Sivut

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Puuroa

Puuroa ja puuroa, olen intoutunut syömään aamuisin puuroa.. en tosin joka aamu, koska koen olevani hieman unelias/kiireinen kuuden aikaan, joten silloin haukkaan leipää nopeasti. Mutta jos herätys on edes hieman myöhemmin kuin kuuden aikaan niin panostan hyvän ja kunnolliseen puuro aamupalaan. Ja syön rauhassa!
Kummasti saa virtaa päivään kun syö hyvin ja ravitsevasti aamulla.

Pakastimen uumenista löytyykin viellä useampi purkki herukkasoseita.. joista siis tein elämäni ensimmäisen kerran puuroa. Aikasemmin olen vain syönyt kaupan tarjoamista kaurahiutaleista puuroa.
Kuinkas ollakkaan juurikin kun moista puuron tekoa ajattelin tuli postissa uusin yhteishyvä lehti jonka ruoka liitteessä olikin juuri minun tarpeisiini sopivia reseptejä.

Rukiinen herukkavispipuuro
 4 annosta

4dl vettä
1pss( 200g) pakaste herukoita
1 1/2 dl ruisjauhoja
1/5 dl ruokokidesokeria

Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon herukat. 
Keitä muutama minuutti.
Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
Nosta kattila syrjään.
Vatkaa joukkoon sokeri ja nosta puuro jäähtymään.
Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi.

Resepti: Täältä!

Sarjassamme erittäin hyvä kayttökohde pakaste marjoille ja etenkin herukoille. Itse laitoin tosiaan noin 300g pakaste herukkasosetta ja lorauksen vettä lisää. Ja lopputulos oli onnistunut!



 Minä kyllä hyväksyn tuon ihan hyväksi aamupuuroksi, vaikka useimmiten vispipuuroa tulee jälkiruokana syötyä. Aamupalalla olen tuon kylkeen ottanut raejuustoa niin saapi sitten vähän proteiiniakin jostain.

Ovat siis Äitin keräämät herukat hyvässä käytössä :)

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Tammikuuta

Oikein mahtavan mukavaa alkanutta vuotta 2013 kaikille lukijoille!
Ja tää on ihan hyvä aika toivottaa myös mukavaa tammikuuta koska ollaan kuitenki vasta/ JO puolessa välin!

Vuosi vaihtui rauhallisesti,vapaa päivistä nauttien. Valkoinen karvapallo Jade koiruus oli pitämässä meille seuraa muutaman päivän tuolloin ja saimme reippailla ulkosalla useaan kertaan.
Olen pyrkinytkin reippailemaan nyt talven aikana enemmän ja vähemmän. Tänään otin sukset alle toista kertaa tänä vuonna ja hiihtelin tunnin verran, on se kyllä vallan mukavaa puuhaa tuo hiihto. Raikas ilma ja ulkona liikkuminen tekee ihmeen hyvää, ja siinä sivussa kulutta huisin paljon kaloreita,reilun tunnin lenkillä sain kulutettuä lähes 700kcal, elikä saan todellakin luvan kanssa ottaa muutaman pullan :D


Leipomuksia..hmm, olen yrittänyt olla tekemättä leipomuksia..koska yleensä jos satun pyöräyttämään pellillisen pullia,niin se katoavat minun ja A:n nassuihin ja siinäpä sitä hiihtämistä sitten onkin :D nyt ollaan otettu oikein niskoistamme kiinni ja ollaan katsottu mitä syödään,kummasti on kivempi ja vähemmän turvottava olo. Ja kyllä jaksaa toisella tavalla töitä ja urheiluakin. Siinä sivussa puntarikin näyttää mukavia lukemia ja salilla jaksaa isommalla painolla. Joten kyllä suosittelen suuresti ihan jokaiselle pitämään itsestään huolta! Liikunta, ravinto ja lepo on kaiken a ja o. Eikä myöskään pidä unohtaa ystäviä ja vapaa- ajan viettoa mielekkäästi!

Alkuvuoden parhaimmat tavat nauttia omasta ajasta on olleet: kaupungilla kiertely, ystävien näkeminen, haaveilu, kotoilu, nautiskelu ja herkuttelu totta kai :D

Miten sinä hyödynnät oma ajan/ miten pidät huolta itsestäsi ja hyvinvoinnista?

Ps. Otan mielelläni vastaan postaustoiveita! Lisää liikuntaa, ruokaa, leipomuksia vai jotain muuta?