Sivut

tiistai 23. lokakuuta 2012

Valoja Linnanmäellä

Joka vuosi lokakuun tienoilla on Linnamäellä Valokarnevaalit. Elikkäs Linnanmäki on auki, toki osa laitteista jo talvi unilla, mutta suurimmaksi osaksi laitteet toiminnassa ja idena on tuo illan hämärtyessä lukuisat valaistukset ja valot eri laitteissa.




Minun kuva saldostani tuli varsin ohut. Mutta olipa kivaa ihailla valoja ja ihmisten iloa vielä näinkin myöhään syksyllä ja mittarin näyttäessä +6. Hrr, oli kyllä tarpeen villasukat, tosin paksumpi takki olisi ollut vielä enemmän paikallaan.
Muutamat laitteethan ne on pakko käydä läpi:  perinteinen vuoristorata, tulireki ja salama valikoitui meidän kolmen lipun käyttökohteeksi. Hurjia!
Ehkä sitä vaan on tullut "vanhaksi" kun siis aikuisten oikeesti mua pelotti noissa kaikissa ihan sikana, hyvä etten unohtanu hengittää kokonaan kun oli niin hurjia mutkia ja mäkiä :D:D
Ehkä siis huvipuisto elämä onkin oikeesti hurjapäiden hommaa!
No noiden kolmen hurjan laitteen jälkeen kipitimme karkkikojulle, KOSKA siellä oli kaikki herkut -50% :D eli kotiin vietäväksemme mukaan tarttui muutama metri (öhöm, 24m) metrilakua :D

Siispä Linnanmäki reissumme jälkeen vatsat oli makeasta täynnä ja kipeitä! Eikös se olekkin huvipuistojen tarkoitus!
Tosin tuon reissun jälkeen on voinut ihan helposti ohittaa kaupassa karkkihyllyt, kun jotenkin ei nyt vaan tee mieli makeaa, ainakaan paljoa :D

lauantai 20. lokakuuta 2012

Päivän ekoteko

Jätettä riittää isommissa ja pienimmissä talouksissa ihan varmasti LIIKAA!
Meidän taloudessa myös jätettä syntyy..
Olen useampia ajatuksia tuhlannut jätteisiin ja kierrätykseen.
Taloyhtiössä on sekajäte, biojäte,pahvi- ja lehti kierrtäys laatikot. Loput "haasteellisemmat" kierrätysjutut löytyy toki samasta kaupunginosasta tai ainakin aika läheltä. Niinkuin paristot, akut, lasit jne.
Elikkäs lähtökohdat kotitalousjätteen kierrätykselle on jo aika hyvät. Tottakai paremminkin voisi mennä, joissain taloyhtiöissä toimii jo energiajae keräys, mikä on siis äärettömän hyvä juttu, toivottavasti se leviää koko kaupunkiin ja suomeen.

Olen aika tyytyväinen että kierrätys yleensä onnistuu suhteellisen hyvin, lasipurkitkin muistan aika-ajoin pudottaa keräslaatikkoon lenkille lähtiessä.
Se mistä olen saanut eniten vasta hakoisia ajatuksia on biojäte :D
Välillä muistan ostaa biojäte pusseja kaupasta ja niin ollen se onnistuu ihan ok, on pussi mihin kerätä.
Tänään kuitenkin etenin "astetta haastavammalle" alueelle!!
Biojäte pussit sattuivat taas kerran loppumaan.. ja kappas hesariahan on vino pino keittiön pöydällä.



Taitteluohjeetkin oli näppärästi joku tehnyt : Biojätepussin taitteluohjeet sanomalehdestä
Varsin yksikertainen, mutta pieni vaiva on tietenkin nähtävä, nyt siis testissä tässä taloudessa tuollainen pussukka. Toivottavasti on toimiva ratkaisu niin innostuskin säilyisi.

Ekoilu rocks!

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Leffa juttuja

Mikäs sen parempaa pimeiden syysiltojen ollessa parhaimillaan kuin käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle, kuuma juoma kenties käsissä ja hyvä leffa tiedossa!?

