Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Eva Economic 541

Ja nyt tadatadaaaa:
On aika puhua muutama valittu sana tuosta ompelukoneen kuningattaresta. Tällä kertaa kapistus toimi oikein hyvin, ei ryttyilyt melkein yhtään, onneksi. Suorat ompeleet meni kuin leikkiä, pakki nappulaa painaessa hetken sykersi mutta vain ihan vähän.
Langat asettuivat paikalleen heti ensi kosketuksella hyvin eikä pomppineet pois paikoiltaan.
Tämä ihanan kamala Eva Economic 541 vuodelta -79 on ehkä jotain legendaarista! Surauttelee välillä kuin mikäkin nuori kone: siististi ja suorasti monta ommelta, välillä tekee tuhmuuksia ja sykertää isot sykeröt molemmille puolille kangasta vanhuuden merkiksi. Ehkä siis tosiaan tämä on jo aika monta metriä kangasta ommellut elämänsä aikana, suon hänelle siis ajoittain lepotauvon suloisessa punaisessa kotelossaan kaapin perukoilla. Kaivan Eva Economicin tiukan paikan tullen esille kun haluan muutaman verhosauman tai tyynyliinan ommella, muuta ihmeellistä en enää uskalla tuolla koneella ryhtyä tekemään(siis joo kyllä mä ehkä osaisinkin ommella jotain muuta), koska jos ajattelenkin jotain aavistuksen haastavampaa menevät langat jo sekaisin koneessa :D




Ensimmäisessä kuvassa ompelukone onkin työntouhussa. Makuuhuoneen verhot luonnistuivat hyvin.
Toisessa kuvassa näkyy varsin simppelit säätönappulat, joihin en ole uskaltanut sen koomin koskea, näistä se vasta sekaisin meneekin. Joten tuttu ja turvallinen suora ommel on Pop!
Viimeisessä kuvassa kone onkin jo matkalla kotipaikkaansa, punaiseen nahkaiseen salkkuunsa, lukot päällä ja kantokahvat ja kaikkee.

Tässäpä tarina ihanan kamalasta ompelukoneesta.

torstai 14. kesäkuuta 2012

Ompeluksia ja sisustus jupinoita

Keskitytään ensin ompeluksiin ja pieniin sisustus inspiraatioihin. En muista kerroinki jo teille yhden mahtavan ihana kirppislöydön jo, mutta jos kerroin niin kertaus on opintojen äiti. Vallilan piha-kirppis päivältä joka oli toukokuun puolella, löysin aivan ihanaa Puu-Vallila kangasta. Myyjä oli ostanut itselleen tuon kangas palan ja samaisen mustavalkoisena, mustavalkoinen oli päässyt puutalon ikkunoita koristamaan mutta tämä kappale oli jääny hyllylle pyörimään ja hän päätti sen kirppiksellä myydä. Ah! Siispä minä tartuin ensinäkemällä kynsin ja hampain kiinni tuohon 3m kangaspalaan. Enkä luovuttanut millään. Hinnaksi saatiin molempia mielyttävä 10e ( siis 10e 3metriä Vallilan kangasta!!). Olin erittäin tyytyväinen ostokseeni.

Selvää oli se että kangas pääsee jossain kohtaa koristamaan keittiötä johon tuo pala riittää oikein hyvin, palasta ei kuitenkaan kahta kokonaista verhoa ompele muihin huoneiseen.
Niimpä kaivoin kaapin perukoilta tuon ihanan kamalan ompelukoneen ja surauttelin parit käännökset ja asettelin verhon paikoilleen.


Itsehän rakastuin tuohon kankaaseen ehkä jopa enemmän kuin siihen "kelohonka" kuosiin. Tämä tuotos saa siis koristaa keittiötä niin kauan kun saan uuden isnpiraation, tosin voisin kyllä tuota verhoa pitää sykyyn saakka, on niin kiva!

