Sivut

lauantai 29. syyskuuta 2012

Syksy on sisustamisen aikaa

Tuleeko kellekkään muulle syksyn tullen vimma sisustaa koti uuteen uskoon?

No mulle ainakin tulee. Siispä siivosin kämpän katosta lattiaan ja pistin kaikki vähänkin ei miellyttävät sisustusjutut kassiin ja kiertoon.
Joten sen jälkeen sain hyvällä omalla tunnolla suunnata kohti Ikeaa ja muita sisustuskauppoja.
awawww <3 olipa ihanaa mennä ihan luvan ja rahojen kanssa Ikeaan ostaa kaikkia kivoja juttuja.

Isoimpina muutoksina taisi olla olohuoneessa vanhan lipaston tilalle uusi senkki.
Olemme jo pitkän aikaan haaveilleet saman sarjan senkistä kuin mitä on tv-taso. Mutta hintaa tuolla kapistuksella kaupassa oli reilusti joten pihi-iita iski aina kun sitä menimme kuolaamaan. Ja nyt sitä ei tietenkään enään saa kaupasta, valmistus on lopetettu. höh.
Mutta onneksi on keksitty huippu netti kierrätys juttuja, Huuto.net. Sivustolta löytyi ihan sattumalta kyseinen senkki ja viellä ihan sopu rahaa!! Arvaa hypinkö ilosta!!
Muita muutoksia lähinnä tein tekstiilien suhteen, tyynyliinoja, huopia, pöytäliinoja sekä uusi kiva olkkarin matto. Sekä makuuhuoneeseen oli jo hyvä aika vaihtaa uusi petari,peitto ja tyynyt.

Tässä kuvina pienet ja isommat muutokset.





 Tuo matto, aww, ihana! ja nuo tyynyliinat ja pöytäliina, huippukiva! Ja kaikista huipuinta on kuitenkin nukkua sängyssä kun on puhtaat ja uudet tyynyt ja peitto sekä petari.

Voin siis entistä hyvemmin nukkuneena touhuta syksyisiä juttuja!

Pieniä inspiraatioia tulee kyllä joka päivä sisustukseen, voisi viellä sitä ja tätä ja tuota..mutta yritän nyt hillitä itseni edes hetkeksi ja säästää rahapussia.
Josko kaivaisi ompelukoneen kaapista ja surauttelisi yhen aika extempore jutun, siitä ehkä lisää myöhemmin kunhan saan sen aloitettua saatika lopetettua.

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Futuro & Bmw Arts

Niimpä yksi sateinen syysilta matkasimme Espooseen, joka tosiaan oli ihan matkustamista, vaikka omalla autolla matkan teimme, Espoo sijaitsee yllättävän kaukana. Tai ainakin sinne oli matkaa lähemmäs 30km. ("ei tsiisus onks täl tytöl noussu kaupunki noin hattuun et 30km on pitkä matka:DD") noh any way, pysyimme kuitenkin edelleen ihan kehä ykkösen lähettyvillä.

Siis syy tuolle "pitkälle" matkustamiselle oli taidenäyttely. Josko sitä nyt voi semmoiseksi sanoa.
WeeGee näyttelykeskus löytyy siis Espoosta. Futuro ( ellipsin muotoinen muovitalo,nro 001) löytyi näyttelykeskuksen talon takaa. Olipa hauska. Väriltään meidän näkemämme Futuro oli kirkkaan keltainen, sisustus punaista. Ja siis tosiaan muovia koko "talo".
Ihmisiä oli jonoksi asti. Ihmetystä herätti yksi jos toinenkin asia talossa, totta tosiaa siinä on vietetty öitä hiihtoreissujen lomassa alkujaan-60 luvulla.


Toinen mielenkiintomme kohdistui, autoihin, yllätys yllätys!
BMW Arts Cars näyttely siis suunnaksi, kyseinen näyttely siis sijaitsee samassa näyttelykeskuksessa ja muutamien muiden taidenäyttelyiden kanssa. Luvassa oli siis värikkäästä maalattuja BMW merkkisiä autoja. Nämä autot olivat erikseen valikoituja urheiluautoja. Alkujaan ensimmäinen BMW arts Car on maalattu eräälle kilpailijalle Le Mans-kilpailuun vuonna -75. Tehojakin autoissa siis oli esitteiden mukaan. Nyt täytyi siis ihailla autojen ulkokuorta ja maalauksia.




