Sivut

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pikkuista pihaa

Olenhan jo tarpeeksi montaa kertaa maininnut kuinka siistiä on omista oma pieni piha??
Voiko parempaa asiaa olla, oma piha jonne voi mennä vaan fiilistelemään! ja varsinkin kun tuo on noin sopivan suojaisa, vehreyttä riittävästi ja vähän tilaa harrastaa viherpeukalo innostuksia.

Laitan pari kuvaa kyseiseltä pläntiltä, parempia kuvia en ole vielä saanut aikaiseksi ottaa, koska terassin rakennus on vielä vaiheessa, katsotaan josko viikonlopun aikana tapahtuisi puolivalmiille terassille jotain ja saadaan se ihan kunnolla käyttöön.

 Oikealla puolelle näkyy valkoinen väliaita jonka takana on paritalon toisen pään asukkaiden piha.
Istutuksille me ei olla vielä tehty yhtikäs mitään, katsotaan nyt ainakin tämä kesä miltä oikein piha näyttää ja mietiskellään mitä säilytetään ja mitä muutetaan.

 Vehreyttä tuo "aavistuksen" pihalle tuo orapihlaja pensaat, ovat kyllä hyvä näkösuoja vastapäisen omakotitalon ja meidän talon välissä.Toki vieveät tilaa aikalailla mutta ajavat hyvin asiansa. Tuo vihertävä puuaita on vastapäisten naapureiden.
Tuparilahjaksi saatiin omenapuu :D joka on vähän semmoinen sisäpiiriläppä eikä siitä sen enempää :D mutta pari viinimarjapensasta sai väistyä puun tieltä,ja ihan hyvin on onnistunut istutus koska on jo kovasti kukassaan tuo omenapuu! eipä varmaan oppuja vielä tänä kesänä saa :D

 "Yrttiosasto" esittäytyy tässä kuvassa. Penkistä löytyy lipstikka, minttu, oregano, ruohosipuli, viinisuolaheinä ja persilija (nyt nämäkin on kaikki tunnistettu :D apuna käytetty naapurin naisia, sukulaisia ja Äitiä). Ompa huippua kun voi salaatteja tehdessä hakea vain omalta takapihalta tuoretta maustetta joukkoon! Kokeeksi laitoin kaupasta ostetun ruukkusalaatin juuret penkin kulmaan, saa nähdä lähteekö kasvuun...
Omenapuun ja yrttipenkin väliin jäi myös hyvä aukko johonka heitin pari pussillista kesäkukkien siemeniä, ja ovat jo hyvällä alulla! Saadaan sit väriäkin vähän kesemällä tuonne pihalle :)

Tämä mysteerinen (joku lilja..?) kukka kasvaa talon kulmalla. Otetaan hyviä ehdotuksia vastaan! ?

Palaan viellä postauksen muodossa tänne ihanaakin ihanaisemmalle pihalle kunhan on terassi valmis ja kukat loistossaan niin saa muutkin ihailla kuika tämmöinen viherpeukalo!! on saanut kaikki kukat hengissä säilymään :D