Sivut

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Eat & Joy

Kauppahalli Kluuvissa on jotain aivan mahtavaa!!
Mainoksia olin nähnyt lehdessä kun kauppakeskus Kluuvi remontoitiin niin samalla sinne aukesi Eat& Joy firman kauppahalli. Aikasempi saman ketjun putiikki palvelee lasipalatsin talossa, jossa sielläkin on tarjolla mitä ihanempia herkkuja ja tuotteita läheltä ja suurinosa luomuna.
Kluuvin kauppahalli yllättää aivan varmasti minut joka ikinen kerta kun sinne menen. Tuoksu on jo jotain ihanaa, maalaistunnelmaa, tarjolla on tuoretta lihaa,kalaa, maitoa, juustoa, leipää, sämpylöitä... niin lista on loputon. Valikoimissa on myös limonaadeja ja kuohuvia juomia maalaismaiseen tapaan: mm.kuusenkerkkäkuohujuoma. Käsintehtyä suklaatakin löytyy, olivat kyllä varsin houkuttelevan näköisiä ja makukin voittosi mennen tullen fazerin sinisen! ( Joo, kyllä siihen ihan oikeasti joku suklaa pystyy )
Ja samaisessa putiikissa olisi myös voinut lounastaa keitolla tai salaatilla taikka muilla herkuilla. Aamuisin on ilmeisesti tarjolla myös ihka oikeaa kaurapuuroa.
Olisin siis kyseisestä putiikista voinnut ostaa  vaikka mitä! Mukaani tarttui muutaman vieminen pukinkottiin.

Kauppahalli siis sijaitsee Kluuvin ostoskeskuksen alakerrassa, ja samaisen firman kahvila sijaitsee yhtä kerrosta ylempänä. En ole varma onko kyseinen kahvila laitettu pystyy pelkästään ajatellen ensi vuoden WDC- (world desing capital) hanketta vai muutenkin. Mutta tuo nyt on sivuseikka, jokatapauksessa olipas siinä herkkuja monenlaista. Suolaista ja makeaa, kahvia ja teetä ynnä muuta. Juuri sopivasti kyllä oli huikopalan aika kun kahvilan huomasin. Päädyin ottamaan täytetyn rieska ja mansikka-vadelma smoothien. Nammmm! Rieska oli täytetty tuoreilla kasviksilla ( punasipuli,pinaatti, porkkana..) sekä välissä oli myös lohta ja siikaa. Oli muuten ehkä paras huikopala pitkiin aikoihin.
Parasta ehkä kuitenkin kaikista makuelämyksistä ja tuoksuelämyksistä huolimatta oli myös ympäristö jossa kahvilan tuotteen sai nauttia.

Täytetty rieska ja mansikka-vadelma smoothie, Nam!


Ja siellä oli ihka oikeita heinäpaalejakin!


tiistai 15. marraskuuta 2011

Korkeasaari!

Pienin muistijyväsin muistin että olen käynyt joskus yläaste aikoina Korkeasaaressa, eli siitäkin alkaa olla jo vajaa 8 vuotta, oho. Joten oli hyvä aika mennä katsomaan niit ihania ja ei niin ihania erilaisia eläinlajeja :D
Kyseinen päivä oli kyllä oikein sopiva tuommoiseen puuhaan koska lämmintä oli n+10 ja aurinkoista eikä tuullut yhtään, koska aivan varmasti olisivat näpit olleet jäässä tuolla jos olisi tuullut, koska paikkahan sijaitsee saaressa, ihan oikeasti :D
Tässä kuva rykelmä, siitä mitä kaikke löysimmekään..














Pientä faktaa Korkeasaaresta löytyy osoitteesta: www.korkeasaari.fi
 

maanantai 14. marraskuuta 2011

Lehtitaikina kokeiluja

Hetken tauko ollutkin nyt blogailusta.. tämä syksy on vaan niin ihanaa aikaa joten olen suosiolla touhunnut kaikenlaista muuta: lenkkeillyt, nähnyt ihania ystäviä, nauttinut elämästä.

Tallinnan maalla sai Prismasta aivan ihania nakkirullia, siispä tottakai halusin kokeilla voiko niin hyviä leipomuksia tehdä ihan home made.


Reseptinkin löysin noihin Yhteishyvän sivuilta. Varsin simppeli tehdä ja kyllä ne täällä ainakin kaupaksi meni ilman kehoitusta. Tosin Viron Prisman nakirullat ovat edelleen ykkösiä, koska ilmeisesti se nakki joka oli niiden sisällä oli suolaisempaa. Varmasti tulisi lähes samanlaista kun etsisi täältä suomesta vastaavaa aavistuksen suolaisempaa nakkia väliin.

Ja lehtitaikinaa jäi viellä yli koska nakit loppuivat kesken, joten päätin kokeilla jotain "extremee" ilman reseptiä :D Siispä kaivoin omenahillo purkin ja survasin hillot väliin ja uunissa rapeiksi.


Olivat kyllä juuri sopivan makeita iltateen kaveriksi! Miksei jouluglögin myös!

Lehtitaikina leipomukset ovat kyllä varsin hyviä ja simppeleitä, ja aikaa ei juurikaan mene. Voisi joku kerta tietenkin tehdä aivan alusta asti tuon lehtitaikinan niin olisi sekin testattu.
Kohta alkaakin olla joulutorttujen aika, joten lehtitaikina leipomus senkun jatkukoon :)