Sivut

torstai 22. tammikuuta 2015

Juoksemista

Hyvällä innolla ja vauhdilla on alkanut juoksuharjoittelu vuoden vaihteen jälkeen. Josta olen jo ihan pikkasen ylpeä että olen tuolla peilikirkkailla kadunvarsilla juoksennellut ja hipsutellut vain silkasta liikunnan ilosta ja riemusta.
Täälä Helsingissä on ollut tosiaan aika vaihtelevat talvi säät, mikä sinällään on vähän harmi homma, minulle kävisi parhaiten -5-+2 ja luminen sää. Ei mielellään loskakeliä. Ja sopivasti lunta, että pääsee hiihtämään. Niih, ettäs tiiät sinä joka säät tänne meille valitset:D

On tullut juostua kolme lenkkiä viikossa, vähän eri pituuksilla.
Tässä vaikka esimerkiksi tuo vko numero kakkosen juoksut malliksi:

 -Tiistai 6.1 8,07km 55min
 -Torstai 8.1 5,4km 32 min
 -Lauantai 10.1 8,92km 59min

Nopeudethan ei päätä huimaa, mutta oon pitäny nyt alkuun pointtina sitä että pääsen hyvään juoksurytmiin ja kroppa tottuu lenkkeihin. Fiilis on ollut joka kerta huippu! Aina vain polttelee enemmän nuo lenkkarit!
Kropassa on tuntunut yllättävän hyvältä, nyt vain vähän pidempää lenkkiä enempi niin kulkee toukokuussa juoksu lujaa.

Ja pienen järkevän hairahduksen tein myös. Tämä johtuu ihan siitä kun muutamanakin päivänä on tosiaan ollut turhan liukasta tuolla teillä. Itse juoksen pääasiassa asicsen core-tex lenkkareilla, kuviot on pohjassa muttei nastoja. Joten pienessä lumikelissä/liukkaudessa ajavat asiansa oikein hyvin mutta peilikirkkaaseen ei pure lainkaan. Joten siis salikortti lähi salille hommattu, pääsee sinne juoksemaan matolle jos heikko sää ulkona. Matolla juoksemisesta en yhtään pidä, mutta menee tilapäisesti. Se hyvä siinä on että saa samalla hyvin katsottua nopeutta ja aikaa, helppo sitä myös säädellä. Matolla aijonki enemmän juosta noita tiettyjä kilometri vauhteja, niin saa erilaista rasitusta myös jalat.

Lenkkimaastot ovat olleet nyt lähinnä valaistujen katujen varsilla kävelyteillä, koska ne on hyvi hiekoitettu ja toisekseen suurin osa päivästä on edelleen pimeää niin valaistu lenkkipolku on ihan paikallaan. Vaikkei ne kovinkaan "rauhallisia" lenkkimaisemia tarjoa, jatkuvasti autoja ja muuta liikennettä.
 Itse kuitenkin enemmän tykkäisin juoksennella tuolla ulkoilureiteillä, mutta ne eivät nyt tällä hetkellä kauheasti houkuttele auraamattomilla reiteillään. Ihan vielä ei lumihankijuoksu ja polkujuoksu kuulu valikoimaani, välillä toki on ihan hauskaa säntäillä kapeammilla poluilla ja yllättyä mitä mutkan jälkeen näkyykään ja minnes stten käännytään, vähän erilaista haastetta tarjoaa metsät. Pysyttelen vielä toistaiseksi tasaisissa matkoissa ja selkeistä reiteistä....




Onko joku muu ottanut niskasta kiinni ja ryhtynyt juoksu puuhiin? Onko joku kisatavoite asetettu tälle vuodelle? Oletko enemmän ulkona vai juoksumatolla juoksija?


sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Ajatuksia tai lähinnä kysymyksiä

Milloin tulee talvi, se oikea talvi? Että pääsee hiihtämään? Milloin jaksan juosta kovempaa kuin tänään? Kannattaako minun juosta pitkiä vai lyhyitä lenkkejä? Vai intervallitreenejä välillä? Kuka tietää miten kehityn parhaiten? Jos haluankin edelleen harrastaa montaa aerobista lajia yhtäaikaan kuinka juoksu haaveni käy? Olisiko korkea aika muistella piikkareita urheilukentällä? Onko huomenna hyvä päivä sille tavalliselle juoksulenkille? Onko huomenna aurinkoinen päivä? Saanko edes vähä d-vitamiinia?

