Sivut

torstai 29. maaliskuuta 2012

Kööpenhamina; vastatuulen ja pyöräilyn luvattu kaupunki Osa2

Tässä viellä muutamia juttuja reissulta..


 Lego Lego Lego ja viellä kerran Lego, niitä löytyy kyllä mielinmäärin ja valinnanvaraa on. Itse Legolandia sijaitsee kauempana pääkaupungista, mutta tuo Tanskan tavaramerkki on hyvin tuotu Kööpenhaminaankin. Nämä kuvat Lego kaupasta Stroget kävelykadun varrella. Varmasti Lego ystävän paratiisi tuo paikka. Hauskan näköisiä oli nuo hyllyt jotka näyttää aivan irtokarkkihyllyltä, oli värejä ja kokoja ja malleja juuri sen minkä haluaa ottaa.
Niin tuo Stroget tarkoittaa isompaa kävelykatu kokonaisuutta Köpiksen keskustassa. Kävelykadulla on pituutta reilusti yli kilometrin. Lukuisia vaateliikkeitä, suurinosa tuttuja ketjuliikkeitä, Vero Moda, H&M,Vila... Joukossa myös oli paikallisia putiikkeja. Ruoka ja juoma ravintoloita myös lukuisia kadun varrella. Hintataso niin vaatteissa kuin ruuissakin oli hyvin lähellä suomen tasoa, jossain viellä kalliimpikin. 

Tuo kuva Christiania vapaakaupungin kulmilta. Itse alueen puolella ei valokuvaamista sallita. 36 hehtaarin kokoinen alue on siis aikoinaan 71-vuonna hippien valtaama alue. Alueella liikkuu ja asuu monenmoista hiihtäjää, aikuisia ja lapsia, noin tuhat henkeä. Vapaakaupungilla on oma hallinto. Tanskan hallinto kuitenkin on alkanut havittelemaan nyt aluettaan käyttöönsä. Huumekauppa rehottaa alueella edelleen, poliisit tekevät kaksi kertaa vuodessa tehoratsian mutta muuten alue on saanut olla rauhassa.
Paikka on useana vuonna kerännyt turisteja enemmän kuin Tivoli.
Nytkin paikalla oli turisteja useita ja ylä-aste luokkia vierailulla.. varsin erikoinen retkikohde..


 Orlogsmuseet: Mielenkiintoinen paikka: etenkin historian ja sotahistoriasta kiinnostuneille. Itse en kumpaankaan kategoriaan juurikaan kuulu. Mutta oli nuo isohkot pienoismallit kyllä valtavan hienoja. Museossa myös oli erilaisia esineitä sotalaivoista ja englanninkielisiä kertomuksia Tanskan taisteluista. Ihan mukavaa vastapainoa kaupungilla kiertelemiselle.

Kokonaisuudessaan reissu oli onnistunut. Tuli käveltyä useita useita kilometreja päivässä ja ihmeteltyä rakennuksia ja  polkupyöriä. Kaupungissa kulkeminen varsin näppärää ihan jalkapelillä, suurinosa nähtävyyksistä sijaitsi ihan keskustan tuntumassa.
Ruokailu puolella testasimme tanskalaisen Smörrebrod "kansallis"ruoan"". Siis koostuu voileivästä jonka päällä majoneesia paljon, sekä jokin täyte. Meillä oli salaatti+graavilohi+sitruuna+tomaatti+mäti toisessa ja salaatti+kastike+jauhelihapihvi toisessa! Molemmat tuli syötyä, mutta tuo mäti ei mitään herkkua ollut. Ja varsin erikoinen yhdistelmä kyllä laittaa reilunkokoinen jauheliha pihvi puolet pienemmän leipä palan päälle. Suosittelen jokatapauksessa testaamaan moista paikallisuutta. Täyte vaihtoehtoja oli useita.

Kööpenhaminasta jäi positiivinen kuva, paikalliset osaavat hyvin englantia ja ovat tottuneet turisteihin. Kaupunki varsin simppeli vieraalle ja muutamassa päivässä ehtii hyvin tärkeimmät nähtävyydet. Jos tivoliin haluaa mennä niin se aukee ilmeisesti vasta huhtikuun puolella. Joka on sekin kuulemma käymisen arvoinen paikka valoineen ja puutarhoineen.