Ja olihan ne kyllä hienosti maalattu ja ainakin värikkäitä. Yhteensä autoja oli saatu näyttelykeskukseen 6 kappaletta. Tämä jos joku näyttely keräsi katsojiksi lukuisia miehiä. Taisikin olla ensimmäinen kerta kun noin paljon eri-ikäisiä miehiä oli saapunut "taidenäyttelyyn".

Virkistävää ja mukavaa vaihtelua tavalliseen arki-iltaan tuollainen ohjelma!
Mukanani siis oli poikaystäväni jonka sain lähtemään mukaan ihan kivasti yhdellä kehoituksella, "mennäänks kattoo bemareita?" :D

Nuo kyseiset autot ovat viellä Espoossa käsittääkseni lokakuun loppuun saakka, joten jos yhtään kiinnostaa niin suosittelen lämpimästi menemään, pojat/miehetkin saa helposti näyttelyyn!
Futuro lähti jo takapihalta uusille maisemille syyskuun puolessa välin.

Menkää ihmiset taidenäyttelyihin syksyn pieminä aikoina, ihania,mukavia, värikkäitä, uusia, erilaisia näyttelyitä varmasti löytyy pitkin suomen maata!

tiistai 11. syyskuuta 2012

Helmiä Kalliosta!

Joskus kaunis loppukesän päivä ehdimme A:n kanssa päivä/iltakävelylle Kallioon! Wou! Kalliossa on sitä jotain, vaikken siellä usein vieraile niin huippu kivaa oli käppäillä katuja ja ihmetellä taloja ja menoa ja meininkiä.
Kallio nykyään on aikalailla opiskelijoiden/nuorten ja taiteilijoiden suosimaa asuinaluetta. Joten totta tosiaan meno ja meininki on sen mukaista...
Tässä parhaita paloja kävelyltämme:






Helsingissä yksi parhaimmista ajanviete keinoista on kyllä edeleenkin näin muualta muuttaneena tuo eri kaupunginosien fiilistely. Jokaisessa niin erilainen ja omanlaisensa. Talot ja ihmiset tekevät kyllä paljon.
Arabianranta, Viikki/Latokartano, Töölö ja  Punavuori ovat niitä parhaimpia ja jotka ovat minun mielestäni kaupunginosia joissa kannattaa ehdottomasti pieni hetki kuluttaa ja ihmetellä taloja,arkkitehtuuria,ihmisiä ja vain haistella meininkiä.
Kaupunginosa hengailu ROCKS!

lauantai 8. syyskuuta 2012

Side-Turkin Riviera II

Ruokaa oli tarjolla moneen lähtöön. Yleisesti ottean kaikki ruoat olivat hyviä. Tarjolla oli tuttuja ja vähemmän tuttuja ruokaa, Kebabia oli myynissä lähes joka paikassa. Pizzaa, pastaa,salaattia ja erinäisiä pihvejä kastikkeilla ja mausteilla. Kuitenkin siis varsin tuttua näin suomalaiselle. Hinta vaihteli aika paljon paikasta, tietenkin ne turisteille suunnatut ravintolat vanhassa kaupungissa olivat hinnakkaampia. Hieman syrjempää löytyi paikallisten suosimia paikkoja jotka huomattavasti halvempia.
Myös meidän hotellissamme oli ravintoloita kolmin kappalein, yhte niistä testattiinkin kun laiskuus iski.






Pizzat oli laiskuuden huipentuma, ei jaksettu illalla enään lähteä kaupungille etsimään ruokapaikkaa, niin otimme hotellissa olevasta Mehmet's Kitchenistä take away pizzat :D ja hyviä olivat!

