Sivut

maanantai 30. toukokuuta 2011

Maanantai Pitsa

Jotenkin se tämä viikko on aloitettava,siispä hieman pitsaa iltapalaksi.

Kinkku-herkkusieni-ananas Pitsa

Helpoista helpoin Pitsapohja ohje:
 (pellilinen)
n. 2rkl öljyä
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
n. 1,5dl maitoa
n.3dl vehnäjauhoja

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja sopivassa suhteessä. Taikinan vaivaaminen onnistuu parhaiten käsin. Taikina on sopivaa kun sitä on helppo käsitellä ja kaulitseminen onnistuu vehnäjauhoja apuna käyttäen hyvin.

Täytteet:
Tomaattipyre
1tlk pieniä ananaspaloja
1tlk herkkusieni viipaleita
1pss kinkkusuikaleita
n1,5dl juustoraastetta
pitsamauste

Täytä pitsa tomaattipyre, ananas, herkkusieni, kinkkusuikale, juustoraasta järjestyksessä.
Uunissa 250C n.10min
Pitsamauste ripaus päälle uunista oton jälkeen.
Ja eikun herkuttelemaan!

perjantai 27. toukokuuta 2011

Kiireetöntä elämää

Kun aikaa on, eikä minnekään kiire, täytyy siis suorastaa nautiskella rauhassa. Nukkua myöhään, jatkaa vielä ensimmäisen herätyksen jälkeen uniaan. Nousta rauhassa, suunnitella hyvä aamiainen.
Mansikka-Banaani smoothie oli tämän aamun erikoinen ja hyvä sellainen. Mukavinta on lukea Hesari rauhassa, kannesta kanteen ja vielä toisesta kannesta kanteen.
Rauhassa tehdä sitä mitä tykkää, mitään ei ole pakko tehdä juuri tänään.
Juoksulenkki hieman tuulisessa säässä virkistää kummasti ja se vapauden tunne kun voi itse suunnitella lenkin ja nopeuden. Kuulostihan hassulta, johtuen siitä että aikoinaan on treenejä tehty pitkälti treeniohjelmien mukaan eikä juurikaan saanut tehdä silloin mitä haluaa milloin haluaa. Nyt nautin siitä vapaudesta ja liikunnan riemusta ja ennenkaikkea tästä ihanasta alkukesästä!
Kielot ne alkaa juuri kukkimaan ja muutama tuoda maljakkoon keittiön pöydälle, kielot tuoksuu kesältä!
Loppu päivän saakin rauhassa olla ja olla tekemättä mitään tai sitten tehdä vähän jotain mikä on mukavaa. Haaveilla vaikka kesälomasta ja järvenrannasta.
Nämä päivät ovat ihania!

torstai 26. toukokuuta 2011

Salaattia

Torstain erikoinen- hieman exotic salaatti:
 1/2 jäävuorisalaattia
 2 paprikaa
 1 kurkkua
 600g broilerin fileesuikale
 150g makaronia
 1tlk papaypaloja

Maustoin broilerin fileesuikaleet currylla ja maustepippurilla sekä pannulla käytin papaypalat. Kasvikset pilkoin ja silppusin salaattikulhoon. Keitetyt makaronit jäähtyneinä sekaan. Broilerinfileesuikaleet ja papaypalat jäähtyneinä sekaan.



Papayja itseäni eniten epäilytti mutta halusin kokeilla aavistuksen erikoisempaa salaattia tänään. Tulos oli kyllä erittäin hyvä, toistekkin voisi tehdä. Sopivasti myös proteiinia ja hiilihydraatteja näin iltapalaksi.
Annos on ihan reippaan kokoinen meillä koska kummasti aina kaikki vaan häviää, helppo ottaa myös evääksi töihin.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Raparperitoska

Pakastimen lokeroista löytyy vielä viime kesän antimia, joten niitä nyt yritän kuluttaa keinolla millä hyvänsä.Olen todennut työpaikan hyväksi uhriksi, siellä menee kaikki vähänkin sokeria sisältävät leipomukset!

Pohjataikina:
150g leivontamargariinia
5 kananmunaa
3dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
n. 1 1/2 l raparperinpaloja
(jos/kun teet pakastetuista raparpereista, sulata ja valuta hyvin!)