Joten jos joku miettii kaupunkiin matkaamista, suosittelen! Näinkin lähellä Suomea noinkin keskieurooppalaista meininkiä!

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Blogi 1v!!

Tänä päivänä vuosi sitten aloin jakamaan juttuja ja jupinoita teidän lukijoiden kanssa. 
Elikkäs siis tänään 27.3 Juopinat'ala Ode täyttää tasan vuoden!
Wipii! Hyvä minä ja hyvä te!


kuvat: weheartit.com
Kiitos kaikki lukijat ja kiitos kommenteista! 
Toivon mukaan pysytte mukana menossa edelleen ja jokunen uusikin lukija on tottakai tervetullut!
Edelleen saa kommentteja ja ideoita jättää tuohon kommenttiboksiin tai sähköpostiin eronen.outi@gmailcom

Juttuja aijon täst edes jatkaa samaan malliin joten ei syytä huoleen :)

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kööpenhamina; vastatuulen ja pyöräilyn luvattu kaupunki Osa1

Vihdoin koitti LOMA! Ja se kun kone nousi helsinki-vantaalta kohti ulkomaita. Tällä kertaa niinkin kauvas kuin Tanskaan ja Kööpenhaminaan päin.
Lento kestää tuonne puolitoista tuntia, eli juuri sen verran että ehtii fiilistellä lentokoneessa istumista ja laskeutuminen alkaakin jo. Sopivasti.

Odotukseni matkakohteesta: Ilmaston suhteen keväisempää kuin suomessa tällä hetkellä, aurinkoista, tuulta kovasti. Kaupungilta ja sen ihmisiltä iloisuutta, avoimuutta ja kenties keski-eurooppalaista meininkiä. Kovinkaan paljon en totta tosiaan tuosta maasta ja kaupungista tiennyt.
Tässä muutama pala Kööpenhaminaan kuvien ja pienten jupinoiden kera.

Rundetaarn ,1642 valmistunut rakennus. On tällä hetkellä yksi kaupunkin suosituimpia nähtävyyksiä erikoisuutenaan 210m pitkä spiraalin muotoinen liuska joka johtaa huipulle n.40m korkeuteen.

 Maisemat Rundetaarnista olivatkin varsin hienot, vaikka korkeutta rakennuksella ei tuon enempää ollut. Kööpenhamina onkin rakennuksiltaan varsin matala, keskimäärin taloissa näytti olevan 4-6 kerrosta. Muutamia korkeampia taloja/hotelleja toki löytyi. Ihan sama mihin suuntaan katsoi huipulta niin aina näkyi kirkon torneja. Enkä ole vielä ratkaissut kysymystä: Miksi Kööpenhaminassa on niin paljon kirkkoja?

 Rosenborg slot oli varsin hurmaava rakennus. Sijaitsi isohkon linnanpuiston kulmassa, vallihautojen keskellä. Ihailimme rakennusta vain ulkoa päin. 1600-luvun alussa saksalaiseen renesanssi tyyliin rakennettu linna oli alunperin kuninkaan kesäasuntona. Nykyään toimii museona. Linnan puisto ja puutarha oli myös ihailemisen arvoisia paikkoja, hyvin hoidettuja. Juuri alkoi vihertämään ja kukat kukkimaan.

 The Little Mermaid  Patsas sijaitsi sekin sopivan matkan päässä. H.C. Andersenin satuihin perustuva patsas, on ollut jo noilla kiville 1913. On tarinoiden mukaan joutunut useampaan otteeseen ilkivallan kohteeksi. Mutta nyt oli kokonaisena ja aivan paikallaa. Varsin pieni kuitenkin, vain 1,25m korkea. Must see juttu.



 Amalienborg castle on Tanskan kuningasperheen talvikoti. Koostuu neljästä samanlaisesta rokokoo tyylisestä palatsista. 1700-luvulla rakennettu kokonaisuus. Margareeta II asuu edelleen kaakon puolella olevassa palatsissa. Satuimme linnan pihalle juuri sopivasti kahdentoista aikaan, jolloin on joka päivä vahdin vaihto. Tunnin ihmettelimme tapaa ja sotilassoittokunnan soittoa sekä mustia "isohkoja" karvahattuja :D


Nyhavn satama-alue on sekin käymisen arvoinen paikka. Oppaiden mukaan etenkin kesä aikaan varsin vilkas ja menoa täynnä oleva paikka. Terasseja sekä hyviä ruokapaikkoja paljon ja ihanan värikkäitä taloja vierivieressä. Nyt harmaana päivänä vilkaisimme ohikulku matkalla vain.

