Sivut

perjantai 15. elokuuta 2014

Lomamuistoja Part 1


Palaan tuollaisen pienehkön luovan tauon jälkeen tänne bloggerin ihmeelliseen maailmaan :). Tuli tarve kirjoittaa ja tuli tarve kirjoittaa etenkin kesäloma reissun huippukohdat jonnekin ylös. Paluuni tänne näin alkuun käsittää todennäköisesti useamman postauksen verran Italiaa.

Olen kyllä muutenkin kaivannut kirjoittamista, joten josko tästä alkaa hieman aktiivisempi blogaus..(pitikö tämäkin nyt ääneen kirjoittaa) :D

Tänä vuona kesäloma osui sopivasti heinäkuuhun. Vähän extemporee saimme järjestettyä ulkomaan matkan. Koiralle järjestyi hoitopaikka kasvattajan luota joten sitten varasimmekin jo lennot. Kaupunki-urheiluloma kompromissiin  päädyttiin keskusteluiden jälkeen:halusimme nähdä vähän kaupunkia, luontoa ja olla liikkenteessä. Helsinki-Milano ja Venetsia-Milano oli lennot siis varattu ja siinä välissä 8pv aikaa kierrellä. 

Italiaan alun alkaen päädyimme koska se vaikutti vallan mielenkiintoiselta ja siellä voisi tehdä vähän yhtä ja toista, mikään perinteinen rantaloma ei houkuttanut kumpaakaan. Myös tuttavilta olimme kuulleet vain hyvää italiasta.

Hotellit varailimme vähän fiiliksen  mukaan, kun sattui sopivan tulevan vastaan. Tosiaan mikään pakettimatka reissumme ei ollut. Finnairin kautta lennot ja sieltä myös auto pe-ma otettiin. Hotellit sitten netistä suoraan eri firmojen sivulta löytyi. Heräsimme vähän myöhään koko matkan varaamiseen joten myös kaikki paikat alkoivat jo aika hyvin olla buukattuja muiden turistien puolesta joten ei ollut kauheasti valinnanvaraa. Tuon heinäkuun taisikin koko eurooppa lomailla :)

Milano- Riva del garda -Venetsia  oli lopputulemamme reissun käyntikohteista. 
Näin jälkeenpäin voi todeta että oli juuri sopivasti uutta ja ihmeellistä kahdeksaan päivään, enempään ei olisi jaksanut keskittyä. 

Siinä pieni kuvarykelmä parhaimpia paloja. Venetsian kanaali, Milanossa Duomo, Riva del gardan maisemia. Ne maisemat olivat mielettömiä ja silmä lepäsi kyllä aamusta iltaan.

Milanon Malpensa lentokentältä pääsi näppärästi päärautatieasemalle junalla, matka taisi kestää noin tunnin.
Milanossa kuljimme metrolla. 2pv metrokortin sai ostettua metroaseman automaatista.Hotelli sijaitsi noin 2km päärautatieasemalta pois päin keskustasta. Kuitenkin sijainti oli hyvä koska lähin metro oli 400m päässä. Atahotels Contessa Jolanda oli meidän tukikohtana kolme yötä Milanossa. 
Seitsämäs kerros ja maisemat kaupungin ylle. Reissun monipuolisin aamupala löytyi tästä hotellista.

Lähipizzeria Al 91 oli aivan mahtava, sen testasimme heti ekana iltana kun nälkä jo kurni ja nopeasti jonnekin ruokapaikkaan halusimme. Italialainen pizza ei pettänyt: oli hyvää :) 4 1/2

Milanossa kiertelimme nähtävyyksiä Duomo, Galleria Vittoria Emanuelle II, Naviglio grande, Arco della pace. Kaupungissa oli lukuisia kirkkoja joita ohikulkiessamme ihmettelimme myös.Puistojen ystävinä myös Sempione ja Intro Montanelli tuli myös kierreltyä.

Tunnettu muotikaupunkihan oli kyseessä, itse en niinkään viimeistä huutoa muotia harrasta joten luis vuittonit ohitimme lähinnä näytäikkunoita ihmetellen.

Ravintoloita ja nähtävyyksiä bongailin tuosta kätevääkin kätevämmästä TripAdvisor aplikaatiosta. Oli erittäin hyödyksi Milanossa ja Venetsiassa.

Trattoria del Corso oli illallistavintolamme toisena päivänä: mielenkiintoinen kokemus ja erittäin hyvää ruokaa. Alkupalaksi leikelautanen (maan tapa) ja pääruoaksi oli kolmea erilaista lihaa jotka saimme itse uppopaistaa kiehuvassa oliiviöljyssä mieleiseksi. Eikun lihapala tikun nokkaan ja öljyyn. Hyvää tuli ja perunat kylkeen niin kyllä siinä nälkä lähti molemmilta! 4 +

Portobello ravintola oli viimeisen Milano päivän illalliskohde. Erittäin suosittu: menimme juuri sopivaan aikaan ja saimme viimeisen vapaan pöydän. Pastat viinillä ja tiramisu kelpasi. Ei kummoinen mutta nälkä siirtyi. Mutta ne pizzat mitä muihin pöytiin kannettiin näytti äärettömän hyviltä. Joten pois lähtiessä nappasimme mekin takeaway pizzan iltapalaksi hotellille. Kyllä pisteitä sillekin pizzalle ropisi oli se totta tosiaan hyvää ! 3
Ai miten niin oliko italia tunnettu pizzasta ja pastasta :)
 
Tässä ensimmäinen osa matkakertomusta. Kuvia laitan lisää seuraaviin postauksiin.