Sivut

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Aavistus Askartelua

Hyvinkin näppäriä nuo Tiimarista saatavat "valmis paketit" missä on mukana korttipohjia, kirjekuoria, erinäisiä tykötarpeita koristeluihin. Niillä on suhteellisen helppo väsätä erilaisia kortteja tilanteeseen kuin tilanteeseenkin.

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kuinka onkaan outoa tuon eilisen höpötyksen jälkeen kirjoittaa kukista ja puutarhasta :D

"Kaisaniemen keitaaksi kutsuttu Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan vanha osa on pääkaupunkimme suosituimpia matkailukohteita. Ydinkeskustan tuntumassa sijaitseva puutarha kasvihuoneineen tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä luonnonystäville ympäri vuoden." 
Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Klick!








Useasta kasvihuoneesta löytyi mitä erikoisempia kasvilajeja, ja ilmasto oli myös sen mukainen. Oli kaktuksia, isoja ja pien lehtisiä kasveja, piikikkäitä, värikkäitä ja vihreitä. Kukkia ja ilman kukkia.Sitruunapuu todisti oikeasti voivansa tuottaa ainakin lähes sitruunan näköisiä sitruunoita. Rahapuu oli hoidettu hyvin ja se oli myös iso!Oli myös isoja -tosi- isoja lumpeita, jotka huhujen mukaan kannattaa myös ihmisen : KLICK!
Ulkotiloista löytyi myös paljon nähtävää ja etenkin värikästä, tuttuja ja hiukan tuntemattomia kukkia ja puita. Mikä jottei mielyttävä paikka ja vaikka ottaa ensi kerralla viltti mukaan ja nauttii suihkulähteen liplatuksesta kukkien keskellä.Ulkotilat ovat ilmainen nähtävyys, kasvihuoneista saa pulittaa muutamia euroja. "Hauskinta" mielestäni oli se että paikka sijaitsee ydinkeskustassa ja tuon viimeisen kuvan voisi kuvitella olevan oikeasti metsästä! Ja ihan ihka oikeasti tuosta kohdalta on matkaa 20metriä Unionkadulle!

torstai 14. heinäkuuta 2011

Ajatuksia ja hömppää

"Olen aina ollut hirveän positiivinen, vähän liikaakin. Ennen pyrin sulkemaan pois kaiken epämielekkään ja elämään vain kivoissa hetkissä. Viime vuosina olen joutunut miettimään rankastikin itseäni ja elämääni. Kuka olen, mikä tekee minut onnelliseksi, kuinka itsekeskeinen olen ollut, kun kaikki on ollut hyvin? Mitä muuta olen miltä näytän?"( Trendi-lehti 7/2011)

Tuo lause oli jollain lailla ajatuksia herättävä.. Näin nuoren aikuisen ja aikuisuuden välillä tulee mietittyä monenmoista. Ja elämä on jollain tapaa muutoksen kourissa, en olekkaan enää se joka täytti 18 ja tälläytyy blingbligit kaulassa ensimmäisiä kertoja elämässään baariin, se oli jotenkin niin cool! Kaikki asiat olivat hauskoja ja iloisia ja ystävien kanssa oli enemmän kuin hauskaa ja odotimme kuin kuuta nousevaa jotain tapahtumaa, tuntui ettei maailmassa/ tai ainakaan minun maailmassani ole mitään pahaa/ikävää. Nyt olen se joka tiedostaa ainakin aavistuksen enemmän elämän menosta ja huomaa että kaikki ei ole ainakaan ihan yhtä ihanaa kuin niiden haluaisi olevan. Elämässä tapahtuu ikäviäkin asioita ja ne kuuluu tähän. Niitä ei voi kieltää, ne tulee kutsumatta, ne opettaa ja ne vahvistaa kun ne oikein sulattaa. Mutta elämässä on sitä vastoin mahtavan ihania hetkiä ja osaa nauttia ihan uusista asioista, joita ei ole aikasemmin edes huomannut olevan olemassa. Ja kyllä välillä haluan pukeutua parhaimpiini ja kaivaa kaapista bling bligit kaulaan ja nauttia kuohuviinistä ja ystävistä ja siitä mistä nuoren kuuluu nauttia.

Tuntematon Potilas- Arttu Wiskari


Tämä biisi on pitkästä aikaa koskettava ja hyvinkin paljon ajatuksia herättävä. 
Hyvässä ja pahassa.


Olen viime päivinä lukenut lehtiä paljon, lähinnä hömppälehtiä, kun päätin kesäloman alettua että pidän luovan tauvon hesarista. On ollut tavallaan erittäin virkistävää lukea aamulla ensimmäiseksi siitä kuinka helppoa on tehdä usva meikki iltabileisiin tai kuinka kirpparilta voi löytää vaikka mitä kunhan käyttää luovuuttaa. Tai miten ennestään tuntemattomat kolme naista ovat voinneet seurustella saman miehen kanssa, kuinka mies on ollut ovela ja valehdellut kaikille jotain niin kulissi on pysynyt yllä yli puoli vuotta. Ja parhaat kohdat tietenkin on mainokset: Jalkasi eivät ole koskaan olleet paremmissa käsissä."Salvequick Foot Care- laastari lievittävät kipua ja nopeuttavat rakkojen ja hiertymien paranemista. Voit käyttää niitä myös ennaltaehkäisevästi" Eli siis kuinka virkistävää onkin lukea välillä hömppää.. ei tarvitse heti aamulla lukea tulivuoren purkauksen aiheuttamaa sekamelskaa Islannissa, eikä tarvitse heti aamulla lukea kun viereisessä kaupungin osassa on taas joku viisas ajanut humalassa autolla ja vielä autotiellä. Lomalaisen aivoille siis hömppä lehdet sopii paljon paremmin.