 Kööpenhamina on kyllä pyöriä täynnä, ihmiset fillaroivat kouluun, töihin, ostoksille, ravintolaan.. aivan joka paikkaan. Liikennevaloissa seisoi yleensä enemmän polkupyöriä kuin ihmisiä. Pyöräily tuon kokoisessa kaupungissa on varmasti mukavaa sekä helppoa: maa on kuitenkin hyvin tasaista(vrt.pohjanmaa). Pyöräily onkin haluttu tehdä "helpoksi", omat sinisellä asfaltoidut pyöräilykaistat kulkevat autoteiden vieressä. Mielessä kävi myös pyörän vuokraus päiväksi näin turistin ominaisuudessa, joka sekin on hyvin suosittua. Itse emme sitä kuitenkaan tehneet, mutta suosittelen kovasti!

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Katsaus keittiön sisustukseen

Hoksasin tuossa että keittiö tosiaan on se huone joka on useimmin aika-ajoin saanut muutosta pintaan erinäisillä sisustus jutuilla. Kalusteet ovat pysyneet samana alusta saakka mutta pienempiä juttuja on tullut vaihdettua. Värejä, muotoja ja kankaita.
Tässäpä siis pikakatsaus vuoden sisällä tapahtuneisiin muutoksiin keittiössä:

Klik!

Klik!

Klik!

Klik!

Klik!

Klik!

Klik! tekstistä kun painaa pääsee postauksiin joissa on kuvat esillä aikaisemmin blogissani.

Ihmeitä kyllä saa eri värit ja kankaat aikaan! Taitaa aika vuodenaikojen mukaan mennä sisustus intoilutkin ja värit samoin. Tosi kivaa on se että pienillä ja vaivattomilla muutoksilla tosiaan saa ihmeitä aikaan ja ilmettä toisenlaiseksi. Ihan kaikkia muutoksia ei ollut tallentunut kameralle, mutta ne eivät ole olleet sitten ilmeisesti riittävän kivoja minun silmääni :D

 Nyt nautin vihreän sävyistä ja kevään tulosta!

ps. seuraavassa postauksessa matkakuvia :)

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kevät Kevät Kevät

Edellisessä postauksessa jo aavistuksen toin kevättä asuntoon ja nyt sitä vielä vähän jatkan..

Keittiöstä on jotenkin muodostunut tämän asunnon "sydän" ja sinne on mukava laittaa uusia juttuja, eniten ovat siellä silmien alla tuomassa iloa. Ja toisaalta keittiöön on helppo tuoda ilmettä kun on kuitenkin pienin huone näistä kolmesta.
Olohuonekin kyllä kaipaisi jotain uudistusta (muutakin kuin tuon taulun). Uusi matto ollut jo mietinnässä jonkin aikaa, vielä kun löytyisi joku kivan värinen ja oikean kokoinen.
Mutta siis tässä menneinä päiviä uudistin keittiötä..

Keittiön matto oli siis ensimmäisenä uudistuksen kohteena koska edellinen alkoi jostain kumman syystä rullautua reunoistaan ja oli jo siis oikeasti huonon näköinen.
Matto hankinta sattuikin sopivasti ajankohtaiseksi kun pyyhälsin Kodin Ykköseen, jossa sattui olemaan nuo "yllätyspäivät", eli alennuksia luvassa, jotka sopivat oikein hyvin minun lompakolleni :D
Kivempaakin kivempi matto pisti välittömästi silmään, ja erikoisesti mieltä miellytti -50% kyltti matossa. Voin sanoa että kyllä välillä halpa on myös hyvää. Mattossa on vähän eloa tekstien myötä ja juuri sopiva keittiöön. Materiaaliltaan juuttia. 

Olohuoneessa meillä onkin ollut jo jonkin aikaa Vallilan Kelohonka verhot ruskean sävyssä. Siihen ollaan molemmat ihastuttu,on jotenkin hyvä kuosi. Vallilan kangaslaatukin erittäin hyvää.
Ja samaisella Kodin Ykkösen reissulla verhohyllylle säntäsin ja löysinkin mitä ihanemman Kelohonka verho valikoiman ja värejä oli useita, mutta nyt kevään korvalla ehdoton väri oli vihreä!

