Sivut

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Remontti kiireitä

Ollaan siis nyt kaksi viikkoa ahkeroitu aikalailla kaikki vapaa-aika oman kodin hyväksi, ja siis niin ihanaa kun alkaa näkymään jo selkeästi millainen asunnosta on tulossa. Ja juurikin sellainen kuin me olemme suunnitelmissaan haaveillut!
Lyhyesti ja ytimmekkäästi voisin kertoa mitä kaikkea ollaan tehty.

Aluksi purimme vanhan koivun värisen kattopaneelin alas ja ihanan kamalan mosaiikkiparketti lähti myös kivuttomasti. Aluksi olimme ajatelleet laittaa uusi lattia vanhan päälle, mutta lattia olikin elänyt aika paljon kahdenkymmenen vuoden aikana ja liimaukset erittäin heikot. Joten päädyimme ehkä järkevämpään ratkaisuun ja sorkkarauta/vasara tekniikalla mosaiikkiparketti lähti helposti.
Lattian vaihtoon päädyimme siksi koska tuo ihanan kamalan mosaiikkiparketin ruudullinen ulkonäkö ei meitä miellyttänyt, tosin olisihan se ollut hiottavissa ja maalattavissa/lakattavissa mutta ei se ruudukollinen kuvio olisi siitä hävinnyt niillä keinoilla. Joten halusimme tehdä nyt kertaheitolla meidän mieleisen lattian/asunnon.

Laminaattilattiaan päädyimme ja sen alle laitettiin höyrysulun sisältä solumuovi. Lattian asennus oli helppoa aina siinä kohtaan kun oli suoria pätkiä kyseessä, kulmia ja kaarevia kohtia tuli etenkin keittiöön joten siinä yhteydessä taisi lentä muutama tuskainen hikipisara. Sävyltään lattia on tummanharmaa.

Kattoon halusimme ehdottomasti valkoista. Joten puhtaan valkoinen n.10cm leveä kattolevyä tuli kaikkiin muihin huoneisiin paitsi wc,kylpyhuone/sauna osastolle sekä pieneen makuhuoneeseen, jonka katto oli jo ok kunnossa ostaessa.

Useassa seinässä oli aavistuksen kellertävä pieni kuvioinen kuitutapetti, ja siinä oli ehkä suurin pulma tähän mennessä. Lasta/suihkepullo tekniikalla yritin irroittaa tapettia... noh lähtihän se aavistuksen hitaasti mutta tuloksena ei ollut niinkään tasainen seinä enään. Joten miehet asensi näihin seiniin reilun 1cm paksuiset kipsilevyt. Pohjatöitä tosin oli niissäkin, kun saumat piti kittailla ja hioa. Mutta muutama päivä hiemopaperi ja kitti vuorotellen kädessä hommasta tuli valmista. Levyt sitten maalattiin pohjamaalilla 3x ja neljäs kierros Tikkurilan "paperi" sävyllä. Muut valkoiset seinät maalattiin vain yhteen kertaan tuolla "paperi" sävyllä, kirkasti aavistuksen aikaisempia maalauksia.
Makuuhuoneen päätyseinä sai maalia vähän tummemmassa muodossa pintaan. Halusimme tunnelmaa ja sävyä. Kahteen kertaan maalattiin Tikkurilan M499 mantteli sävyllä.Tykään :)
Olohuoneen ja keittiön erottava epätasaiseksi rapattu "väliseinä" malattiin olohuoneen puolelta harmaan sävyisäksi myös. Maalin sävy oli K499 tikkurilalta, antaa ihanasti tunnelmaa huoneeseen.

Verholaudat myös laitoimme kiertoon, niiden tilalle on hankinnassa verhotangot. Muita pieniä puuhia oli keittiön "modernisointi" puuosiltaan. Yläkaappien alareunasta otimme puulistat pois ja yläsokkelit yläreunasta. Liesituulettimen hormi askarreltiin ja maalattiin valkoiseksi.

Valaistukset muuttuivat niin että olohuoneeseen, eteiseen ja keittiöön tuli kattoon upotetut halogeeni spottivalot ja tähän ratkaisuun olen etenkin erittäin tyytyväinen, näyttää niin kivalta. Kohdevalo tulee erikseen ruokapöydän päälle ja makuuhuoneeseen.

Ovilistat/kynnykset, kattolistat ja lattialistat ovat nyt viimeisenä olleet työn alla. Tässä vaiheessa huomaa kuinka ne ovatkaan ikäänkuin "kehys" taululle. Viimeistelee asunnon kodikkaaksi.

Alkuperäinen keittiö

Alkuperäinen olohuone, ikkunat omalle pihalle

Aluperäinen makuuhuoneen katto, vaatehuoneeseen käynti

Mosaiikkiparketti sai vähän kyytiä

Verholaudat irrotettu ja pohjatöitä tehty seinille

Fiksattu keittiö, katto+valot ja lattia uudet

Tässä kuvarykelmä mitä on sattunut Lumian uumeniin jäämään. Lupaan laittaa parempia kuvia ja sisustuksen kanssa varmasti kuvia luvassa vielä lukuisia.

Tänään työmaalla vielä luvassa viimeinen rivi lattiankiinnitystä ja lattialistat.
Josko vaikka ylihuomenna pääsisi jotain huonekaluja roudaamaan.

Hihii, ollaan molemmat ihan niinkuin pikkulapsia kun hihkutaan vähän väliä erilaisia asioita: A odottaa kuumeisesti että saunaan pääsee löylyihin ja omalle sohvalle omassa kodissa kuuntelemaan musiikkia. Minä olen aivan hysteerinen että saan laittaa pieniä ja isompia sisustusesineitä oikeille paikoilleen ja selaan nettiputiikkeja aamuin illoin. Suurin ilon aihe oli kun ensimmäistä kertaa menin töistäni suoraan työmaalle ja ihan "jännitti" tuo uusi kotimatka, junalla.