Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2013

Virkattua

Nuhaani potiessa päätin ottaa virkkuukoukun esiin. Kaapissani oli valmiiksi valkoista kudetta kaksi isohkoa kerää. Koukko nro 10.
Tarkoituksenani oli siis tehdä kori yöpöydälle, johon saisi käsi ja jalkarasva tuubit jotka muuten pyörivät missä milloinkin. Lukuisten googlailujen ja hikipisaroiden vuodattamisen jälkeen onnistuin kiitetävän hyvin, mikä vähän yllätti itsenikin.
Virkannuthan olin viimeksi yläasteella, eli noin öööö.. yli 10 vuotta sitten.

Vinkkejä virkkaamiseen löysin useammaltakin sivulta, laitan tähän niiden linkit niin jos joku lukijakin innostuu virkaamis puuhista niin on ainakin jostain mistä aloittaa:

kasityonriemua virkatun-korin-ohje

novita perussilmukat

kangasaitta.fi







Korihan syntyi ihan tosi nopeasti kun sai vaan juonen päästä kiinni. Tein kaksi tuommoista isompaa ja muutaman pienemmän kun kudetta riitti. Tässähän voi vaikka vahingossa innostua virkkaamisestakin :D

Mitäs sitä seuraavaksi tekisikään?


lauantai 5. lokakuuta 2013

Lauantaiaamun mietteet

Nyt mä haluun kaikki tänne heti, ja nyt mä tahdon mennä salille ja lenkille ja koiran kaa pitkälle lenkille ja sit viel leipoo tuoreet leivät ja vähän makeeta piirakkaa, ehkä myös vois siivoo koska sekin on kivaa, sit vois käydä kaupungilla ja nähdä kavereita ja nauttia syysilmasta jajajaja...
Tuleeks teille koskaan tämmöstä fiilistä? :DD

Useamman päivän olen kärsinyt aavistukset syysnuhasta,  ääneni on melko matalalentoista ollut. Nyt kuitenkin alkaa olla voimat taas kohdillaan ja toipuminen voiton puolella. Mikä onkin aivan mahtavaa. Joten siksipä ehkä tänä aamuna hyvin nukutun yön jälkeen oon energiaa täynnä.





Ajattelinkin rauhoittaa mieleni ihan hetkeksi ja koota tähän minun omia neuvojani ja vinkkejäni tekemisiin, taitavat tavallaan olla pävittäisiä elämän ohjeita:

- Aamupalaksi aamupuuro+marjat+raejuusto +Hesari!
( kyllä se on vaan kumma että kroppa vaatii hyvän ja ravitsevan aamupalan ennen kuin pystyy mitään tekemään/ kannattaa mitään tehdä)
- Riittävästi vettä päivän aikana
( olen ehkä ollut aina vähän huono juomaan, nyt viime aikoina olen pyrkinyt ainakin 2-3 litraa juomaan ihan pelkkää vettä ja kyllä se auttaa olotilaan, eikä pientä päänsärkyä ole ollut aikoihin)
- Treeni, Treeni, Treeni
( liikunta auttaa jaksamaan arjessa ja siitä saa paljon energiaa muihin askareisiin ja töihin. Treeni silloin kun siltä tuntuu, olotilani ja jaksamiseni vaihtelee päivittäin niin kuin useimmilla muillakin, joten teen treenin silloin kun on se fiilis, illalla, aamulla tai päivällä)
Nyt syksyn tullen olen visioinnut itselleni kombinaation juoksu, hot jooga, kotijumppa +koiran kanssa lenkit, vähän vaihtelua kesän ajan ohjelmaan, odotan niin viikottaista hot jooga tuntia!
Viikon treeni tavoitteeni (fiiliksen mukaan) 2x juoksulenkki, 1x hot jooga, 2x kotijumppa + koiralenkit.
- Lepoa ja rentoutumista
(vaikka olenkin vasta 25v, niin kyllä vaan kroppa vaatii palautumista ja lepoa. Vuorotyön ihanuuksia on myös päivärytmin vaihtelu päivästä toiseen mikä omalta osaltaan sotkee elimistön)
Parhaat vinkit muille vuorotyöläisille on koittaa pitää yörytmi suurinpiirtein samanlaisena koko ajan. Itsehän siis teen kaksivuorotyötä, aamuja ja iltoja. Joten pyrin menemään aina nukkumaan klo 22-23 ja heräämään 6-8(9) välillä. Aikaisemmin nukuin iltavuoro päivinä 10-12 saakka ja ja siitäkös vasta elimistö sekaisin meneekin kun on vähän liikaa nukkunut ja illalla ei saa unta koska on myöhään herännyt. Onneksi minulla ei vielä ole minkäänlaisia unensaanti ongelmia ollut, joten ilta-aamu kombot ovat vielä menneet sujuvasti.
- Hyvää seuraa sopivasti
( Poikaystävän, ystävien, perheen tai jonkun muun mukavan ihmisen kanssa juoruaminen ja kuulumisien vaihto tekee niin hyvää pääkopalle, kyllä ihminen on vaan laumaeläin)
-Ruokaa, ravintoa: hyvää ja monipuolista ja riitävän usein
- Oman kropan/fiiliksen kuunteleminen!
- Elä tässä ja nyt! Eilinen on mennyt ja huominen on vasta tulossa joten nauti juuri tästä päivästä, tee päivästä sellainen kuin haluat!