Ja viellä muutama pieni vihreän sävyinen juttu(kukkaruukku, yrttikipot,kaitaliina) keittiöön ikeasta niin ai että kun oon tyytyväinen lopputulokseen! On aivan ihana keittiö nyt. Taidankin edelleen viihtyä keittiössä entistä enemmän.


Nyt totta tosiaan alkaa olla jo hyvinkin valoisaa, mikäs sen parempaa aikaa sitten yrttiviljelmille :D Tätä en olekkaan aikaisemmin harrastanut ja nyt mielenkiinnolla odotan kuinka käy.
Tuommoisia näppäriä paketteja myytiin ikeassa(missäs muuallakaan). Joo aijon kohta lopettaa ikean mainostamisen, mutta sillehän en voi mitään että sieltä kyllä löytyy yhtä ja toista hyvinkin tarpeellistä ja viellä sopuhintaan :D
Paketissa siis oli kolme pahvimukia nimillä, siemenpussit ja "mullat" (joka paljastui näin jälkeen päin googlettamalla kasvualustaksi joka on kookoskuitua.) ja kuvalliset ohjeet.
Siispä mukiin kookoskuitu pala, vettä 2dl ja siemet sekaan.

Nyt siis jännätään päivä päivältä onko kasvua tapahtunut, tällä hetkellä ainakin oregano on ottanut lähteäkseen kasvuun edes hitusen. Yrtit joita mukeissa kasvatellaan on siis oregano, sitruunamelissa ja persilija. Muistettava vaan tarpeeksi valoisa paikka ja vettä välillä antaa yrteille.

Tämän postauksen laitoinkin tulemaan ajastettuna. Parhaillaan nautitaan lomasta suomen rajojen ulkopuolella! Siitä enemmän tuonnempana.

Kevät inspiraatioita kaikille ja valoisia päiviä :)


maanantai 19. maaliskuuta 2012

Tyynyliinoja ja taulua!

Täytyi jotenkin saada kevään tuntua myös sisustukseen ja pieni ompeluinnostuskin hetkellisesti iski.
Ikean, minkä muunkaan kaupan kautta siis ompelukoneen ääreen. Ikeasta on tullut luotto kangasliike, kankaat ovat useasti aika sopu hintaisia, ja ajavat asiansa oikein hyvin sisustuksessa (verhoissa, tyynyissä), laatu ei kyllä päätä huimaa, se ei minua tosin haittaa koska yleensä tuotokset jossain vaiheessa kuitenkin vaihtuvat fiiliksen mukaan. Enkä siis ole suunnitellut iäisyyksiin kestäviä tyynyliinoja.
Heti toisena on kyllä myös Eurokangas, sieltä saa yleensä laadukasta ja valinnanvaraa on huimasti enemmän. Hinta aavistuksen arvokkaampaa ja kangaslaatuja lukuisia. Asikakaspalvelu pelaa loistavasti, mitä ei kyllä Ikean kohdalla juurikaan ole.

Siis kaksi erilaista kangasta löytyi ikean valikoimasta mieleeni. Molempia nappasin reilun metrin mukaan, hintaa taisi kertyä 2,08e ja 2,50e. Elikkäs siis lähes ilmaisiahan nuo kankaat olivat :D
Viherkuvioisesta kankaasta tein tyynyliinoja 2kpl. Kokoa  noin 40cmx40cm. Tyynyliinojen ompeluhan on varsin yksinkertaista. Vetoketjullisen aavistuksen monimutkaisempaan tietenkin, mutta minä tein "läppä" mallisen tyynyliinan joka on nopeekin nopeasti. Pikaisen etsinnällä löytyi ohjekkin halukkaille netin syövereistä: Tyynyliina "läpällä".


