mielenkiintoisia. Ja mikä jottei, jos sattuisin kyseisessä kaupungissa asumaan niin saattaisimpa useammankin kerran vierailla lenkeilläni tuolla. 
Kotkassa on joku tosi magee uber siisti Merikeskus Vellamo. Siellä on ilmeisesti koko perheelle nähtävää ja tekemistä?
Kotkassa on epäilyksistäni huolimatta jonkin verran myös yöelämää. Jokainen saa itse siihen tutustua.
Kotkassa puhutaan aivan ihanaa murretta! Kotkan murre on vaan jotenkin aivan mahtavan kuuloista! En osaa asiaa enempää selittää, menkää Kotkalaisten pariin!
Kotkassa puhutaan myös jotain ruotsii ja siellä käy (hyvin) paljon venäläisiä. 
Kotkassa pelataan jalkapalloa, FC KooTeePee.
Kotkassa haisee kakka, tai siis se haju käy jatkuvasti nenään joka tulee teollisuus jutuista. Siellä on siis joitain tehtaita.
Kotkaan pääsee Helnsigistä aika näppärästi suoraan E18 moottoritietä, matkaa noin 130km.

Ja kapunkin on kyllä parhaimillaan aurinkoisina päivinä ja kesäisin (ööh, mikä kaupunki ei olis :D)!

Tässäpä lyhyesti kotka tietoisuuteni nykyään, ja siis vinkkejä matkailijoille ;D
Tässä tietenkin aavistuksen paremmat vinkit : Kotka, wikipedia ja Kotkan kaupunki

Teollisuus

Katariinan meripuisto- Mietiskely labyrintti

Vesipuisto Sapokka


Ensilumi

Olin jo ehtinyt manaamaan vaikka ja kuinka monta kertaa että haluan lunta tähänkin kaupunkiin! Viimeistään joulun täytyy olla kyllä valkoinen, en suostu viettämään mustaa joulua (onneksi menen joulun viettoon maalle,jossa on jo lunta enemmän kuin Helsingissä), koska jouluun jos mihinkään kuuluu lumi.
Mutta siis tämä onnenpäivä koitti tännekin.
Hiljaa hiljaa ripeksi lunta jo maanantai-iltana 5.12. Mutta sitä ei voinut vielä lumeksi kutsua.
Mutta naama muuttui kyllä suureen hymyyn kun itsenäisyyspäivän aamulla eli 6.12 oli maa valkoinen!! :)
Kyllä näinkin iso ihminen saa iloita lumesta ainakin mielessään ja paljon ja tottahan toki olisin myös sännännyt jo pulkkamäkeenkin mutta ei tuo lumi määrä kuitenkaan ihan vielä siihen tarkoitukseen riittänyt.

Vaikkakin taloyhtiön pihalla pienessä mäessä ,josko noin yhden metrin kumpua voi mäeksi kutsua, pieni poika laski pulkalla ja kun kaksi kertaa oli laskenut niin jo hiekka paistoi lumen seasta joten hän käski isänsä vetopuuhiin ja niinhän sitä vielä ainakin toiset kaksi kertaa sai "mäen" "laskettua"  :D
Niin ja kyllä minä omistan pulkan! että kaikki te ystävät jotka tulette talven aikana kylään, ehdotan pulkkamäki reissua aivan varmasti :D
Itse säntäsin ensilumen tultua ulkoilemaan ja nauttimaan samalla raikkaasta Talvi-ilmastosta, joo, nyt voi sanoa talvi ihan oikeasti koska myös lämpötila on/oli jo nollan tuntumassa enemmän kuin + kymmenen. Tosin välillä aina uhkaavasti mittari pompsahtaa ylöspäin ja lumi muuttuu sohjoksi ja alkaa sataa räntää. äh, en tykkää.

Mutta siis ensilumi on nyt koettu myös meillä täällä Helsingissä!(ja juuri sataa lisää lunta)




Tuo kappale kyllä tulee aina mieleen ensilumen aikaan. Kuuluu jotenkin aina tähän aikaan vuodesta tämä kappale kuunnella ja tietenkin jo käydä laskemaan kuinka monta yötä ennen joulua ja kun näkee tv:stä koko Lumiukko elokuvan !

perjantai 9. joulukuuta 2011

Ravintola Saaga - Ravintolatestaus

Oli jo monta monta viikkoa ollut mielessä ja kielen päällä poro, se vaan on niin hyvää lihaa. Joten siis halusin ravintolaan jossa saa hyvää poroa.
En sinällään perehtynyt asiaan missä kaikkialla saa poroa/hyvää poroa. Selasin mainoksia/nettiä ja löysinkin sopivan paikan aika nopeasti. Ainoa kriteeri olikin että paikasta saa poroa.

Niimpä päädyimme Lappilaoseen Ravintola Saagaan, joka sijaitsee Bulevardilla. Ravintolan netti sivut jo kertovat hyvinkin että luvassa on Lappilaiseen tyyliin ruokaa ja juomaa ja tunnelmaa.