Ja koska onneksi 3metriä kangasta jäi hiukkasen yli verhon ompelun jälkeen, päätin hyödyntää kankaan kuitenkin kokonaan. Nips Naps ja Poks, niittipyssyllä puukehyksiin ja seinälle.
Makuuhuoneen seinälle pääsi pala Puu-Vallilaa myös, istuu oikein hyvin. Koska väri maailma tuossa kankaassa on aavistuksen lilaa.
Ompelukoneella surautin samantien uudet varhot makuuhuoneeseen. Löysin vähän saman sävyistä lilaa olevat pimentävän kankaan KodinYkkösestä ja siitä saikin kauan kaipaamamme pimennyksen makuuhuoneeseen. (On nimittäin aavistuksen ärsyttävää herätä klo 4.40 auringonpaisteeseen, aurinko ei muuten paista makkariin paitsi juuri nuo aamun ensi säteet.)


Joten nyt vain kuumeisesti odottelen pakettia saapuvaksi ellokselta. Tilasin sävysävyyn olevan päiväpeitteen viellä makkariin. Jotta ei punainen ja violetti riitele keskenään. Kivaa aina saada pientä uudistusta aikaan huoneisiin, viihtyy kotonakin paljon paremmin kun on kivannäköistä.

Sisustusinspiraatioita lukijoille!

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Uudet vanhat kengät

Muutamaan kertaa olen tainnut jo hehkuttaa kirppareiden ihanuutta ja sitä fiilistä kun voi löytää mitä milloinkin, jotain aivan odottamatonta.
Tällä kertaa kiertely kohteena oli Kaivarin kanuuna. Olin kuullut paikan olevan vähän siistimpi kirppis.

Paikka oli helposti löydettävissä aivan kaivarin kulmilla. Ja totta tosiaan oli siistimpi kuin osasin kuvitellakkaan. Tavarat ihmeen hyvässä järjestyksessä, pöydillä ja rekeillä. Myyntipöytiä lähes sata. Paikan tunnelma jotenkin hyvin ainutlaatuinen, käytäviä useaan suuntaan ja kaariholvi oviaukkoja joista seuraavaan "huoneeseen".
Sijainti kertoo ehkä myös sen miksi myynissä oli paljon merkkitavaraa ja laadukasta kenkää, paitaa, housua ynnä muuta. Kaivarin ja Eiran hienosto helmat ovat varmasti lähimmälle kirpprille kaapit tyhjentäneet. Mutta tämä on mielestäni erittäinkin ihanaa, koska tavallinen talliainenkin voi siis tehdä tuolta vaikka minkälaisia löytöjä. Luis Vuittonin lukuisia laukkuja näkyi, Louboutin kenkiä, juhlamekkoja.. joukossa tietenkin henkkamaukkaa ja ginaa, mutta nekin olivat erittäin siistissä kunnossa. Aikuisten sekä lasten vaatteita kirpparilta löytyy.

Tein minäkin kivan löydön:


Juuri sopivan kokoiset kivat juhlakengät. Merkiltään Autograph wider fit. Ei siis taistele sarjassamme Louboutin. Mutta minulle kelpaa oikein hyvin. Hintaan 10e. Kunnoltaa erittäin hyvät, ehkä muutamia kertoja käytetty. Korkoa sopivasti minun jaloille ja kiva yksityiskohta kengän pohjan väri: violetti.

Nyt vain odottelemaan tulevia juhlia joissa kivoja kenkiä saisi käyttää :)

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Cafe Lasipalatsi

Teimme kaverimme kanssa tärskyt Elielin aukiolle ja tarkoituksena oli jutella tyttöjen juttuja ja saada jollain keinolla maha täyteen illan kuluessa.
Joten lähes ensimmäiseen vastaan tulevaan kuppilaan suuntasimme (emme tosin aivan sattumalta, tännekin saa alennuksen Cityshoppari kortin omistajana, tätä korttia muuten suosittelen kovasti kaikille jotka käy ulkona syömässä, juomassa, kaunistautumassa jne, alennukset ovat rahanarvoisia).