Huippukivaa lauantaita kaikille ja mukavaa viikonloppua kaikille! Ja saa vinkata omista "elämänohjeista" taikka muista vinkeistä niin jaetaan ne muidenkin iloksi :)

perjantai 13. syyskuuta 2013

Yasmin karvapallo!

Meidän ikioma karvapallo länsiylämaanterrieri Yasmin esittäytyy nyt! Palaa halusta päästä kameran eteen ja näyttäytyä!




Näissä kuvissa Yasmin on valloittamassa Hiidenvuorta

Tässä reilun vuoden sisällä meillä onkin ollut useampaan kertaa ihanuuksien ihana Jade karvapallo kyläilemässä ja Simo bostoninterrieri. Koirakuume siis sai kipinää näistä vierailevista tähdistä. Samalla tutustuttiin koiran elämään ja mitä kaikkea se mahtaakaan vaatia...Niimpä se hiipi ainavain korkeammalle. Tähän omaan asuntoon muutto olikin sitten vain loppusilaus sille että kyllä me haluamme koiruuden! Varsinkin kun molemmat oltiin hyvin sitouduttu ajatukseen.
Niimpä vain yksi päivä satuin kysymään tutulta joka westieitä kasvattaa että sattuisiko olemaan pentuja tulossa, ei hänellä ollut nyt lähiaikoina, mutta tiesi kertoa yhdestä tyttöwestiestä joka on vailla kotia. Niimpä minä rimpautin kyseisen yksilön kasvattajalle ja sovittiin parin viikon päähän aika jolloin pääsee koiraa katsomaan. Voi että tämä aika oli sitten pitkä, päivät ei kuluneet millään.

Lopulta päivä koitti ja menimme katsomaan Yasmine noin 8kk vanhaakarvapalloa, ja voi kuinka olikaan ihanaa, leikki,oli iloinen vieraista, oli kovin tuttavallinen ja taisi myös ihastua vähän meihinkin ;D
Koira matkasi meidän mukana kotiin "koeajalle", mutta muutama viikko siitä niin homma oli kyllä jo sillä selvä, Yasmin on vaan niin meidän koira. Koulutu mitä kasvattaja on tehnyt 8kk aikana on ollut hyvää työtä: sisäsiisti ja kiltti tapaus oli siis lähtökohtaisesti.
Niimpä meidän yhteiselo on lähtenyt oikein hyvin sujumaan, jännityksellä odotin että missä vaiheessa tulee jotain pikkuherjoja koiran mieleen tehdä. Mutta ei sitten yhtään mitään jekkua ole tehnyt, sohvatyynyt,sähköjohdot ja viltit ovat kaikki saaneet olla ihan rauhassa.
Koira leikkii omilla leluillaan ja ulkona parasta on frisbee ja keppi leikit :D



