Sivut

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Omenasorbettia

Minä tiedän että te jaatte tämän tunteen kanssani jokainen loppu talvi/kevät ja alku kesä. Pakastimessa on vielä paljon hyviä marjoja, omenoita ja hilloja. Mutta mitähän niistä keksisi? On kokeilu perus piiraat, jogurtin/puuron kylkeen, kiissellit ja kääretortun täytteet. Mutta silti pakastimessa on vielläkin sisältöä.

Itse kyllä siis äärettömän paljon tuosta pidän että omasta pakastimesta löytyy hilloja/marjoja jotka ovat taatusti suomalaisia ja ilman lisäaineita ja tasan tarkkaan tietää niiden alkuperän. Mutta näin keväällä hiipi epätoivo että onkohan se pakastin sittenkin pohjaton..
Koska kuitenkin uuden sadon marjat ovat muutaman kuukauden päästä jo aluillaan..

Pakastimen sisällön kulutus osa 1038:

Omenasorbetti:

 300 g omenasosetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

 Laita omenasose kasariin yhdessä sokerin, veden ja kanelitangon kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Nosta kanelitanko sivuun ja anna seoksen jäähtyä.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri ja omenasose-sokeri seos. Vatkaa seos tasaiseksi ja nosta vatkauskulhossa pakastimeen. Vatkaa muutaman kerran noin puolen tunnin välein pakastuksen aikana. 

Pakastimessa sorbetin on hyvä olla usean tunnin ajan, itse pidin 8h ja ensimmäisten parin tunnin aikana sekoittelin ja lopun ajan annoin tekeytyä.

Sitten tarjoilukulhoihin ja nautiskelemaan.


 

Ja kyllä tämä sorbetti upposi hyvin, vähän vaihtelua perinteisten jäätelöiden rinnalla. Sokeria/vanilijasokeria titraamalla saa sitten vähän makeutta lisää. Tämä versio oli reseptin mukaan tehty ja ehkä aavistuksen voisi laittaa seuraavalla kerralla sokeria lisää. Sokerihiiri kun olen :D

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Biojäte pussin muodonmuutos

Päivän ekoteko postauksessa olin jo päässyt ajatuksen tasolta toimintaan ja väsännyt hesarista biojätepussin..
Mutta meille hesarin lukijoille koittikin uusi aika elämässämme tuossa tammikuun alussa kun hesari meni ja muutti kokoaan. Nykyään siis ilmestyy tabloidikokoisena eli hiukkasen pienempänä.
Nyt kun tuohon muutokseen on jo tottunut voin vain sanoa hyvää. Lehti sopii ruokapöydälle hyvin, jokainen osa-alue on helppo ottaa erilleen (talous,urheilu,kotimaa jne.). Aamulla on helppo lukea nopeasti tärkeimmät uutiset ja sarjakuvat ovat säilyneet paikallaan :D

Mutta siis todellinen ongelmahan (:D) tuli siinä vaiheessa kun vanhoilla takaraivossa olevilla taittelu ohjeilla rupesin tästä pienemmästä hesarista tekemään bijätepussia.. sehän ei tietenkään onnistunut niinkuin strömsössä, ei tietenkään.

Onneksi HS on itse keksinyt tähän ratkaisun, joten asia on nyt harvinaisen yksinkertainen toteuttaa. Taisi aiheesta olla ihan uutinen/kilpailu hesarissa alkuvuodesta.

Siis ekotekoni onnistuvat jotkossakin myös äärettömän helposti hesarista. Kuitenkin lehdet roskiin kannetaan jossain kohtaan niin simppeliähän on nämä hyötykäyttää, eipä tartte ostaa biojäte pusseja erikseen.

Mitä ekotekoja teillä on?

kuva: tumblr.com

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Talvista puutarhaa

E ja R, eli vanhempani olivat edellisellä viikolla kyläilemässä. Mukavaa kun jaksaavat tulla tänne kauas etelään katsomaan minun/meidän menojani ja kuulumisia.
Kierreltiin vähän kaupunkia ja siristeltiin silmiä auringolle.
Käväistiin talvipuutarhassa ihmettelemässä lämpöä, vihreyttä ja kukkia.
Tässäpä siis kuvia..