Toska:
200g leivontamargariini
2dl sokeria
200g mantelilastuja
1/2dl vehnäjauhoja
2rkl maitoa

1. Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot,leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele päälle raparperin palat. Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tsolla 20 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa toska. Sulata kattilassa rasva. Sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta toska. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Annan piirakan hieman jäähtyä ennen paloittelua.

Vanilija jäätelön/kastikkeen kanssa tarjoile!

Itse löysin ohjeen täältä Pirkan resepteistä.


Suhteellisen helppo valmistaa ja kuluu raparperit pakastimesta helposti!

Alkukesän aurinkoa kaikille :)

lauantai 21. toukokuuta 2011

Puu Vallila: Ihanaa ajattomuutta + Pihakirppistelyä

Matkani siis kävi tänään betoni/tiililähiöstä ajattomaan ja niin ihanaiseen Puu Vallilaan.
Puu Vallila siis sijaitsee Mäkelänkadun, Sturenkadun vierustassa, kaupunginosa nro22, joka kuuluu Helsingin pohjoisimpiin kantakaupunginosiin.
1910-luvulla on rakennettu pientaloalue joka kantaa nyt nimeä Puu Vallila. Tämä alue on ollut purku-uhan alla useasti, mutta 1980-luvulla se peruskorjattiin ja elää nyt omaa elämäänsä aivan Helsingin ytimessä. (wikipedia)

Tänään oli oiva päivä siis tutustua kyseiseen alueeseen: Puu-Vallilan perinteinen pihakirppis oli tänään ja mainoksena sanottakoon että sama meininki jatkuu huomenna 22.5 klo 10-->.
Yllytän jokaista tutustumaan alueeseen ja pihakirppis meininkiin jos vaan kynnelle kykenee. Kyseinen tapahtuma pidetään näitä aikoja joka kevät.

Kyllä nousi leveä hymy maatalon tytölle kun käveli puutalojen lomassa, se tuoksu on aivan omansa ja se tunnelma. Sisäinen ja ulkoinen kelloni pysähtyi totaalisesti. Olisin voinut vaikka koko päivän kävellä katuja ja ihmetellä taloja.
Talot olivat juuri sopivan erivärisiä ja juuri sopivan erimallisia. Pihat olivat osa laitettuja ja osa vähemmän laitettuja, juuri sopivasti.
Kirppis pöydistä löytyi jos jonkin moista tavaraa, lasten vaatteita,pelejä, aikuisten vaatteita, kenkiä, vanhaa tavaraa,uutta tavaraa. Itse pyrin kaikesta hipellyksestä huolimatta olla ostamatta mitään, ja melkein siihen pystyinkin.
Ihmiset olivat iloisia ja hyvällä tuulella ja olihan sääkin mitä mainioin tänään.
Osa oli laittanut kirppispöydän lomaan "kahvilan" josta sai pullaa ja kahvia 2e ja toiset möivät hodareita, kolmannet taas makkaraa ja kahvia(olutta)...
Tunnelma siis mitä mainioin!
PikkuVallila -kahvila kruunaa ehdottomasti vanhan ajan tunnelman, melko sympaattinen pikkuinen kahvila/baari keskellä puutalo idylliä. Sopuhintaan kahvit ja limut. Ja kahvi tietenkin toimitetaan "viiveellä" pöytään. Tarjolla myös pikkusuolaista ja viiniä.

Mikä mahtava Puu Vallila päivä!




torstai 19. toukokuuta 2011

Leijonat ja Kultajuhlat!