Synttärisankari sai angry birds pallon joka on edelleenkin paras!
 Nyt Yasmin siis on juuri täyttäny 1v ja yhteiselo sujuu hyvin, pientä koulutusa tietenkin jatkuvasti saa tehdä, pesua ja kynsien leikkuuta vuorotellen. Mutta ompa koiran kanssa elämä kivaa! Aina on joku kotona kun tulee ja voi sitä riemua kun oven avaa. Yasmin nauttii, elää tässä ja nyt, eikä murehdi eilisestä eikä huomisesta.

Olipa tämä analyysi melkoinen, mutta awww <3 kyse kuitenkin ehkä maailma ihanimmasta koirasta!

ps. näin vain minustakin kuoriutui koiraihminen!

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kesä kertomuksia

Kesäkuun seitsämäs olen näköjään ehtinyt viimeksi kirjoittelemaan kuulumisia, ompa siis aika vierähtänyt hurjaa vauhtia ja ompa sitä tullut tehtyä yhtä ja toista ja vähän kolmattakin tässä välissä.

Minun kesästäni on jäänyt hurjan paljon lukuisia ihania muistoja talven varalle. Olen nauttinut lämmöstä,auringosta, omasta kodista, koira seurasta (tästä tulee takuulla lisää ihan ikiomassa postauksessa :)). Olen myös viettänyt ihania päiviä A:n kanssa ja reissannut sopivasti. En ole kaivannut yhtään minnekkään kaukaisille ulkomaille(paitsi Ruotsiin) koska suomen kesä oli juurikan ihana ja sopiva. Näitä lisää! Ollaan yhdessä askarreltu pieniä juttuja kotona ja aseteltu tavaroita paikasta toiseen, kyllä nämä ehkä vielä tänne jotenkin asettuu oikeaan järjestykseen.

Kesä reissulta helsinki-tukholma-helsinki on tämän postauksen kuvat. Tukholmassa ollaan käyty laivaristeilyllä joskus about kaksi vuotta sitten viimeksi.. (hmm, päätin kuitenkin tarkistaa asian, ja löysin jopa postauksen aiheesta, ja ööh, siitä onkin vain vuosi Risteillen tukholmassa, Klik! ,meneepä aika nopeasti/ hitaasti)

Tämän kertainen reissu oli to-su, oltiin siis laivalla to-pe yö ja la-su yö hotellissa Tukholman ytimessä ja palattiin la-su laivalla takaisin Helsinkiin. Ehtipäs kummasti paljon paljon enemmän nähdä kaupunkia. Sää suosi meitä erittäin hyvin ja otimme käyttöön pariksi päiväksi kaupunkipyörät. Ihan mahtava keksintö! Tosin pyöräthän ei olleet mitään kummoisia, mutta kunnon konkelilla oli hauska tutustua lähemmin kaupunkiin ja pääsi kuitenkin paljon nopeammin paikasta toiseen. Tukholmassa kaupunkipyörä pisteitä oli lukuisia ja juuri sopivasti useimpien nähtyyksiä lähettyvillä.




Pyöräillen siis kuljimme pitkin poikin katuja ja liikkuminen oli näppärää, pyöräkaistoja oli usealla kadulla, mutta myös autotien reunassa omat viivat pyöräilijöille, joka olikin hurjaa touhua, näin kun suomessa on tottunut kevyen liikenteen väyliä käyttämään. Mutta hengissä selvittiin :D

Kaknästornet, elikkä paikallisen telveision lähetystornin juurella käytiin katsomassa maisemia kaupunkiin ja vihreiden peltoniittyjen ihmettelyä.