Hetken siis tunsi olevansa aavistuksen trooppisemmassa paikassa kuin suomen talvessa. Ja silmiinki palautui värit verkkokalvoille kun näki eläviä värikkäitä kukkia :D
Monet olivatkin lähteneet pakoon talven kylmyyttä hetkeksi tuonne talvipuutarhaan, olivat ottaneet kahvit termospullossa ja eväät mukaan ja nauttivat lämmöstä, ei hullumpi idea, kun taustalla kuuluu veden liplatus ja suihkulähde.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Asunnon osto muffinsit

Muiden leipomuksien lisäksi tuli tehtyä herkkujakin alkuvuodesta, täytyihän tätä asunto asiaa nyt edes jotenkin hieman juhlia:D



Ylemmässä kuvassa on puolukkamuffinssit-kinuskikuorrutteella. Helppo oli valmistaa ja  kyllä kaupaksi menivät, puolukka ja kinuski sopivat niin hyvin kyllä yhteen. Tuo kuorute oli itselleni aivan uusi juttu mutta hyvin selvittiin, eikä ollutkaa tosiaan vaikea juttu olenkaan, voisi vaikka käyttää hyvin kääretortun tai täytekakun kerman sijaista myös tuota.

Allemmassa kuvassa on omena-kaneli muffinsit ja niiden reseptiä en kyllä nyt alkuunkaan muista enään mistä bongasin. Ja reseptiä myös sovelsin kaapista löytyvistä ainesosista. Joten tietenkin siinä hieman kuohkeus ja pehmeys kärsi.. Mutta kelpasivat nämäkin oikein hyvin.

Oletteko te leipomuksia tehneet, mikä on ollut talven hitti?

tiistai 12. maaliskuuta 2013

25 yötä jäljellä

Siis enään jäljellä 25 yötä kun saadaan avain ikiomaa asuntoon!!!
Tai niin "ikiomaan" kuin lainarahalla saa :D Mutta siis me/mä en ole pysynyt alkuunkaan housuissani tai aloillani sitten tammikuun alun, kun fiilistelen ja suunnittelen ja iloitsen tulevasta asunnosta, eli meidän omasta kodista <3

Mutta siis tämä meidän uusi koti, paritalon puolikas, sijaitsee pohjois-helsingissä,Puistolassa. Viihtyisältä vaikuttavalla pientalo alueella. 73 neliötä on tilaa touhuta ja elää. Sauna <3.

KOTI <3




Tämä tempaus sai alkunsa siitä kun minä tosiaan hain syksyllä jo toistamiseen kouluun lukemaan suuhygienistiksi, mutta kuinkas ollakkaan vaikka useamman kuukauden pänttäsin tietoja korvien väliin, ei tieto vain tarttunut riittämiin. Joten unohdin koulu jutut ainakin hetkeksi.
Tuumattiin kuitenkin että jotain täytys saada "aikaan" elämässä :D Ja mistäs muualtakaan aloitimme kun soittamalla pankkiin paljonkos lainarahaa saisi..
Katselimme sitten asuntoja tosisamme ja vähemmän tosissamme..
Vuoden vaihteen pintaan sattui silmään muutama asuntoilmoitus Puistolasta. Ja nämä kävimme tarkastamassa eräänä sunnuntaina.. toinen näistä ei juurikaan meitä miellyttänyt, ja käännyimme kohteliaasti jo eteisessä kannoillamme ulos takaisin. Tähän asuntoon sitten sisälle päästyämme tuumasimme yhteen ääneen että ompa kodikas. Ja niin nyt se on sitten oikeasti meidän tuleva koti <3

Kuinka ihanaa onkaan päästä oikeasti laittamaan ja suunnittelemaan ja sisustamaan omaa kotia ja omaa pikku pihaa, arvaatteko?

Eli siis on tässä viime aikoina ollut jostain kumman syystä vähän tekemistä ja touhuilua, joten blogailu on jäännyt vähemmälle.. mutta lupaan kyllä taas aktivoitua tässä asiassa.
Saattaa olla että muutama sisustuspostaus tulee..

Toivottavasti teidän lukijoiden kevään odotus menee myös mukavasti <3