Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2013

Virkattua

Nuhaani potiessa päätin ottaa virkkuukoukun esiin. Kaapissani oli valmiiksi valkoista kudetta kaksi isohkoa kerää. Koukko nro 10.
Tarkoituksenani oli siis tehdä kori yöpöydälle, johon saisi käsi ja jalkarasva tuubit jotka muuten pyörivät missä milloinkin. Lukuisten googlailujen ja hikipisaroiden vuodattamisen jälkeen onnistuin kiitetävän hyvin, mikä vähän yllätti itsenikin.
Virkannuthan olin viimeksi yläasteella, eli noin öööö.. yli 10 vuotta sitten.

Vinkkejä virkkaamiseen löysin useammaltakin sivulta, laitan tähän niiden linkit niin jos joku lukijakin innostuu virkaamis puuhista niin on ainakin jostain mistä aloittaa:

kasityonriemua virkatun-korin-ohje

novita perussilmukat

kangasaitta.fi







Korihan syntyi ihan tosi nopeasti kun sai vaan juonen päästä kiinni. Tein kaksi tuommoista isompaa ja muutaman pienemmän kun kudetta riitti. Tässähän voi vaikka vahingossa innostua virkkaamisestakin :D

Mitäs sitä seuraavaksi tekisikään?


lauantai 5. lokakuuta 2013

Lauantaiaamun mietteet

Nyt mä haluun kaikki tänne heti, ja nyt mä tahdon mennä salille ja lenkille ja koiran kaa pitkälle lenkille ja sit viel leipoo tuoreet leivät ja vähän makeeta piirakkaa, ehkä myös vois siivoo koska sekin on kivaa, sit vois käydä kaupungilla ja nähdä kavereita ja nauttia syysilmasta jajajaja...
Tuleeks teille koskaan tämmöstä fiilistä? :DD

Useamman päivän olen kärsinyt aavistukset syysnuhasta,  ääneni on melko matalalentoista ollut. Nyt kuitenkin alkaa olla voimat taas kohdillaan ja toipuminen voiton puolella. Mikä onkin aivan mahtavaa. Joten siksipä ehkä tänä aamuna hyvin nukutun yön jälkeen oon energiaa täynnä.





Ajattelinkin rauhoittaa mieleni ihan hetkeksi ja koota tähän minun omia neuvojani ja vinkkejäni tekemisiin, taitavat tavallaan olla pävittäisiä elämän ohjeita:

- Aamupalaksi aamupuuro+marjat+raejuusto +Hesari!
( kyllä se on vaan kumma että kroppa vaatii hyvän ja ravitsevan aamupalan ennen kuin pystyy mitään tekemään/ kannattaa mitään tehdä)
- Riittävästi vettä päivän aikana
( olen ehkä ollut aina vähän huono juomaan, nyt viime aikoina olen pyrkinyt ainakin 2-3 litraa juomaan ihan pelkkää vettä ja kyllä se auttaa olotilaan, eikä pientä päänsärkyä ole ollut aikoihin)
- Treeni, Treeni, Treeni
( liikunta auttaa jaksamaan arjessa ja siitä saa paljon energiaa muihin askareisiin ja töihin. Treeni silloin kun siltä tuntuu, olotilani ja jaksamiseni vaihtelee päivittäin niin kuin useimmilla muillakin, joten teen treenin silloin kun on se fiilis, illalla, aamulla tai päivällä)
Nyt syksyn tullen olen visioinnut itselleni kombinaation juoksu, hot jooga, kotijumppa +koiran kanssa lenkit, vähän vaihtelua kesän ajan ohjelmaan, odotan niin viikottaista hot jooga tuntia!
Viikon treeni tavoitteeni (fiiliksen mukaan) 2x juoksulenkki, 1x hot jooga, 2x kotijumppa + koiralenkit.
- Lepoa ja rentoutumista
(vaikka olenkin vasta 25v, niin kyllä vaan kroppa vaatii palautumista ja lepoa. Vuorotyön ihanuuksia on myös päivärytmin vaihtelu päivästä toiseen mikä omalta osaltaan sotkee elimistön)
Parhaat vinkit muille vuorotyöläisille on koittaa pitää yörytmi suurinpiirtein samanlaisena koko ajan. Itsehän siis teen kaksivuorotyötä, aamuja ja iltoja. Joten pyrin menemään aina nukkumaan klo 22-23 ja heräämään 6-8(9) välillä. Aikaisemmin nukuin iltavuoro päivinä 10-12 saakka ja ja siitäkös vasta elimistö sekaisin meneekin kun on vähän liikaa nukkunut ja illalla ei saa unta koska on myöhään herännyt. Onneksi minulla ei vielä ole minkäänlaisia unensaanti ongelmia ollut, joten ilta-aamu kombot ovat vielä menneet sujuvasti.
- Hyvää seuraa sopivasti
( Poikaystävän, ystävien, perheen tai jonkun muun mukavan ihmisen kanssa juoruaminen ja kuulumisien vaihto tekee niin hyvää pääkopalle, kyllä ihminen on vaan laumaeläin)
-Ruokaa, ravintoa: hyvää ja monipuolista ja riitävän usein
- Oman kropan/fiiliksen kuunteleminen!
- Elä tässä ja nyt! Eilinen on mennyt ja huominen on vasta tulossa joten nauti juuri tästä päivästä, tee päivästä sellainen kuin haluat!




Huippukivaa lauantaita kaikille ja mukavaa viikonloppua kaikille! Ja saa vinkata omista "elämänohjeista" taikka muista vinkeistä niin jaetaan ne muidenkin iloksi :)