Sivut

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Vanilija-Mansikkamuffinsit & Juhannus

Otsikosta päätellen luvassa on erittäin makoisaa herkkua! Ja jostain kumman syystä muffinsit on hyvinkin helppo herkku ja näppärä toteuttaa, onnistuu heikommaltakin jauhopeukalolta varmasti(kokeiltu on!).
Tässäpä tämä siis mahtava kesäherkku:
(Ohje YhteishyvänRuoka liitteestä )

Hieman modattu oli meidän versio, koska tehtiin pieniin muffinsi vuokiin ja eivät kovin kohonneet uunissa, niin helpompi ratkaisu oli laittaa täytteet päälle :D
Ja tuo itse muffinsi osuus oli ihan taivaallista, vanilijatangon siemenet antoivat hyvän mausteen! Että voi vaikka muokata oman mielen mukaan tuon päälisenkin jos haluaa.


Keli mitä parhain (ajoittain)

Juhannus Siili

Juhannus kokko

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Keskustelua metrossa & Päivän tyyli

Metro, se Suomen idän pikajuna, joka kulkee 17 aseman väliä. Radan pituus on yhteensä 21,1km, kahdessa haarassa. Noin 30% kiskoista menee tunnelissa. On muuten maailman pohjoisin metrolinja samalla. Aluksi metro kulki Hakaniemi-Itäkeskus väliä vuonna 1982 jonka jälkeen sitä on laajennettu pikkuhiljaa, viimeiseksi 2007  kalasataman pysäkki. Ja hamassa tulevaisuudessa pääsemme kulkemaan Länsimetroa Matinkylään kenties Saunalahteen asti Espooseen. Keltainen idän pikajuna siis on hyvin näppärä liikkumismuoto itähelsinki-keskusta välillä. Jos suinkin vaan sattuu pysäkin kohdalla olemaan. (wikipedia)

Jälleen kerran sain kokea joukkoliikenteessä matkustamisen jokseenkin huvittavaksi. Joukkoliikenteessähän nyt on omat huonot ja hyvä puolet joista niistäkin saisin kolme sivullista tekstiä. Mutta huvittavaksi matkustamisen tällä kertaa teki kanssamatkustajien keskustelujen kyttääminen, (joo, minä olen se joka kuuntelee seuraavassa penkissä kuumat juorut).

Tyttö oli matkalla metrossa Äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa. Metro pyyhälsi siirtolapuutarha mökkien ohi. Tyttö jauhoi purukumia niin että leuat paukkuivat ja pyöritteli hiuksiaan, kertoen samalla Äidilleen:
-Osta meille tollai. (siirtolapuutarhamökki)
äiti:- ei tarvita
-No pölli sit se!

No kuinkas muutenkaan asia ratkaistaan, jos ei tarvita mökkiä niin sit äiti yleensä pöllii semmosen.
Kyseisen seurueen keskustelu jatkui..
-Varasitko mulle kampaajan?
äiti: joo, sillon aamulla klo 9 se aika on
-Vähänkö sä oot dorka, en mä siihen aikaa oo todellakaan hereillä
äiti: niin
-Mä puhuin kavereiden kaa ja me valvotaan ainakii kolmee, vähä sä oot tyhmä!
Tytön suusta lensi loppumatkan ajan muutama voimasana äidin suuntaan.

 Metromatkan loputtua nousin kauppakeskuksen liepeille, hetken kävelin ja eteeni sattu vallan tyylikäs tyttö
www.weheartit.com
www.sokos.fi
Vaatetus oli suurinpiirtein samanlaista kuin kuvassa, kruununa olivat tuollaiset vihreät Reino-tossut. Reinot on tullut muotiin takaisin ja isolla vyöryllä ovatkin tullee. Ovathan ne toki mukavan näköiset ja varmasti mukavat jaloissa. Mutta olenko tippunut muodin käänteistä lopullisesti kun en ehkä ymmärtänyt tuota asukokonaisuutta? Mittari kuitenkin näytti +25, joo tiedän, eihän koskaan muoti ole mittaria katsonut.