Joten siis pari hyvää leffa vinkkiä ajattelin teidän kanssa jakaa:
MicMacs (2009) : Muutaman vuoden jo vanhempi mutta hillittömän hyvä ja hauska. Tässä suora lainaus Finnkinon sivuilta, koska tämän paremmin en itsekkään osaa leffaa kuvailla:
"Hulvaton tarina luotipäisestä pasifistista, Bazilista, joka yhdessä värikkään ryhmänsä kanssa aloittaa operaation kahden suuren asetehtaan tuhoamiseksi. Onko romumetalli maamiinoja arvokkaampaa? Mahtuuko nainen jääkaappiin? Juopuuko vohveleista? Vastaukset näihin sekä kehotuksen elää hetkessä tarjoaa tämä herttainen elokuva Amélien tuottajilta."
Siis kyllä yllätyin todella, kuinka leffa olikaan hyvä ja hauska, erilainen komedia pätkä!


 The Vow (2012): Ja sitten mikäs nyt olisikaan kivempaa syksyn pimeydessä kuin katsoo nyyhky lälly leffoi?! Joten tämä on ihan ehdoton valitan yksin ja kaksin katsottavaksi. Paige vajoaa auto-onnettomuuden seurauksena koomaan ja ihmeen kaupalle herää siitä, tosin hän ei muista että on hetkeä aikaisemmin mennyt naimisiin unelmiensa miehen kanssa. Niimpä Leolla on pulmia ja monia, kuinka herättää Paigen huomio uudelleen ja saada tämä ymmärtämään kuinka asiat olikaan ennen onnettomuutta. Tässä kaikessa soppaa sekoittaa Paigen vanhemmat ja Paigen entinen poikaystävä joka ilmestyy tietenkin kuvioihin.
awww <3 tässä lälly rakkaus draama leffassa kyllä oli sitä jotain, josta itse ainakin kovasti pidin!

Kertokaan teidän lempi leffojanne tai parhaita uutuuksia? Mitä mennä vaikka ihan leffaan asti katsomaan?

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ruokapäiväkirjaa..

Kai jokaiseen blogiin edes yksi ruokapäiväkirja postaus kuuluu, tai ainakin tähän blogiin ja ainakin yksi.

 Klo 5.45 Aamupala: 2xRuispalaa, juusto siivut, metvursti. Ilman aamupalaa minulla ainakaan ei onnistu mikään, tai päivä ei ainakaan lähde käyntiin.
 Klo 9.30: Aamupala osa 2: Rasvaton maitorahka, 1dl sokeriton mustikkakeitto. Muutama tunti jo reipasta työntekoa takana ja onhan tuosta oikeasta aamupalastakin jo aikaa, niin proteiinipitoinen välipala on paikallaan.
 Klo 11.15 Lounas: Työpaikka ruokalan pizza palanen. Varsin täyttävä ja hyvinkin reiluilla täytteillä, tuo taisi olla ananas, oliivi, tonnikala,katkarapu täytteillä.
 Klo 14:45 Välipala: Rasvaton raejuusto, 1dl sokeriton mustikkakeitto. Ennen kotiin lähtöä vähä proteiinia ni jaksaa kiirehtiä jumppaan.
Klo 18:05 Palautusjuomaa n.3dl. Jumpan jälkeen on kyllä pakko saaha jotain energiaa muuten vaan kävelisi lähimpään kauppaan ja ostais turhaa mössöä, tämä auttaa asiaan kummasti.
 Klo 18:45 Iltaruoka: Huippuhyvää makkara keittoa, omomomo!
Klo 21:15 Iltapala: Salaatti, mozzarellapalloilla ja yksi kananmuna.

Tässä siis erään "normi" päivän ruokailut. Ei kyllä aivan joka päivä tule noin hyvin välipaloja syötyä. Mutta kyllä sen vaan huomaa kun syö pieniä välipaloja niin ei tee mieli juurikaan ylimääräistä eikä varsinkaan herkkuja. Nuo proteiinipitoiset välipalat ainakin minun kohdallani pitävät äärettömän hyvin nälkää.