Mitä syön huomenna? olisiko hyvä tehdä banaanilettuja vai banaanirahkaa? Vai syödä banaanit raakana? Mikä hyvä elokuva voisi huomenna toimia? Onko hyviä elokuvia vielä olemassa? Toimiiko komedia vai draama paremmin viikon alkuun? Millaista herkkusalaattia tekisin huomenna evääksi töihin? Kokeilisiko jotain uutta ja yllättyisi? Vai olisiko sittenkin parempi se paprika-kurkku-salaatti-raejuusto-pähkinä kombo? ja Rahka? Äh, tai jos teenkin sen banaanirahkan evääksi? Vai jotain hyvää kalasta?

Missä kaupassa kannattaisi käydä jotta löytäisin oikean kokoisen virkkuukoukun ontelokuteesta kutomiseen? Onko prismassa niitä? Tarvitsenko huomenna jotain muutakin kaupasta? Missä se kauppalista nyt olikaan? Onko meille ruokaa kotona ensi viikolle? Pitäisikö minun huomenna kuitenkin tehdä isompi annos salaattia valmiiksi kaappiin?

Oliko kuitenkin matkamessuilla joku huippuhyvä tarjous jonka minä missasin? Kaukomaille vai kotimaahan? Mihinkä haluaisi maaliskuussa lomalla? Mennäänkö hiihtämään? vai laskettelemaan? Vai lomalle jonnekin kylpylään? Vai olisiko ihan kotona? Mitä mun tekisi mieli maaliskuussa? Pitäisikö silloin tehdä rästi kotityöt kuitenkin pois alta ja loppuviikko levätä? Vai käydä sukulaisissa? Tai jos kuitenkin lähdettäisiin ulkomaille? Mutta minne koira? Haluan olla koiran kanssa! otan sen mukaan! Mentäiskö sittenkin mökkilomalle pohjoiseen? Pitääkö mun ite päättää?Huh onneksi on vielä aikaa..

Onkohan nää mun jutut ihan outoja? Lukeekohan näitä kukaan? Naurattaakohan tää tarkoituksella vai vahingossa? Ainakin noi muiden blogit on ihan hauskoja ja mukavaa ajanvietettä, vai onko? vai onko ne kuvat hienompia kun mun? Tai jos ne onkin erilailla hienoja kun mun? Jos meidän kaikkien blogit on yhtähyviä, mutta erilailla kuitenkin? Mä en nyt välitä mitä muut ajatteleen, mutta pitäiskö mun? Eikös mun kannata kuitenkin olla oma itseni? Ei kai tässä nyt mitään kannata esittää? Nauttia ja olla? Vai kuitenkin vähän pohtia valintojaan? Ei..Ei, pitää osata olla tässä ja nyt? no miten se nyt sitten onnistuu? Kuitenkin ajattelen menneitä ja tulevia, saako niitä ajatella? Elää hetken eilisessä ja muistella? Siitä tulee hyvä olo, jos mä kuitenkin vähän muistelen? Jos mä kuitenkin jo ajattelen vähän huomista päivää, ja että mitä aijoin tehdä huomenna, vähän suunnitella? Kyllä mun kuitenkin ehkä kannattaa olla tässä ja nyt. Se kuulostaa hyvältä, vai kuulostaako?

Mistä mä tiedän mikä on oikein? Se mikä tuntuu hyvältä? Osaanko mä elää niin että koko ajan tuntuu hyvältä? Jos sattuukin jotain ikävää, niin eihän silloin voi tuntua hyvältä? Eikös elämässä ole hyviä ja huonoja päiviä kaikilla? Montako huonoa päivää voi olla? Voiko olla kymmenen hyvää päivää peräkkäin? vai voiko olla monta neutraalia päivää? Voiko niistä tehdä hyviä päiviä jollain pienillä asioilla, vaikka lämpimällä halauksella? tai tuon karvapallon rapsuttamisella?

Onkohan toi koira vähän liian rauhallinen? Yasmin ehkä on vaan vähän sunnuntai fiiliksissä? Joo sitä se on. Se eläytyy ehkä meidän olotilaan? Eikö koirat vaistoa ihmisten olotilan aika hyvin? Onkohan karvapallon maha täynnä jo tältä päivältä? ainakin se näyttää ihan tyytyväiseltä. Nukkuukohan se koko yön rauhassa omassa punkassa?

Voi kumpa nukkuisin huomenna pitkään, voinko mä jo päättää että nukun pitkään? Tilasinko jo huomiselle hyvän sään? ja onhan huomenna hyvä lenkkisää? Ja onhan huomenna kivempi päivä ku tänään? Ei tässäkään päivässä mitään vikaa ole ollut, mutta aina on kiva viettää kivoja päiviä peräkkäin...

