Itse kyllä siis äärettömän paljon tuosta pidän että omasta pakastimesta löytyy hilloja/marjoja jotka ovat taatusti suomalaisia ja ilman lisäaineita ja tasan tarkkaan tietää niiden alkuperän. Mutta näin keväällä hiipi epätoivo että onkohan se pakastin sittenkin pohjaton..
Koska kuitenkin uuden sadon marjat ovat muutaman kuukauden päästä jo aluillaan..
Pakastimen sisällön kulutus osa 1038:
Omenasorbetti:
300 g omenasosetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Laita omenasose kasariin yhdessä sokerin, veden ja kanelitangon kanssa. Anna
kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Nosta kanelitanko sivuun ja anna seoksen jäähtyä.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri ja omenasose-sokeri seos. Vatkaa seos tasaiseksi ja nosta vatkauskulhossa pakastimeen. Vatkaa muutaman kerran noin puolen tunnin välein pakastuksen aikana.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri ja omenasose-sokeri seos. Vatkaa seos tasaiseksi ja nosta vatkauskulhossa pakastimeen. Vatkaa muutaman kerran noin puolen tunnin välein pakastuksen aikana.
Pakastimessa sorbetin on hyvä olla usean tunnin ajan, itse pidin 8h ja ensimmäisten parin tunnin aikana sekoittelin ja lopun ajan annoin tekeytyä.
Sitten tarjoilukulhoihin ja nautiskelemaan.
Ja kyllä tämä sorbetti upposi hyvin, vähän vaihtelua perinteisten jäätelöiden rinnalla. Sokeria/vanilijasokeria titraamalla saa sitten vähän makeutta lisää. Tämä versio oli reseptin mukaan tehty ja ehkä aavistuksen voisi laittaa seuraavalla kerralla sokeria lisää. Sokerihiiri kun olen :D