Ruokaa kävimme testaamassa parissa ravitolassa. Kyseisessä kuvassa ihan perus turisti eväät ruotsalaisittain: pyttipannuu ja lihapullat muussilla. Kyllä napa kiitti kun oli konkeloinnu jo koko päivän.
Lisää nähtävyyksiä kävimme ihmettelemässä Globenin katolla, olen jotenkin ihan ihastunut maisemiin ja näkymiin yläilmoista. Jotenka tämä olis siis ehkä ihan huippu! 130m meren pinnan yläpuolelle kohosi "pallo" globenin kylkeä pitkin huipulle asti, maisemat olivat mahtavia ja hahmotti Tukholman ihan erilailla.

Sitten ihan perinteinen visiitti Vasa-laiva museoon, itse en ollut kertaakaan aikaisemmin sitä käynnyt ihmettelemässä, oli ihan kokemisen arvoinen. Näin erittäin huonosti ruotsia osaavalle turistille tuo museo olikin erittäin hyvä valinta:kaikki kertomukset olivat myös suomeksi esitteissä ja tarinoissa.
Yli 330 vuotta meren pohjassa maannut laiva oli entisöity mahtavan hienoksi ja olipa taiteellisia yksityiskohtia lukuisia. On se entisaikainen puutyö ollut erittäin taitavaa.




 Ennen paluu matkaa kiertelimme jalat väsyyksiin asti Skansen ulkoilmamuseon. Nähtävää olisi riittänyt koko päiväksi. Monet paikalliset olivatkin ihan perheineen retkellä eväiden kanssa, ei hullumpi idea. Me kiertelimme katselemassa eläimiä ja ihmettelimme Ruostin historiaa.
Myös Skansenin kallioilta oli mahtavan hienot maisemat ympäri Tukholmaa. Jalathan tuossa touhussa sitten lopulta väsyi ja pyöräilimme laivalle päin n.3h kiertelyn jälkeen.

Laivalla nautimme mahamme täyteen buffetissa niin etu-,pää- kuin jälkiruoka pöydistä, ja maha tosiaan tuli täyteen.

Mukava oli palata takaisin helsinkiin ja aloittaa aamukahvilla Kauppatorilla ihmetellessä samalla torin elämää.  Mukava naapurimaa matkailu reissu oli :)

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pikkuista pihaa

Olenhan jo tarpeeksi montaa kertaa maininnut kuinka siistiä on omista oma pieni piha??
Voiko parempaa asiaa olla, oma piha jonne voi mennä vaan fiilistelemään! ja varsinkin kun tuo on noin sopivan suojaisa, vehreyttä riittävästi ja vähän tilaa harrastaa viherpeukalo innostuksia.

Laitan pari kuvaa kyseiseltä pläntiltä, parempia kuvia en ole vielä saanut aikaiseksi ottaa, koska terassin rakennus on vielä vaiheessa, katsotaan josko viikonlopun aikana tapahtuisi puolivalmiille terassille jotain ja saadaan se ihan kunnolla käyttöön.

 Oikealla puolelle näkyy valkoinen väliaita jonka takana on paritalon toisen pään asukkaiden piha.
Istutuksille me ei olla vielä tehty yhtikäs mitään, katsotaan nyt ainakin tämä kesä miltä oikein piha näyttää ja mietiskellään mitä säilytetään ja mitä muutetaan.

 Vehreyttä tuo "aavistuksen" pihalle tuo orapihlaja pensaat, ovat kyllä hyvä näkösuoja vastapäisen omakotitalon ja meidän talon välissä.Toki vieveät tilaa aikalailla mutta ajavat hyvin asiansa. Tuo vihertävä puuaita on vastapäisten naapureiden.
Tuparilahjaksi saatiin omenapuu :D joka on vähän semmoinen sisäpiiriläppä eikä siitä sen enempää :D mutta pari viinimarjapensasta sai väistyä puun tieltä,ja ihan hyvin on onnistunut istutus koska on jo kovasti kukassaan tuo omenapuu! eipä varmaan oppuja vielä tänä kesänä saa :D