Tässä syksyn aikana on tullut mietittyä mitä sitä oikein suuhunsa laittaa ja mitä kannattaisi laittaa että jaksaisi virkeänä koko päivän ja että jumpassa/salilla käynnistäkin olisi jotain iloa. Siispä sen myötä on tosiaan nuo välipalat löytäneet tiensä minunkin ruokalistalleni. 
Viellähän tuossa on toki paljon parannettavaa ja hedelmiä/kasviksia voisi lisäillä toki. Mutta itse alan jo pikkuhiljaa olla tyytyväinen että on osannut luoda jonkinlaisen säännöllisen ruokailun päivään ja ne ateriatkin ovat olleet jo aavistuksen terveellisempiä kuin aikaisemmin.

ps. kuvien laadun tarjoaa Lumia 800 O_o

tiistai 9. lokakuuta 2012

Kakku ja kaakaopallero herkkuja!

Tässäpä varsin toisenlainen postaus tai siis sisältö. Tai oikeastaan ihan samanlainen kuin kaikki aikaisemmatkin leivospostaukset. Mutta erona joka tapauksessa on se että nämä kaksi herkkua ovat MUNATTOMIA ja MAIDOTTOMIA! hih! ja ihan oikeasti myös onnistuinkin tekosissani hyvin.

Eli eräällä allekirjoittaneella tuli yksi vuosi lisää jokunen päivä sitten. Muutamalle ihanaakin ihanemmalle vieraalle lupasin kakkua ja keksiä tarjoilla mutta toisella näistä tytöistä on muna- ja maitoallergia. Siispä sain haastaa itseni aavistuksen erilaisiin leivonnaisiin.

Kakun resepti löytyi TÄÄLTÄ



Itse kakkupohjan tekeminen oli hyvinkin yksinkertaista noilla ohjeilla. Nesteenä käytin kauramaitoa. Pohjan halkaisin kahtia ja väliin kostutukseksi kauramaitoa ja mansikkahilloa. Punainen kuorrute on punaista marsipaani massaa erittäin ohueksi levyksi kaulittuna. Pienet marsipaani ruusukkeet päällä ja jottei totuus unohtuisi niin valmiista kaupan pakkauksesta yksi suklaaruusu ja reunoilla olevat lehdet. Mutta tietenkään tämä vieras ei näitä suklaa osia nyt valitettavasti saanut muuta kuin ihailla.
Voin kertoa että kakun maku oli kyllä hyvä ja eipä juurikaan minunkaan makuhermot sanoneet että muna/maito puuttuu. 

Toinen herkku olivat suklaakakkuset, joiden ohje löytyy TÄÄLTÄ!
Nämä ovat siis myös soijattomat, niin en tiedä miten noihin nyt mieleen tulisi soijaa laittaa.


Kaakaopallerot olisivat mielestäni parempi nimi näille. Joka tapauksessa hyvinkin makeita ja kaakolle maistuvat olivat. Ja kyllä kaikille vieraille kelpasivat. Hauska ja helppo pieni makea herkku muiden kylkeen. Kivasti myös ulkonäköä tulee kun tomusokerissa pyörittää ja  uunissa tuollalailla murenee hiukan.

Ihan kyllä melkein itsenikin yllätin kun noin hyvin onnistuivat!



lauantai 6. lokakuuta 2012

Omenoita

Omenat, ne syksyn herkku, varma herkku. Voi käyttää moneen tarkoitukseen, hilloksi, piirakaksi, mehuksi, kuivata, syödä ihan suoraan puusta.. joten siis suosittelen lämpimästi käyttämään kyseistä luonnon tuotetta hyödyksi.
Jokaiseen syksyyn kuuluu yksi omenapiirakka, ellei jopa kaksi.

Itse sain omenoita ystävälliseltä kuntoutujalta töissä, kuulemma pihamaa hänellä "tulvii" omenoista. Joten käytin tilaisuuden hyväksi ja kassillisen omenoita kotiin asti toin.
Mikä muukaan leivos olisikaan enemmän kuin paikallaan: Omenapiiras.



Nyt en muista reseptin löytöpaikkaa, jostain netin syövereitä se vastaan tuli. Kaneli pinnalla antoi ihanaa makua. Ja pieni pala vanilija jäätelöä samalla lautasella oli kyllä vallan hyvä valinta.

Olettehan te lukijat jo tehneet oman version omenapiiraasta! Parhaat reseptit mulle, kiitos!