Kuppila oli nimeltään Cafe lasipalatsi, jossa en itse ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Sijaitsee siis erittäin keskeisellä paikalla keskustassa nimensä mukaan:Lasipalatsissa.
Tarjouksemme koski iltasalaattia. Itse olen aina ollut sitä mieltä että salaatista ei voi saada vatsaansa täyteen. Mutta alan pikku hiljaa olemaan täysin toista mieltä.

Tarjolla oli monenmoista salaattiin lisättävää lisäkettä, itse siis sai koota koko annoksen. Lehtisalaattia, tomaatteja, kurkkuja, tonnikalaa, kanaa, oliiveja,paprikoita, fetakuutioita..kastikkeita useita, juusto siivuja, krutongeja.. Eli siis tämmöiselle tavalliselle kerran viikossa porkannan syöjälle valinnanvaraa oli sopivasti.



Ja sanompa tosiaan että vatsani sain juurikin sopivasti täyteen, ihanaa vaihtelua pihviravintola illalliselle. Hyvää oli etenkin se että sai itse koota salaatin oman mielen mukaan ja juuri sen kokoisen annoksen kuin halusi.
Paikkana Cafe Lasipalatsi on varsin meluisa, johtuen korkesta huonekorkeudesta ja suurimmaksi osaksi betoni seinistä, kaikuu aikalailla. Eikä kahvila/ravintola tosiaan tyhjä ollut.
Osa viinilasillisella, osa ruoalla, osa salaatilla ja osa kahvilla pullan kanssa..

Toistekki voipi kyseiseen paikkaan mennä istuskelemaan..
Tavoite siis saavutettii hyvin, vatsa täynnä ja juorut juoruttu!

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Conversit, ihka ekat iki omat!

Laivamatkalta, mistäs muualtakaan tarttui matkaan ihka oikeast Converset malliset kengät! Olen oikeasti ehkä tosiaan hyvinkin myöhäisherännäinen kaikkien muoti juttujen kanssa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja en toisaalta koskaan ole ollutkaan se ihminen joka haluaa/ostaa uusinta uutta mallia olevia tuotteita.
Tax Free myymälässä nuo olivat myös erittäin kohtuu hintaiset.

Ja kyllä niiden mukavuus pisteet saavat täydet kympit minulta, varsin kivat jalassa, ja sopii hyvin kauppa/jumppa/työ matkoille jalkaan. Väri vaihtoehtoja oli useita, ja taitaa tällä mallilla muutenkin olla hyvin laaja kuosivalikoima. Mutta tuo väri iski minun silmään heti ensi näkemällä. Ei ihan perus valkoinen/musta.

Onks teil Conssei kaapissa tai jaloissa?

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Risteillen Tukholmassa

Niinpä nappasimme punaisen lähdön ja nokkamme kävi kohti Ruotsin maata.
Risteilyssä oli sitä jotain, niin kuin aina ennenkin... Olen kuitenkin ollut jo jonkin aikaa sitä mieltä ette risteilyt ovat ihan tyhmä keksintö, tyypit pämppää ja joraa horjuvin askelin, aamulla koskee päähän niin että maksettu aamiainen unohtuu sen sileän tien ja suunta käy ensimmäiseen ravintolaan joka avaa ovensa aamulla...
Tämä ehkä johtuu siitä että hyvin moni tässä ihanassa nuoruus iässä ja kyllä suuremmissa määrin ne aavistuksen vanhemmat ihmiset sitä tekevät myös.
Mutta nyt reippain mielin kävin risteilemään. Johtuen siitä että oli keskiviikko päivä ja ajan kohtana ehkä aavistuksen huono noille pämppääjille. Joten laiva ei suinkaan ollut täynnä viinanhuuruisia ihmisiä vaan rauhallisia eläkeläisiä ja lapsiperheitä sekä satunnaisia yksilöitä nuorestakin väestä.