"...Meidän poika on tullut kotiin..."
Mitenkä mahtavan ihanaa se olikaan kun summeri soi kolmannen erän päätteksi ja taulussa on 6-1 lukemat ja tietenkin Suomelle ja hävinnyt joukkue on vieläpä Ruotsi. Kaikella hyvällä maulla ja kunnioituksella Ruotsille: olihan sielläkin paljon uusia naamoja ja nuori poikia jotka osasivat kiitettävästi, mutta tällä kertaa jäi huippu uupumaan. Suomen Leijonista löytyikin aivan mahtavia nuoria miehiä: Granlund, mikä ilmaveivi mestari ja lähes tulkoon jokaisessa pelissä osoitti taitojaan hyvin! Lajunen,Joensuu sekä Pesonen näyttivät myös osaamistaan paljon! Kapteeni Koivu oli loistava johtaja jengille ja veti Leijonat hillittömään iskuun pelistä toiseen, toki unohtamatta Jalosen merkitystä taustalla. Philström ja Aaltonen kruunasivat takatukillaan monta tilannetta :D Välivaara oli omaa luokkaansa pakin roolissa ja Väänäsen hymy vasta onkin komea! Vehanen ja Lassila maalilla molemmat onnistuivat vallan mainiosti ja kuinka voikaan pää pysyä noin kylmänä loppupeleissä!
Eikä siinä viellä kaikki: Immonen se nyt vaan oli hyvä, kuti lähti ja se yleensä ottaen upposi! Toki onhan tuo saman kylän immeisii ni pakkohan sitä on hehkuttaa :D

Kultajuhlistahan sitten poristaan ennen ja jälkeen ihan mahottomasti. Oikeaa mielestäni on kyseiset kinkerit, ja paikallaan kuin nenä päässä, pitäähän noin mahtavalle suoritukselle kunnon juhlat pitää. Ja Suomi on niin hullua jääkiekko kansaa jotta torilla tavataan jokatapauksessa! Nopeasti ja hienosti oli puitteet rakennettu, on muutama mies varmaan tehny sinä sunnuntaina-maanantaina melko pitkän työpäivän. Juhla itsessäänhän oli kovin iloinen mielestäni ja esiintyjät hyviä, koskettivat tavalla tai toisella lähes jokaista mukana olijaa ja etenkin Leijonamiehistöä!
Itse sankareiden osuus lavalla oli varsin iloinen ja "railakas" mutta jokainen joka lavalle kykeni pysyi tolpillaan, ilon huomasi kauas!
Itseäni on jo alkanut ihmetyttää äärettömän kova keskustelu Leijonajengin alkoholin käytöstä. Ymmärrettävää on että julkisuudessä pyörivät henkilöt ovat lähen tulkoon aina pienempien ja isompien lasten idoleita. Siitähän ei pääse mihinkään. Ja hyvinkin usein jostain kumman syystä alkoholi meidän maassa yhdistyy juhliin ja varsinkin iloisiin juhliin. Jotenka olikohan millään lailla arvattavissa että Leijonamiehet ottaavat miestä väkevämpää voiton kunniaksi? Olikohan millään lailla arvattavissa että jollekin miestä väkevämpi aine tekee hilpeän olon? Ja tätä oletusta tuskin kovin moni kieltää. Ymmärrän täysin että vanhemmat tulevat jääkiekko fani lapsiensa kanssa torijuhliin. Hienoa on että kansa kerrankin on iloisella tuulella kaupungilla ja ennen kaikkea sosiaalisella. Mutta uskon että aika moni näistä lapsista ja nuorista on nähnyt humalaisia ihmisä useasti ennenkin, parhaimmassa(pahimmassa) tapauksessa lasten vanhemmat näyttäytyvät humalaisena lasten edessä viikonloppuisin/arkisin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että suotakoon Leijonien juhlia nyt kun kerrankin KULTAMITALLI on meille ansaittu kovalla pelillä, pojat ovat sen aivan varmasti ansainneet! Tehneet jokainen jääkiekon eteen uskomattoman paljon tunteja ja treenejä, yhdessä ja erikseen.

Tässä tsekkaus torijuhliin; fiilis mahtava!!

Selvä Päivä

VilleGallet ja Kumppanit- Häissä

Se yks kisabiisi, öh

Noi oli kyl aika rohkeita poikia


Finkey ja Harjakainen!

Vehanen, löytyy maalilta!

Joku muukin halusi kuvan tuosta IHQ:u pojasta :D


Ei tainnu kysymyksistä tulla mitään ku jengi huus niin kovaa: Saletisti natsaa!