 "Yrttiosasto" esittäytyy tässä kuvassa. Penkistä löytyy lipstikka, minttu, oregano, ruohosipuli, viinisuolaheinä ja persilija (nyt nämäkin on kaikki tunnistettu :D apuna käytetty naapurin naisia, sukulaisia ja Äitiä). Ompa huippua kun voi salaatteja tehdessä hakea vain omalta takapihalta tuoretta maustetta joukkoon! Kokeeksi laitoin kaupasta ostetun ruukkusalaatin juuret penkin kulmaan, saa nähdä lähteekö kasvuun...
Omenapuun ja yrttipenkin väliin jäi myös hyvä aukko johonka heitin pari pussillista kesäkukkien siemeniä, ja ovat jo hyvällä alulla! Saadaan sit väriäkin vähän kesemällä tuonne pihalle :)

Tämä mysteerinen (joku lilja..?) kukka kasvaa talon kulmalla. Otetaan hyviä ehdotuksia vastaan! ?

Palaan viellä postauksen muodossa tänne ihanaakin ihanaisemmalle pihalle kunhan on terassi valmis ja kukat loistossaan niin saa muutkin ihailla kuika tämmöinen viherpeukalo!! on saanut kaikki kukat hengissä säilymään :D

perjantai 24. toukokuuta 2013

Keittiössä

Tutustuin vähän siihen mitä kaikkea meidän uudesta keittiöstä löytyy ja miten laitteet toimii :D
On vähän hassua kun luulee osaavansa jo vaikka ja mitä, mutta sitten ei meinaa vaan saada levyjä päälle.. hmm.. kaikesta on selvitty ja olen oppinut käyttämään induktio/keraamista liettä ja myös uunia :D

Joten keittiössä syntyi vähän suolaista ja paljon makeaa.


 Makeaa syntyi suklaa-pikkuleivistä ja herukkasuklaa-muffinseista.
Pikkuleivät ovat aavistuksen uusi aluevaltaus, taisi olla peräti vasta kolmas kerta kun semmoisia teen, mutta ihan hyvää vaihtelua kaupan valmiille pikkuleiville.
 NamNam, nuo muffinsit olivat kyllä hyviä, laitoin noin 2dl herukkasosetta taikinaan mukaan ja suklaaksi 200g taloussuklaata rouheena:sulivat kivasti uunissa.

Suolaista puolta edusti nyt perus sämpylät, joita on vaan niin nopea tehdä ja ompa edelleenkin hyviä!

 Hei! Siellä ruudun takana olijat, laittakaas tulemaan teidän oma suosikki makea/suolainen herkku resepti! Mä haluun kokkaa jotain uutta ja erilaista!

Uudessa kodissa elo menee aivan huippu hyvin! En ollutkaan tajunnut kuinka kerrostalosta paritaloon muutto voi vaikuttaa elämänlaatuun, ompa pikkasen kivaa mennä aamupalalle omalle takapihalle! Ja ompa super kivaa kun ikkunoista näkyvät maisemat ovat aavistuksen vehreämmät kuin aikaisemman betonilähiön. Ja niin ompa kivaa kun on oma sauna! Voisin ehkä jatkaa tätä listaa loputtomiin ja luetella kaiken...mutta hekutan vain nämä viisi riviä: ON IHANAA!

perjantai 10. toukokuuta 2013

Uuden kodin sisältöä KH+S+MH


Kodinhoito/suihku/sauna osastolle ei olla tehty yhtikäs mitään. Kannettiin omat tavarat paikoilleen niin tuli kummasti kodikkaampi.
Tuosta pyykinpesukoneen vierestä vasemmalle mennään takapihalle. Oikean puolen kuvasta hallitsee lämminvesivaraaja, joka on fiksusti 2008 remontin yhteydessä jätetty tuohon keskellä eikä esim lauteiden alle..Mutta menköön se tuossa, täytyy kehitellä siihen jonkinlaisia koristeita/koukkuja tms.