Toteutin myös omista varastoista löytyneistä kankaista isomman tyynyliinan. Siinä sai jo aavistuksen enemmän tehdä aivotyöskentelyä, kun en nyt liikaa ole kuitenkaan ompeluakaan äskettäin harrastanut niin muutamaan kertaan meinasin jo ommella väärinpäin saumat. Isompi tyyny on kokoa n. 1mx1m. Tein koko tyynyliinan 7 kangaspalasta. Mustia 5x, valkoista 1x ja kuviollinen tuossa päällä. Mittoja en tietenkään mihinkään ylös merkannut. Tämä myös on tehty "läppä" mallisena, ei ehkä kuitenkaan kaikista kätevin isossa tyynyliinassa mutta saa kelvata. Ellen nyt kuitenkin innostu korjailemaan ja hakemaan vetoketjua kaupasta.


Siitä toisesta ikeasta ostetusta kankaasta toteutin taulun seinälle. Ihan perus puukehikkoon niittipyssyllä kiinni. Kyseisiä puukehikoita myydään nykyään monessa paikassa, minun versioni on Ikeasta(yllätysyllätys), mutta k-raudat ja isommat tavaratalot aivan varmasti myyvät myös. Ja mikä jottei ostaa vähän rimaa ja sahaa ja naulaa kasaan juuri sen kokoisen kuin haluaa. Myös styrox levyä näkee käyttettävän taustalla.


Taulu ennen
Taulu nyt
Taulu nyt

Ja tadaa uusi taulu on silkkaa numeroita :D Kangas olisi kyllä saanut olla aavistuksen paksumpi, nyt tahtoo puurimat loistaa valkoisen kankaan läpi. Mutta nyt ainakin hetken saa kelvata noin.
On ainakin hyvin paljon valoisampi ja keväisempi tuo vaalea sävy. 
Hirmu näppäriä kyllä tuommoiset puukehikot kun voi tehdä juuri sen näköisen "taulun" kuin haluaa. Kankaathan ei maailmasta lopu, miksei tehdä itse kuviot kankaaseen. 

Hetkellisesti vuoden -79(ehkä) Eva Economic 541 ihanan vaalean ruskea ompelukone saa pysyä punaisessa nahkaisessa suojalaukussaan. Kunnes taas inspiraatio syttyy ompeluun uudelleen. Inpiraation syttymiseen harvemmin saattaa olla osasyypää se että tuo ihanan kamala Eva Economic kone taitaa vetää viimeisiään. Tai sitten sillä on vain huonoja päiviä muita koneita enemmän. Lähes jokaisen suoran ompeleen jossain kohtaa se ajaa mahdottoman sykkyrän! joka ei voi olla minun vikana eikä lankojen vika kun ne tarkistan varmuuden vuoksi joka ikinen kerta. Mutta kyllähän jo reilu 30 vuotias ompelukone on jo ompelukoneiden kingi. Joten haluaisin sen jo päästää eläkkeelle.


lauantai 17. maaliskuuta 2012

Hi-Hi-Hiihto!

"Hiihto on etenemistapa, jossa liu'utaan (yleensä lumella) eteenpäin suksilla ja usein lisäksi hallitaan liikkumista sekä työnnetään lisää vauhtia sauvoilla. Hiihto on alun perin kehitetty helpottamaan liikkumista talvella lumisessa maastossa. Nykyään hiihto on jakautunut useaksi alalajiksi, ja se on vakiinnuttanut paikkansa suosittuna liikuntamuotona. Nykyisestä urheiluluonteestaan huolimatta hiihtoa käytetään yhä myös vapaaseen liikkumiseen talvisen luonnon helmassa." (wikipedia)

Nyt kun on saapunut talvesta tämä kohta että paistaa aurinko kivasti ja on valoisaa enemmänkin. Mikä onkaan sen parempi liikuntamuoto kuin hiihto!! Useita vuosia sitten nuorempana tuli hiihdeltyä enemmän ja vähemmän. Joten onneksi taito hiihtää ei ole hävinnyt minnekkään. Tosin sukset varmaan kaipaisi jo uudistusta :D Mutta kaikesta huolimatta olen kuin olenkin päässyt fiilistelemään hiihtoa muutamaan kertaan tänä talvena laduilla. Kertojen määrä on aivan onneton (tiedetään) mutta selityksiä tähän olisi lukuisia...
Mutta ne kerrat kun nyt olen ladulle asti päässyt ovat olleet aivan mahtavia!
Ilma mitä mukavin -3 ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
Pienen kävelymatkan jälkeen pääsee asettelemaan sukset ladulle ja sauvat käteen, ja eiku suksimaan!