Muistinkohan nyt kaiken..?



perjantai 16. tammikuuta 2015

Wuhwuh

Heeeei! Mä en oo pääsy esittelee mun suurta ja mahtavaa ekoo pitkään aikaan teille lukijoille. 
Noi mun omistajat välillä komentaa mua aika kovasti koska haluun tehä välillä herjoi,esim. Tosi hauskaa on räksyttää ikkunasta oraville ja jäniksille. Mut noi ei vaan tajuu. Toisiks kivoint on räksyttää mustille isoille koirille, ku mä en oikein tykkää niistä,ne näyttää tosi isoilta ja pelottavilta vaikka suurinosa niist on tosi kilttei ja ne jopa saattaa haluu leikkii mun kanssa.
Mut joo, mä oon siis jo kasvanu henkisesti tosi paljon mut fyysisesti oon edelleen tiukkaa lihasta 7kg ja risat! Mä niinnäytän kaikille ku mä oon niin vahva :D
Mul oli valeraskaus ja omistajat oli tosi huolissaan, mut onneks se kesti vaan viikon, kantelin yhtä vinkuvaa oravaa suussa pitkin kämppää ja hoitelin sitä tosi hyvin ja sit vähä ikävämpi juttu oli se kun mun maha meni ihan sekasin sillon, oksentelin vähä joka puolelle, mut onneks sekin meni ohi nopeesti. Mul oli vaan aika kova hoiva vietti, kiva hoitaa kaikkii varsinkaan ku noi sanoo etten saa tehä omii pentui:/

Mut nyt oon menny ihan sekasin tosta valkosesta jutusta tuol pihalla, hypin ja pompin innoissani ja pyörin niin että tassut on täynnä lunta.. Noi vähän nauraa ku oon kuulemma niin hauskan näkönen välillä :D 

Kotona mä tykkään leikkii semmosella mustavalkosella pandalla mis on paljo vanuu sisällä ja sit tommosel vinkulelul, sillä ku leikkii ni välil noiden ilme muuttuu tosi vakavaks ku ne ei vissii tajuu et se vinku ääni on oikeesti tosi hauska :D

Tämmöstä siis mulle kuuluu! Toivottavasti teillä menee yhtä kivasti ku mulla :) 

T. Yasmin -karvapallo

tiistai 6. tammikuuta 2015

Proteiinipannarit

Minä yleensä moralisoin ehkä aavistuksen lisäproteiinien ja kaupasta ostettavien protsku tuotteiden käyttöä. Koska perus kotiruoastahan saa kaiken tarpeellisen, niin on ennekin saanut. Pikkuhiljaan olen tajunnut sen että ihan oikeasti erikokoiset ihmiset tarvitsevat eri verran ruokaa ja tällöin myös ravinnon koostumuksella on merkitystä.
Ja varsinkin jos harrastaa salilla käyntiä ja haluaa jotain tuloksia niin ravitsemuksella on suuri merkitys, samalla lailla kuin missä tahansa urheilulajissa.
Näistä asioista onkin tullut ajan saatossa paljon lisää infoa eri tietolähteistä.  Asioita on tutkittukin paljon enemmän kuin aikaisemmin.
Ravitsemus on myös alkanu kiinnostamaan ihmisiä paljon enemmän. Tämän myötä myös valikoimat kaupassa ovat hurjan suuret.

Noh mutta siis tämä postaus käsittelee sitä kun minäkin vähän höyrähdin näin kaikkien uuden vuoden lupauksien siivittämänä kokeilemaan proteiinipannareita :D

Proteiinipannarit 
(4kpl)

1 1/5 kypsää banaania
125gr rasvatonta maitorahkaa
2 kananmunaa

paitamiseen öljyä

Muussa banaanit haarukalla, lisää sen jälkeen rahka ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
Paista pannulla miedolla lämmöllä. Noin 4-8minuuttia puoli, riipuen tehosta, varo ettei pala.
Syö lämpimänä esim. marjojen tai hedelmien kera :)