Sauna on testattu useaan kertaa ja on kyllä ihan mahtis, sauna on vaan niin POP. En itse ole kova saunoja ollut aikaisemmin, mutta nyt ehkä taidan aloittaa sen uran :)



Makuuhuoneesta tuli juuri sitä mitä haluttiin=mustaa ja valkoista :) . Tausta seinä maalattu tummemmalla harmaalla x2, muut seinät valkoisiksi. Vaatehuone kaipaa vielä jonkin sortin ovea paikoilleen.
Verhoiksi hankin pimentävät kiiltävän valkoiset verhot, jotka nekin kyllä kaipaavat ehkä viellä verhotamppeja pysyäkseen päivä aikaan pois ikkunan edestä. Tuo kangas on suhteellisen jäykkää :D

Yöpöytä valoiksi sain hankittua Mini Block valaisimet molemmille puolille, antavat juuri sopivasti valoa illan hämärässä/kirjaa lukiessa.

Hyvin on nukuttanut uudessa makuuhuoneessa :)

Koti<3
Ollaan edelleenkin aivan hurmoksessa tästä omasta kodista, omasta pihasta, saunasta ja tästä kaikesta.
Voin kertoo että ihan huippua :)

Toisessa makuuhuoneessa ei ehkä ole mitään kummoista kuvattavaa, lähinnä sisustettu kalusteilla jotka eivät näihin huoneisiin sopinut. Tällä hetkellä se toimittaa virkaa vierashuone.

Näihin kuviin ja tunnelmiin lopetan tämän kaksiosaisen postauksen uudesta kodista, aijon hehkuttaa tätä vielä piiiitkäään!
Ja ehkä ensi postauksessa jotain keittiössä tehtyjä juttuja.

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Uuden kodin sisältöä OH+K

Tässäpä tulee muutama kuvanen uudesta kodista. Ollaan saatu jo tavaroita hyvin paikoilleen, tosin viellä on pahvilaatikoita jemmassa, jotka ovatkin siirretty nätisti kellarista varastoon ja voi olla että täytyy lisää inventaariota tehdä ja laittaa tavarat roskiin/kiertoon koska tosiaan eivät taida olla kovin tarpeellisia, jos ei ole reiluun viiteen vuoteen tarvinnut..






Tässäpä kalustettua olohuonetta. Ollaan ihan ihastuttu noihin Classico-kalusteisiin (tv-taso ja senkki). Onneksemme heräsimme tähän asiaan jo tarpeeksi ajoissa ja noin pari vuotta sitten saatiin hommattua tv-taso mustana ja senkki viime syksynä. Tällä hetkellä ilmseisesti ovat vain valkoisena valmistuksessa. Senkki sopii mittojensa puolesta täydellisesti tuohon harmaan seinän viereen ja kätkee sisäänsä yllättävän paljon tavaroita.TuplaKupla valaisin on ollut minun haaveissani jo useamman vuoden. Ja ahh ihanaa kun koitti hobbyhallin alennuspäivät tämän vuoden puolella niin säntäsin sen välittömästi ostamaan, ja ah, ihana on!

Tv ja äänentoisto asioista minä en juurikaan virka mitään, tiedän vain että tuohon televisioon tulen ehkä vielä ihastumaan, vähän viiveellä vaan, olisin itse hyvin pärjännyt edelliselläkin. On ihan mahtavaa kyllä näin sisustuksen kannalta että nykyään televisiot ovat noin ohuita, eivät vie siis juurikaan yhtään tilaa tuossa tv-tasolla/jos joskus seinälle laittaa niin ihan kivalta siinäkin voisi näyttää.

Tietokone haluttiin omalle pöydälle, ja kipaistiin ikeasta työpöytä sille. Se onkin ainut uusi huonekalu joka tänne ostettiin ruokapöydän+tuolien lisäksi. Muuten sisustettiin aikapitkälti vanhoilla kalusteilla, ja yllättävän hyvin sopivatkin tänne.