Ah, laivan illallis buffet! Siinä vaan on myös sitä jotain. Vaikka siis ne kaikki ruoat ovat ehkä hetken seisoneet siinä ja ehkä otettu vaan kaupan pakkauksista pois ja kivasti esille. Niin silti aijon fanittaa tuota buffettia edelleenkin. Sopivasti lihaa, kalaa, kanaa, salaattia ja sitä ja tätä ja jälkkäripöytä!! Macaron leivokset, herkkua! Tietenkin lasi valkoviiniä mansikkasorbetin kera kruunasi sen ähkyn olon :D

Itse sain yllättävän hyvin nukuttua laivassa, vaikka hieman keinumista havaitsin niin kyllä ihan yhtä soittoo sai aamuun asti nukkua.
Ja mitäs ihanaa heti aamulla: Aamiais buffet! Sopivasti karjalanpiirakoita kinkulla ja croisantteja hillolla, tuoremehuu ja pikkusia munkkirinkeleitä, hihi, laivalla saa olla vähän perso makealle!

Päivä Tukholmassa oli meidän osaltamme tavis turisti menoa. Hyppäsimme laivayhtiön tarjoamaan bussiin ja siirryimme keskustaan jossa omatoimisesti tutustuimme kaupunkiin. Vaatekauppojahan riittää paljon ja vielä enemmän kuin jaksaisi kävellä. Mutta itselleni hieman pettymys oli se että myös Tukholmasta löytyi täsmälleen kaikki samat vaate liikkeet kuin suomestakin.. Olisin ehkä kaivannut jotain hieman erilaista..Toki joukosta muutama uusi tuttavuus löytyi ja varsinkin kenkäkauppa Deichmann jäi mieleen, ja sieltä voisin hyvin ostaa kengät jos toisetkin, suosittelen. Samainen tuttavuus löytyi aikaisemmin keväällä Kööpenhaminasta.
Vaateostokset jäivät hyvinkin pieniksi, ei erikoisen suurta tarvetta ollut millekään, eikä toisaalta haluttanut kanniskella ostoksia pitkin kaupunkia jos samat löytyy kuitenkin Suomestakin. Hintataso lähes samaa luokkaa.

Mahan saimme täyteen eräässä ravintolassa, jossa oli tarjolla grilli lounas buffet(nyt kun kerran aloitettiin syömään niin syödään sitten kunnolla:D). Erinäistä lihaa ja kanaa ja kalaa grillattuna hyvien salaattien ja perunalohkojen kera. Oli kyllä hyvää! Ravintola löytyi ihan pääkadun varrelta.

Paluu matkan satamaan taitoimme kävellen, ihmettelimme vanhaa kaupunkia ja pieniä kujia. Matka keskustasta satamaan oli n.2km, ehkä aavistuksen enemmänkin. Mutta mukavaa oli hieman katsella maisemia ja kaupunkia.



Laivalle ehdimme hyvissä ajoin ennen matkan jatkumista. Testasimme laivan sauna- ja poreallas osastoon. Ja olipa se hyvä idea koska äkkiä sitä jalat väsyivät kaupunki kävelyyn. Kivaa oli lillua hetki porealtaalla ja ottaa kunnon löylyt ja peseytyä aavistuksen tilavammassa suikussa kuin hytin suihku. Paikalta siis löytyi 2 poreallasta, höyrysauna sekä miehillä ja naisille oma hyvän kokoinen normi sauna.

Viimeiset Ruotsin rahat tuhlattiin tax free myymälään sekä ravintolaan. Tällä kertaa otimme ala carte listalta mieleiset annokset. Itse söin kevyttä: maissikanaa ja salaattia. Oli kyllä varsin reilun kokoinen annos ja maha tuli täyteen. Loppu illasta tottakai istuimme kaikkien eläkeläisten ja satunnaisten nuorten kanssa laivan Fun Clubissa katsomassa keskiyön show:n :D



Takaisin Suomessa olimme aamupäivästä klo 10 ja kotia oli kivaa tulla syömään aamupala!