Kuvat ovat valitettavasti värimaailmaltaa jotenkin epäonnistuneet, eivät ne noin keltaista perunaa oikeasti tarjonnut :D
Tunnelma paikassa oli kyllä käsin kosketeltavissa. Siis siinä määrin kuin tämmöinen tyttö joka ei ikinä ole Oulua korkeammalla käynny niin pääsee kiinni Lappilaiseen tunnelmaan. Taustalla soi hiljainen "joikaamis" musiikki. Joka seinä, tuoli, pöytä, portaat ynnä muuta ravintolan sisällä olevat asiat olivat sisustettu huolella Lappilaiseen tyyliin: Poron sarvia, taljoja, rumpuja.yms. Taisi portaiden vieressä kulkea pieni purokin.
Olimme liikkeelle alkuillasta, ja ravintolassa oli kovin hiljaista meidän tullessamme, johtuen varmastikkin siitä että kysyinen ravintola aukesi tuona lauantaina klo 18, arkisin on ilmeisemmin kuitenkin auki koko päivän.
Menuu vaihtoehtoja on useita ja a'la carte listaltakin löytyy moneen lähtöön sapuskaa. Minä lähdin hakemaan sitä poroa ja annokseni oli "Revontulten poroa" nimeltään. Toinen puoliskoni otti "Perinteistä poron paistikäristystä" annoksen. Annokseni oli juuri sopivan minun mahalleni, jos hurjan iso nälkä on niin annos ei kyllä välttämättä riittäisi nälkää täyttämään. Annokset olivat molemmat hyviä. Tuo perunafondant oli aika hauska esillepano muoto, mutta itsessään se oli perunamuussia "laatikko" muodossa.

Joten en voi kyllä juurikaan negatiivista asiaa tuosta paikasta sanoa. Palvelu oli hyvin ystävällistä ja useampaan kertaa tarjoilijat kyselivät josko jotain tarvittaisiin. Meidän mahoihimme ei enää sopinut jälkiruokaa joten ne saa odottaa ehkä ensi kertaa.
Hinta-Laatu suhdekkin oli mielestäni ihan ok, koska paikka on kuitenkin hienompi eikä mikään tavallinen lounasmesta.

Maha oli täynnä ja saimme poroa!Siis onnistunut ravintolaillallinen!

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Eat & Joy

Kauppahalli Kluuvissa on jotain aivan mahtavaa!!
Mainoksia olin nähnyt lehdessä kun kauppakeskus Kluuvi remontoitiin niin samalla sinne aukesi Eat& Joy firman kauppahalli. Aikasempi saman ketjun putiikki palvelee lasipalatsin talossa, jossa sielläkin on tarjolla mitä ihanempia herkkuja ja tuotteita läheltä ja suurinosa luomuna.
Kluuvin kauppahalli yllättää aivan varmasti minut joka ikinen kerta kun sinne menen. Tuoksu on jo jotain ihanaa, maalaistunnelmaa, tarjolla on tuoretta lihaa,kalaa, maitoa, juustoa, leipää, sämpylöitä... niin lista on loputon. Valikoimissa on myös limonaadeja ja kuohuvia juomia maalaismaiseen tapaan: mm.kuusenkerkkäkuohujuoma. Käsintehtyä suklaatakin löytyy, olivat kyllä varsin houkuttelevan näköisiä ja makukin voittosi mennen tullen fazerin sinisen! ( Joo, kyllä siihen ihan oikeasti joku suklaa pystyy )
Ja samaisessa putiikissa olisi myös voinut lounastaa keitolla tai salaatilla taikka muilla herkuilla. Aamuisin on ilmeisesti tarjolla myös ihka oikeaa kaurapuuroa.
Olisin siis kyseisestä putiikista voinnut ostaa  vaikka mitä! Mukaani tarttui muutaman vieminen pukinkottiin.

Kauppahalli siis sijaitsee Kluuvin ostoskeskuksen alakerrassa, ja samaisen firman kahvila sijaitsee yhtä kerrosta ylempänä. En ole varma onko kyseinen kahvila laitettu pystyy pelkästään ajatellen ensi vuoden WDC- (world desing capital) hanketta vai muutenkin. Mutta tuo nyt on sivuseikka, jokatapauksessa olipas siinä herkkuja monenlaista. Suolaista ja makeaa, kahvia ja teetä ynnä muuta. Juuri sopivasti kyllä oli huikopalan aika kun kahvilan huomasin. Päädyin ottamaan täytetyn rieska ja mansikka-vadelma smoothien. Nammmm! Rieska oli täytetty tuoreilla kasviksilla ( punasipuli,pinaatti, porkkana..) sekä välissä oli myös lohta ja siikaa. Oli muuten ehkä paras huikopala pitkiin aikoihin.
Parasta ehkä kuitenkin kaikista makuelämyksistä ja tuoksuelämyksistä huolimatta oli myös ympäristö jossa kahvilan tuotteen sai nauttia.

Täytetty rieska ja mansikka-vadelma smoothie, Nam!


Ja siellä oli ihka oikeita heinäpaalejakin!


tiistai 15. marraskuuta 2011

Korkeasaari!

Pienin muistijyväsin muistin että olen käynyt joskus yläaste aikoina Korkeasaaressa, eli siitäkin alkaa olla jo vajaa 8 vuotta, oho. Joten oli hyvä aika mennä katsomaan niit ihania ja ei niin ihania erilaisia eläinlajeja :D
Kyseinen päivä oli kyllä oikein sopiva tuommoiseen puuhaan koska lämmintä oli n+10 ja aurinkoista eikä tuullut yhtään, koska aivan varmasti olisivat näpit olleet jäässä tuolla jos olisi tuullut, koska paikkahan sijaitsee saaressa, ihan oikeasti :D
Tässä kuva rykelmä, siitä mitä kaikke löysimmekään..














Pientä faktaa Korkeasaaresta löytyy osoitteesta: www.korkeasaari.fi