Kuvissa näkyykin tuo laminaatti joka naputeltiin paikoilleen, olen kyllä ihan ihastunut siihen, on niin sopivan tumma, muttei kuitenkaan synkistä tunnelmaa liikaa.
Kaikki kuvissa näkyvät seinät on maalattu valkoiseksi lukuun ottamatta tuota senkin takana olevaa seinää. Se maalattiin kahteen kertaan vaalean harmaaksi, ja tuli kyllä omaa silmää miellyttävä lopputulos, oli valmiiksi jo tuollainen röpelöinen ja telalla maalatessa väri imeytyi hyvin koloihin.




Keittiölle ei varsinaisesti tehty juurikaan kuin pieniä fiksauksia. Yläsokkelit ja listat yläkaappien alareunoista poistettiin. Kummasti tuli avaruutta ja selkeyttä.

Ainut miinus ehkä tässä keittiössä on säilytystilan puute, verrattuna edellisen kämpän keittiöön. Tosin nyt kun on touhuillut keittiössä niin kyllä noihin hyvin sopii ne tarvikkeet mitä tarvitsee, ollaan nostettu yläkaappeihin ne tarvikkeet mitä harvemmin kaipailee.
Ruokapöytä ja tuolit ostettiin uutena Sotkasta. Mustavalkoinen teema on viehättänyt molempien nyt jo jonkin aikaa joten oli helppo päätös tuon valitseminen.

Tosiaan poistettiin verholaudat kaikista ikkunoista ja tehtiin pohjatöitä. Tilalle laitettiin verhotangot ja on kyllä ihan toisenlainen tunnelma,kiva :)

Muutosta hengissä selvinneet neljä viherkasvia hakee viellä hieman paikkojansa tästä taloudesta, keittiönpöydälle ainakin valoa riittää aamusta iltaan, mutta saattaa olla hieman liian kuumakin...hmm..

Jatketaan seuraavassa postauksessa sitten lopuilla huoneilla..

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Remontti kiireitä

Ollaan siis nyt kaksi viikkoa ahkeroitu aikalailla kaikki vapaa-aika oman kodin hyväksi, ja siis niin ihanaa kun alkaa näkymään jo selkeästi millainen asunnosta on tulossa. Ja juurikin sellainen kuin me olemme suunnitelmissaan haaveillut!
Lyhyesti ja ytimmekkäästi voisin kertoa mitä kaikkea ollaan tehty.

Aluksi purimme vanhan koivun värisen kattopaneelin alas ja ihanan kamalan mosaiikkiparketti lähti myös kivuttomasti. Aluksi olimme ajatelleet laittaa uusi lattia vanhan päälle, mutta lattia olikin elänyt aika paljon kahdenkymmenen vuoden aikana ja liimaukset erittäin heikot. Joten päädyimme ehkä järkevämpään ratkaisuun ja sorkkarauta/vasara tekniikalla mosaiikkiparketti lähti helposti.
Lattian vaihtoon päädyimme siksi koska tuo ihanan kamalan mosaiikkiparketin ruudullinen ulkonäkö ei meitä miellyttänyt, tosin olisihan se ollut hiottavissa ja maalattavissa/lakattavissa mutta ei se ruudukollinen kuvio olisi siitä hävinnyt niillä keinoilla. Joten halusimme tehdä nyt kertaheitolla meidän mieleisen lattian/asunnon.

Laminaattilattiaan päädyimme ja sen alle laitettiin höyrysulun sisältä solumuovi. Lattian asennus oli helppoa aina siinä kohtaan kun oli suoria pätkiä kyseessä, kulmia ja kaarevia kohtia tuli etenkin keittiöön joten siinä yhteydessä taisi lentä muutama tuskainen hikipisara. Sävyltään lattia on tummanharmaa.

Kattoon halusimme ehdottomasti valkoista. Joten puhtaan valkoinen n.10cm leveä kattolevyä tuli kaikkiin muihin huoneisiin paitsi wc,kylpyhuone/sauna osastolle sekä pieneen makuhuoneeseen, jonka katto oli jo ok kunnossa ostaessa.