Jalonen The Coach

Kuosmanen ja Leijonat

Halonen piipahti naapurista

"Nyt kapteeni käsilleen nostaa
halaa suutelee kuin omaa lastaan"

Kaikki hyvin kaikille

Katseet Kenttään -Poju

Ihanaa Leijonat Ihanaa- MM2011 feat. Mertaranta

Sankarit

Siinä erinäisiä linkkejä youtubee josta voi tsekata myös fiiliksiä! Kuvat on mun kameran otoksia ja voi videot satunnaisten juhlijoiden :D

"Suomi on uusi maailmanmestari, Suomi on uusi maailmanmestari, hei maailmanmestari!"

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Lauantai letut ja Äitien minttukakku!

Näimpä viikonloppukin on jo loppuun päin kulunut. Tän uuden elämän pointti on siis viettään ehkä vaan yksi herkkupäivä viikossa :D joka on melkein tällä viikolla toteutunut!
Lauantaina siis oli luvassa pitkästä aikaa lettuja, namnam!
Taikina oli ihan perus maito,jauho,öljy,suola,sokeri setti. Määriä on hyvinkin vaikea sanoa kun tuo toinen puolisko sen teki aika näppituntumalla! Ihmeellistä kun minun on aivan pakko joka ikinen kerta katsoa kaikki ohjeet ohjekirjasta ja varsinkin mausteiden kohdalla, muuten homma menis ihan lörinäksi, mutta toinen tekee tuolla lailla hyvin onnistuneita ruokia useasti.

Päällä tottakai kermavaahtoa mariannerakeilla, siirappia ja itsetehtyä omenahilloa, namnam kun oli herkkuja. Eli se siitä aamuisesta jumppatunnin kulutuksesta :D

Koska tämä viikko melkein onnistu yhdellä herkkupäivällä tein eräälle Äidille kakun.
Ohjeen bongasin Ullan blogista . Jossa paljon muitakin mahtavia ohjeita.
Superminttu-kakku:

Suhteellisen helppo oli toteuttaa tuo kakku, koristelu tietenkin vaatii viellä hieman hiomista. Aivan ohjeen mukaan en sitä tehnyt. Laitoin päälle suklaakastiketta ja suklaalastuja. Näistä muutamasta juustokakku kokeilusta innostuneena onkin varmasti mentävä hakemaan kaupasta hieman pienempi kakkuvuoka ja kuljetusastia. Sekä kakun koristeluun erinäistä materiaalia.
Kellä seuraavaksi juhlat/tai muuten vaan syytä syödä kakkua ??

perjantai 6. toukokuuta 2011

Jääkiekko MM 2011

Mä oon ihan varma että kaikki haluu lukee jääkiekosta tai ainakin kuunnella törkeen hyviä jääkiekko biisei :D

Tämä jääkiekko MM-kisa- kuume siis alkoo olla jo kohillaan koska MM kisat ovat kovassa vauhdissa. Tänään oli ehkä aika loistava matsi, vaikka kovinkin jännittäväksi meni. Suomen pojat vaan osas onneks! Mahtavaa kun on nuorempia naamoja jengissä mukana, mm. Immonen, Granlund, Pesola. Aivan mahtavia yksilösuorituksia ollut jo aikaisemmissakin peleissä. Nyt vaan toivotaan että leijonien maalin teko alkais luonnistuu paremmin. Paikkoja ollut vaikka kuinka paljon, mutta liiaksi kikkailuksi on menny peli kun pitäs saaha ylämummoon kiekko ja kieltämättä hyviä mokkeja on ollu. Ja ainahan se pitää yksi tappio kisojen aikana saaha ni eiköhä se ollu se Tsekki peli se. Eikä toista tule. Tietenkin on pakko kritisoida tuota tuomaripeliä, noissa kisoissa se on aavistuksen mielestäni epäonnistunut. Kahdesti tän päivän pelissä suomalais pelaaja poikittaisella jään pintaan eikä mitään tullu, siinä Tsekki pelissä oli kans muutama aika raju tilanne mutta ei ku ei vaan tullu jäähyjä ni ei. Mutta ehkä se tästä vielä kohenee kun pelit kovenee!
Huomenna taas kisastudiot pystyyn ja leijonat voittoon!!
Onks teil hyvii jääkiekko biisei mieles?

maanantai 2. toukokuuta 2011

SukulakuBrownies ja punainen pää

Taannoin töissä selasin lehtiä, ja eräästä Anna-lehden numerosta löytyi aivan mahatavan ihanan näköinen ohje sukulakubrownies: n tekoon! Siispä tänään oli kokeilujen aika:

SukulakuBrownies linkistä löytyy ohje!