Mieli pysyy näin kevyenä ja eipä tule juurikaan ajateltua sen vakavammin mitään asiaa kun keskittyy kaikkeen tähdelliseen.. Varaisinko jalkahoidon vai kasvohoidon itselleni, vai molemmat.

Tämä postaus on ehkä sekavin ikinä ja ajatukseni suoltuvat tekstiksi erittäinkin epäloogiseksi ja asioissa ei ole juurikaan järkeä tai ainakaan mitään järkevää merkitystä.

Tiedän olen ollut lomalla jo monta viikkoa ja ajatukseni eivät pysy enää raiteillaan koska olen mennyt sekaisin lomasta ja nautin kun ei tarvitse tuhlata yhtään aivosolua mihinkään järkevään. Empä siis tuhlannut tähänkään yhtään toimivaa aivosolua ja tuotin erittäin "lomalaisen" tekstiä :D


sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kesä!

Kesä on kyllä aika ihanoo, kun sen oikein oivaltaa. Tietty kun ensin on hyvä sää.
Lappeenranta- Hiekkalinnat

Lappeenranta- Hiekkalinnat

 
Lappeenranta- Satamaa
 Empä tullut ajatelleeksi että ihan tosissaan nuo hiekkalinnat on niin isoja ja hienosti tehtyjä. Yllätyin kyllä ihan totaalisesti. Hiekasta oli tehty vaikka minkänäköisiä taideteoksia. Ja ihan oikeasti ison hiekkalinnan sisälle pystyi kumartumatta menemään sisälle. Tuossa matkakohteessa riittää varmasti lapsille koko päiväksi ihmettelemistä toki myös näin "vanhemmalle väelle". Lappeenranta itsestään näytti tottakai parhaat puolensa, koska sää oli mitä loistavin ja taitaa tuokin kaupunki olla melkoinen kesäkaupunki. Väkeä oli liikenteessä ja iloisella mielellä. Kävely kierros Lappeenrannan linnoituksella oli sekin jo pala historian hörppäämistä, mitä minun kohdallani ei kauhean usein tapahdu.
Imatra- Koski
 Imatran kohdilla mieleen juolahti ette eikös täällä ole ne isot kosket, joten pieni mutka Imatran ytimen kautta.
Ja paikan päälle hienosti päässeenä oli hyvä todeta että koski avataan kesä aikana joka päivä klo 18.00 ja kestää noin 20min näytös. Ja meidän vierailu aikana kello näytti 19.00. Olisi tietenkin viisaana voinut ottaa ajoissa selvää mutta ensi kerralla sitten. Ihan käymisen arvoinen paikka tuokin.
Saaren Mökki

Saari
 Mitäs sitä ei kauniina päivänä tekisikää...Siispä veneily päivä. Veneily reitti löysi kyllä pienen alku epävarmuuden jälkeen loistavasti perille. Aavistuksen ikää nähneelle mökille joka sijaitsee Haapaselän vesistöissä. Olipa hauskaa käydä siellä. Itse olin mökillä käynyt viimeksi useampi vuosi sitten. Kesä ja vesi ja veneily ne kyllä yhteen sopii loistavasti!
Koneella tehdyt heinähommat

Käsin tehdyt heinähommat
 Se mikä ehdottomasti kuuluu kesään on heinätyöt! Ja ne vasta onkin ROCK! Jostain kumman syystä heinätöiden alkaessa lämpömittari näytti abouttiarallaa 30 celsiusta, mikä tiesi kovinkin hikistä päivää ihan ilman heinätöitäkin. Mutta hommat onnistuivat kuitenkin hyvin kunhan huolehti hyvin nestetankkauksesta. Sen verta kuluttavaa puuhaa tuo on! Illalla huomasi kyllä hyvin saunassa että on jotain tehnyt, kun kyynärvarsi kihelmöi sopivasti, muutama pieni rupi aina noista heinistä tulee.
Ja mikäs piha se olisikaan ilman vanhanajan heinäseipäitä?
Siispä tuumasta toimeen, kaksissa puuhin loimme lähes täydellisiä heinäseipäitä kaksi kappaletta piha maisemaan. Tosin ei noita nyt aivan täydellisiksi voi kutsua koska heinä ei laadultaan kyllä ollut itse tarkoitukseen sopivaa. Ja pieniä teknisiä ongelmiakin koimme, se ensimmäinen tappi pitää laittaa paikoilleen ennen kuin on yhtään heinää seipääseen laittanut! Tuon sitten jälkeen päin viisaampi kertoi ja näin ollen nuo seipäät on hyvinki tiiviitä alaosastaan :D hah! Mutta ovathan nuo toki vain koristeina!

Ja vaikka sen seitsämää asiaa voisi vielä hehkuttaa kesästä.. Loputon lista tulisi.

Toivottavasti tekin nautitte kesästä! :)