Vauhti minun kohdallani ei kyllä päätä huimannut, johtuen siitä että viime vuosina ei ole liiemmin tullut lajia harjoiteltua. Tyylistäkään en nyt menisi vannomaan mutta pääasia kuitenkin että eteenpäin jaksoi painaa ja tunnin aikana tuli lähes 10km kuitenkin hiihdettyä.
Kuluttaa kyllä aika mukavasti kyseinen laji, pikalaskelmalla mun älypuhelinIHME kertoi että yli 500 kaloria tunnin aikana kului. Joka siis on aika paljon, vastaa reipasta tunnin aerobicia tai tehokasta uintia 1h.
Suosittelen siis hiihtoa kaikille jotka kaipaa jotain kuluttavaa ja ulkoliikuntaa talvisin! Ja ei se perinteinen hiihtotyylikään niin vaikeaa ole.
Ja hei nyt taitaa ollakkin muotia mennä hiihtokouluun vauvasta vaariin! Ainakin täällä päin on ollut lehdissä juttuja erinäisistä hiihtokoulusta ja siitä että kuinka aikuisia hiihtokoululaisia riittää runsaasti.

Itse en varmaan tänä talvena enään ladulle pääse, koska lumet ovat täälä ainakin huvenneet hyvinkin nopeasti ja roskia ladut täynnä. Lyhyeksi siis kausi jäi, ehkä ensi talvena hieman pidempi.

Mutta te kaikki joilla lunta ja latuja vielä riittää niin ihmeessä hiihtolenkille :)
kuva:weheartit.com

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Palatossut

Kahdeksan neliön palatossu ohje oli edessäni kun halusin helposti ja nopeasti saada pieneen jalkaan sopivat tossut.
Kaspaikan ohje pelasti jälleen kerran pulasta ja neuvo selkeästi vaiheesta toiseen. Tossut on hyvinkin helpot tehdä ja tuolla ohjeella onnistuu monenkokoiset. Sitten eikun värejä miettimään, joka tuntui olevan loputon suo, vaihtoehtoja lukuisia ja rajana vain oma mielikuvitus.
Itselläni kuitenkin oli hiukan ajatusta että tahdoin tossut tehdä pienellä tyttövauvalle. Joten siis valkoinen ja punainen väri oli siihen sopivat.

Nämä pikkuiset tossut valmistui nopeasti, muutamissa tunneissa siis. Tuntuikin että enemmän aikaa meni kokoamiseen ja päättelemiseen.



Seuraavaksi täytyykin suunnata neulepuikko ostoksille, omistan vain kahta kokoa puikkoja ja kun sitten jotain ohuempaa tai paksumpaa lankaa haluaisikin neuloa niin tarvitsisi puikot myös jotain muuta kokoa kuin 3 1/2 tai 2! Ehkä Lankamaailma pelastaa tässä pulassa :D

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kevään odotusta!

Ihanaa kun alkaa olla valoisaa ja aamulla saattaa herätä siihen kun aurinko hieman häikäisee ikkunan läpi.
Minun kevään odotukseni alkoi sillä että kävin ostamassa ihanat kumisaappaat :)
Siis nyt saisi aurinko paistaa siihen malliin että tulisi loska keli ja lumi sulaisi!


Nämä ihanaakin ihanemmat kumpparit löytyi Anttilasta. Hintaa ei ollut kuin reilu 34 euroa. Eli aikas hyvä diili oli. Minä saan kuivaakin kuivemmat varpaat kevään aikana ja tyyli ennen kaikkea on kukkaisa :D
En kaivannut Hai-saappaita koska niitä olen nähnyt liiankin monen jalassa, joten hieman erilaiset olivat nyt paikallaan.

Sitten vielä muutama keväinen auringonpaiste kuva:





Tuollaiset maisemat löytyi Arabianrannasta ja Lammassaaren alueelta. Muutama askel meren jäälläkin kuuluu joka vuotiseen kevään odotukseen. Pilkkijöitä ja leijalautailijoita näkyi myös useita. Hiihtäjiäkin ladun puolella jonoksi asti. Me tyydyimme jalkapelillä liikuntaan ja ihailimme auringon paistetta!
Mikä valoilmiö!

Nauttikaahan ihmiset valosta ja vielä viimeisistä pakkassäistä ja ennenkaikkea auringosta :)