Uusi tuttavuus on muscovado sokeri, jota en aikaisemmin ollutkaan käyttänyt missään muodossa, siispä ensimmäiseksi oli kyseistä tuotetta löydettävä kaupasta: Löysin Prismasta sokeri hyllyltä, joten uskoisin sitä löytyvän monesta muustakin päivittäistavarakaupasta.

 Aavistuksen pidempään ehkä olisin saanut uunissa pitää, pidin noin 34min. Asian huomasin siis liian myöhään, joten sisälmys jäi kosteaksi ehkä liiankin. Mutta maku se vasta onkin hyvä! Huomenna ajattelin työmaalle viedä herkut ja tarjoilla lakritsikastikkeen kera!

Punainen pääni kaipasi jo kohennusta.. Yleensä olen käynyt noin 3kk välein kampaajalla. Nyt olin tietoinen että oma suosikki kampaajani on äitiyslomalla joten en edes yrittänyt kampaajalle menoa. Vaihtoehtoja täällä tosin lukuisia ja lukuisia on mutta ennakkoluulot sitäkin suuremmat. Joten tyydyin pitkästä aikaa Prisman väripurkkihyllyyn ja tutkailujen jälkeen päätin ottaa tämän :

"Pitkän" harkinnan jälkeen annoin poikaystävälle luvan suorittaa värjäys operaation, hän ei ole sitä aikasemmin minun tukkaani tehnytkään. Hieman pelotti! Hah :D mutta jännityksestä ja korvan lehden punaisuudesta huolimatta tulos oli suhteellisen hyvä! Siispä tuo alle 10e tuote menettelee erittäin hyvin 100e kampaajareissun rinnalla. Leikkaus tietenkin puuttuu mutta tällä kertaa tyydyn väriin.



Kirkas tulos! Siispä hyvä jatkaa viikkoa punapäänä :)

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Bodycompat

Siinäpä vasta laji jossa todellista hikitreenia saa!!
Itse kävin lesmills bodycompat tunnilla. Eli sisälsi 60min aikamoisen vauhdikasta ja tehokasta liikuntaa.
Tunti koostuu itsepuolustuslajeista kuten karatesta, tai chi'stä, taekwondosta ja potkunyrkkeilystä. Tunnilla käytiin nyrkkeilyn eri lyöntejä, potkuja eteen,sivulle ja taakse. Liikkeet tehdään siis jokainen itsekseen, eikä näin ollen olla kontaktissa toisiin lyönneissä kuten esim. kuntonyrkkeilyssä. Tunti sisälsi myös jonkin verran askeltamista sivulta toiselle, vähän niinkuin perääntyminen ja hyökkääminen taistelutermeillä!

Musiikki on erittäin mukaansa tempaavaa,suurin osa hittibiisejä remix-versioina. Alussa hieman lämmittelyä ja samoin lopussa. Yhden biisin ajan tehdään yleensä yhtä sarjaa ja näin ollen esimerkiksi pelkässä nyrkkeilybiisissä kädet ovat erittäin hapoilla. Treenin aikana hapoille meni myös hartiat,selkälihakset, etu- ja takareidet. Eli suhteellisen monipuolinen treeni tuli.
Kulutus varmasti tunnin aikana nousee useaan sataa kaloriin, mittaria en käyttänyt mutta hikipisaroista päätellen ei ollut "helpoin" jumppatunti!

Seuraavana päivän huomasin "aavistuksen" jäykkyyttä hartioissa, käsissä ja selkälihaksissa.. merkkinä siis että uusia lihaksia löytyi jälleen :D eikun Bodycompat vakkari jumppatunneiksi mulla ainakin!

Ke$ha - Take it Off
Cascada- Truly madly deebly

Siinä muutama erittäi mukaansa tempaavaa bodycompatissa käytettävää biisiä.


Ja hei, nyt oli Vappu :D hah! Unohdin senkin jo, olen nääs viettäny varsinaista työn juhlaa töissä tänään!

ILOISTA VAPPUPÄIVÄN ILTAA KAIKILLE!