Yhtenä päivänä otimme Dolmus bussit ja matkasimme viereiseen Manavgatin kaupunkiin, jossa paikallisia asukkaita n.70 000, eli kyseessä huomattavasti suurempi kaupunki. Ja tarjontaa ja kauppojakin oli huomattavasti enemmän luonnollisesti. Maananataisin tuolla on myös aina suuret markkinat, n.6km alueella lukuisia ja taas lukuisia basaareja. Sieltä muutama tuliainenkin tarttui matkaan.
Manavgatin kaupungissa sijaitsee myös vesiputous jota kävimme ihastelemassa, ei nyt järin juuri ollut mutta kuitenkin hieno paikka ja väkeä riitti.








Meidän lomamme oli kyllä onnistunut:lähdimme lämpöä, aurinkoa ja maiseman vaihdosta hakemaan ja sitä kaikkea löytyi. Oli aivan äärettömän huippua vaan aamulla laittaa biksut päälle ja raahata itsensä allastuolille löhöämään ja uimaan altaalle. Ja lämpö, ai että siitä nautti, kun suomen kesä nyt on ollut mikä on, niin tuo lämpö oli kyllä mukavaa!
Rantaloman auringon nousu ja-lasku kuviin päätän tämän raportin :D



Ah, näitä kuvia aijon katsoa koko tulevan kylmyys ja pimeys jakson.
Toivottavasti tekin saatte edes vähän uutta energiaa syksyyn näistä lämpimistä terveisistä :)

torstai 6. syyskuuta 2012

Side-Turkin Riviera I

Viikon lomareissumme siis suuntautui hetki sitten Turkkiin ja Side nimiseen paikkaa. Paikka sijaitsi Alanyan ja Antalyan puolessa välissä etelärannikolla, välimeren rannalla. Side kaupunkina on varsin pieni, n.20 000 paikallista asukasta, mutta sesonki aikana siellä majailee tuplasti jopa triplasti enemmän väkeä, lähinnä turisteja muualta euroopasta. Saksalaisia ja ruotsalaisia turisteja oli hyvinkin paljon.
Sidessä itsessään ei juurikaan hirveän paljon näkemistä/kulttuuria/historia kohteita ole. Rooman aikakaudelta on jäljellä raunioita: Apollon temppeliä, suuri Amfiteatteri sekä lukuisia muita pieniä ja suurempia raunioita muureista ja kylpylästä.





Sidessa on vanha kaupunki, jossa on runsaasti ruokapaikkoja ja erilaisia kojuja/kauppoja. Lähinnä juurikin turisteille suunnattu koko alue. Paljon myynnissä piraatti vaatteita, laukkuja. Paikallisista tuotteita tarjolla oli mattoja ja nahkatuotteita, ne ovatkin paikallisten ylpeyden aihe, ilmeisen laadukasta tavaraa.
Myös kylän satama sijaitsee tuolla vanhassakaupungissa, sieltä lähti useita vanhoja turkkilaisia veneitä seilaamaan välimerelle, paljon oli myös tarjolla turisteille muutaman tunnin risteilyjä, joissakin ruoka ja juomatarjoilu.



 Rantaa ja aurinkoa ja lämpöä siis meidän reissun aikana riitti hyvinkin riittämiin asti. Lämpö huiteli +35-40 asteisena koko ajan, yöksikään lämpötila ei juurikaan laskenut. Aurinko paistoi joka päivä kirkkaalta taivaalta. Vain viimeisena päivänä muutama pilven haihtuva bongattiin lentokentällä ollessa jo.
Hotellissa oli kaksi suurempaa uima-allasta joihin sopi oikein mainiosti lillumaan, vaikka hotelli oli suurehkoa luokkaa niin ei altailla ikinä ruuhkasti asti ollut väkeä, joka tietenkin meille sopi hyvin. Lapsiperheitä oli enemmistö.
Itäinen ranta sijaitsi n.400m päästä hotellilta ja siihen oli helppo mennä. Rantaahan siis riittää tuolla runsaasti: itäinen ranta piiiitkä, siis kymmeniä kilometrejä samoi läntinen ranta, tuossa välissä siis sijaitsi vanhakaupunki pienellä niemellä.
Rannalla oli tarjolla erilaisia aktiviteettejä runsain määrin, banaaniveneajelua, vesiskootterin vuokrausta jne.
Väkeäkin rannalla riitti aamusta iltaan.








jatkuu...