Useassa seinässä oli aavistuksen kellertävä pieni kuvioinen kuitutapetti, ja siinä oli ehkä suurin pulma tähän mennessä. Lasta/suihkepullo tekniikalla yritin irroittaa tapettia... noh lähtihän se aavistuksen hitaasti mutta tuloksena ei ollut niinkään tasainen seinä enään. Joten miehet asensi näihin seiniin reilun 1cm paksuiset kipsilevyt. Pohjatöitä tosin oli niissäkin, kun saumat piti kittailla ja hioa. Mutta muutama päivä hiemopaperi ja kitti vuorotellen kädessä hommasta tuli valmista. Levyt sitten maalattiin pohjamaalilla 3x ja neljäs kierros Tikkurilan "paperi" sävyllä. Muut valkoiset seinät maalattiin vain yhteen kertaan tuolla "paperi" sävyllä, kirkasti aavistuksen aikaisempia maalauksia.
Makuuhuoneen päätyseinä sai maalia vähän tummemmassa muodossa pintaan. Halusimme tunnelmaa ja sävyä. Kahteen kertaan maalattiin Tikkurilan M499 mantteli sävyllä.Tykään :)
Olohuoneen ja keittiön erottava epätasaiseksi rapattu "väliseinä" malattiin olohuoneen puolelta harmaan sävyisäksi myös. Maalin sävy oli K499 tikkurilalta, antaa ihanasti tunnelmaa huoneeseen.

Verholaudat myös laitoimme kiertoon, niiden tilalle on hankinnassa verhotangot. Muita pieniä puuhia oli keittiön "modernisointi" puuosiltaan. Yläkaappien alareunasta otimme puulistat pois ja yläsokkelit yläreunasta. Liesituulettimen hormi askarreltiin ja maalattiin valkoiseksi.

Valaistukset muuttuivat niin että olohuoneeseen, eteiseen ja keittiöön tuli kattoon upotetut halogeeni spottivalot ja tähän ratkaisuun olen etenkin erittäin tyytyväinen, näyttää niin kivalta. Kohdevalo tulee erikseen ruokapöydän päälle ja makuuhuoneeseen.

Ovilistat/kynnykset, kattolistat ja lattialistat ovat nyt viimeisenä olleet työn alla. Tässä vaiheessa huomaa kuinka ne ovatkaan ikäänkuin "kehys" taululle. Viimeistelee asunnon kodikkaaksi.

Alkuperäinen keittiö

Alkuperäinen olohuone, ikkunat omalle pihalle

Aluperäinen makuuhuoneen katto, vaatehuoneeseen käynti

Mosaiikkiparketti sai vähän kyytiä

Verholaudat irrotettu ja pohjatöitä tehty seinille

Fiksattu keittiö, katto+valot ja lattia uudet

Tässä kuvarykelmä mitä on sattunut Lumian uumeniin jäämään. Lupaan laittaa parempia kuvia ja sisustuksen kanssa varmasti kuvia luvassa vielä lukuisia.

Tänään työmaalla vielä luvassa viimeinen rivi lattiankiinnitystä ja lattialistat.
Josko vaikka ylihuomenna pääsisi jotain huonekaluja roudaamaan.

Hihii, ollaan molemmat ihan niinkuin pikkulapsia kun hihkutaan vähän väliä erilaisia asioita: A odottaa kuumeisesti että saunaan pääsee löylyihin ja omalle sohvalle omassa kodissa kuuntelemaan musiikkia. Minä olen aivan hysteerinen että saan laittaa pieniä ja isompia sisustusesineitä oikeille paikoilleen ja selaan nettiputiikkeja aamuin illoin. Suurin ilon aihe oli kun ensimmäistä kertaa menin töistäni suoraan työmaalle ja ihan "jännitti" tuo uusi kotimatka, junalla.