Tuossapa resepti jos joku myös innostuu kokeilemaan aavistuksen terveellisempiä pannareita! Helppo ainakin tehdä. Noh mutta maku: ensimmäisen suupalan jälkeen innostuin oikein ääneen kehumaan kuinka hyvää olikaan. Toki samaan soppaan voin myös kertoa ettei ollut suoranainen korvike peruspannarille, mutta kun aina iltaisin on iltapala ongelma ainakin tässä taloudessa, niin tässä yksi vaihtoehto jonka meinaan toistekkin toteuttaa. Edelleen jos mieleni tekee normipannaria niin sitä myös aijon tehdä ! Koska ei vaan näillä raaka-aineilla voi saada samaa aikaan kuin liialla sokerilla,jauhoilla ja rasvalla tehty pannukakku :D


sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Lupauksia vuoden alkuun

Oletko tehnyt uuden vuoden lupauksia? Lupauksia terveellisemmästä elämästä? Lisää liikuntaa? Vai opetteletko kokkaamaan paremmin? Lopettamaan roskaruoan? vai laatuaikaa enemmän perheen parissa taikka ystävien?
Lupauksia on saanuut lukea pilvin pimein eri blogeista. Pienen löysäily jakson jälkeen vähän katsotaan mitä suuhun laitetaan ja missä ne lenkkarit nyt olikaan. Mikäs sen parempi aloitus olisikaan uudelle vuodelle.
Toivottavasti nää lupaukset ovat pitäneet ja ihmiset ovat saaneet yliotteen sokerikoukulle tai liikkumattomuudelle!

Itsehän olin alkuun sitä mieltä että kaikenmaailman lupaukset ovat huuhaata ja eihän siinä nyt ole mitään järkeä että yritetään tehdä jotain mikä ei teoriassakaan edes voisi toteutua tai miksi pitää laittaa elämä niin retuperällä loppuvuodesta että alkuvuodesta ihmetellään kireitä housuja..

Varmaan se housujen kiristäminen johtuu siitä kun on syöty pari konvehtia liikaa ja sitä on jatkunut lähemmäs kuukausi, pikkujouluista alkaen... näinhän siinä pääsi myös allekirjoittaneelle käymään.  Minkäänlaisia puntari lukemia en osaa sanoa koska vaakaa en ole juurikaan käyttänyt, mutta kokonaisvaltaisesta olosta voin kertoa sen verran että pari suklaata ihan oikeasti olisi voinut jättää syömättä. Vaikka paino ei olisikaan juuri noussut niin kyllähän sen huomaa kun on semmoinen vetelä olo liikummattomuudesta ja turvottaa turhasta herkuttelusta.
Toki olen myös aivan jokaikisesta jouluherkusta myös nauttinut. Koska onhan ruoka nyt ihmiselle se pakollinen ja paras nautinto mitä jokapäivä saa kokea.

Tästä vähän liiasta kalorien saannista ja myös siitä tarkemmasta kalorien saanti jaksosta teenkin itselleni kompromissin, eli niin sanotun kultaisen keskitien. Ruokaa riittävästi ja monipuolisesti. Niin että on energiaa töissä ja kotona ja harrastuksissa.
Eli lupaan minäkin sitten jotain: Monipuolinen, säännöllinen ja terveellinen ruokavalio 90% ajasta. Koska 10% ajon edelleenkin käydä ravintolassa syömässä ja ottaa myös jälkiruoan ja nauttia välillä fazerin sinistä. Lähtökohtaisesti jos ruokailut on kunnossa niin yksi pala suklaakakkua silloin tällöin ei ole ollekaan pahasta. Ommmm, mä kyllä jo odotan arkea ja sitä kun saa syödä kanaa riisillä ja kasviksilla :)

Toinen lupaukseni tietenkin koskee liikuntaa. Joku varmasti huomasikin tuon pitkän listan erilaisia liikutajuttuja tuossa viime vuoden koostepostauksessa. Oli aivan mahtia kokeilla kaikenlaista liikuntaa ja urheilua ja vähän puoli vakavissaan puntata ja juosta ja sitä ja tätä... Mutta faktahan on se että jos aikoo kehittyä juoksussa niin 20 muuta lajia ei tue sitä kauhean hyvin ja toisekseen aikaa niihin kaikkeen ei vaan ole. Toki muutama hyvin valittu laji juoksun kyljessä on vain monipuolisuutta.
Niimpä siis lupasin että aijon keskittyä enemmän juoksuun ja yksinkertaisesti vaan lisätä lenkkejä. Koska itseasiassa olen jo ilmoittautunut puolimaratonille joka on toukokuussa, joten nyt on hyvä aika sysätä tossua toisen eteen ja saada juoksukunto huippuunsa!







Herkulliset kotiruoka illalliset ja lounas-salaatit huutaa jo mun nimee! Lenkkarit polttelee kaapissa tästä lähtien vähän useammin :)