Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2013

Yasmin karvapallo!

Meidän ikioma karvapallo länsiylämaanterrieri Yasmin esittäytyy nyt! Palaa halusta päästä kameran eteen ja näyttäytyä!




Näissä kuvissa Yasmin on valloittamassa Hiidenvuorta

Tässä reilun vuoden sisällä meillä onkin ollut useampaan kertaa ihanuuksien ihana Jade karvapallo kyläilemässä ja Simo bostoninterrieri. Koirakuume siis sai kipinää näistä vierailevista tähdistä. Samalla tutustuttiin koiran elämään ja mitä kaikkea se mahtaakaan vaatia...Niimpä se hiipi ainavain korkeammalle. Tähän omaan asuntoon muutto olikin sitten vain loppusilaus sille että kyllä me haluamme koiruuden! Varsinkin kun molemmat oltiin hyvin sitouduttu ajatukseen.
Niimpä vain yksi päivä satuin kysymään tutulta joka westieitä kasvattaa että sattuisiko olemaan pentuja tulossa, ei hänellä ollut nyt lähiaikoina, mutta tiesi kertoa yhdestä tyttöwestiestä joka on vailla kotia. Niimpä minä rimpautin kyseisen yksilön kasvattajalle ja sovittiin parin viikon päähän aika jolloin pääsee koiraa katsomaan. Voi että tämä aika oli sitten pitkä, päivät ei kuluneet millään.

Lopulta päivä koitti ja menimme katsomaan Yasmine noin 8kk vanhaakarvapalloa, ja voi kuinka olikaan ihanaa, leikki,oli iloinen vieraista, oli kovin tuttavallinen ja taisi myös ihastua vähän meihinkin ;D
Koira matkasi meidän mukana kotiin "koeajalle", mutta muutama viikko siitä niin homma oli kyllä jo sillä selvä, Yasmin on vaan niin meidän koira. Koulutu mitä kasvattaja on tehnyt 8kk aikana on ollut hyvää työtä: sisäsiisti ja kiltti tapaus oli siis lähtökohtaisesti.
Niimpä meidän yhteiselo on lähtenyt oikein hyvin sujumaan, jännityksellä odotin että missä vaiheessa tulee jotain pikkuherjoja koiran mieleen tehdä. Mutta ei sitten yhtään mitään jekkua ole tehnyt, sohvatyynyt,sähköjohdot ja viltit ovat kaikki saaneet olla ihan rauhassa.
Koira leikkii omilla leluillaan ja ulkona parasta on frisbee ja keppi leikit :D



Synttärisankari sai angry birds pallon joka on edelleenkin paras!
 Nyt Yasmin siis on juuri täyttäny 1v ja yhteiselo sujuu hyvin, pientä koulutusa tietenkin jatkuvasti saa tehdä, pesua ja kynsien leikkuuta vuorotellen. Mutta ompa koiran kanssa elämä kivaa! Aina on joku kotona kun tulee ja voi sitä riemua kun oven avaa. Yasmin nauttii, elää tässä ja nyt, eikä murehdi eilisestä eikä huomisesta.

Olipa tämä analyysi melkoinen, mutta awww <3 kyse kuitenkin ehkä maailma ihanimmasta koirasta!

ps. näin vain minustakin kuoriutui koiraihminen!

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kesä kertomuksia

Kesäkuun seitsämäs olen näköjään ehtinyt viimeksi kirjoittelemaan kuulumisia, ompa siis aika vierähtänyt hurjaa vauhtia ja ompa sitä tullut tehtyä yhtä ja toista ja vähän kolmattakin tässä välissä.

Minun kesästäni on jäänyt hurjan paljon lukuisia ihania muistoja talven varalle. Olen nauttinut lämmöstä,auringosta, omasta kodista, koira seurasta (tästä tulee takuulla lisää ihan ikiomassa postauksessa :)). Olen myös viettänyt ihania päiviä A:n kanssa ja reissannut sopivasti. En ole kaivannut yhtään minnekkään kaukaisille ulkomaille(paitsi Ruotsiin) koska suomen kesä oli juurikan ihana ja sopiva. Näitä lisää! Ollaan yhdessä askarreltu pieniä juttuja kotona ja aseteltu tavaroita paikasta toiseen, kyllä nämä ehkä vielä tänne jotenkin asettuu oikeaan järjestykseen.

Kesä reissulta helsinki-tukholma-helsinki on tämän postauksen kuvat. Tukholmassa ollaan käyty laivaristeilyllä joskus about kaksi vuotta sitten viimeksi.. (hmm, päätin kuitenkin tarkistaa asian, ja löysin jopa postauksen aiheesta, ja ööh, siitä onkin vain vuosi Risteillen tukholmassa, Klik! ,meneepä aika nopeasti/ hitaasti)

Tämän kertainen reissu oli to-su, oltiin siis laivalla to-pe yö ja la-su yö hotellissa Tukholman ytimessä ja palattiin la-su laivalla takaisin Helsinkiin. Ehtipäs kummasti paljon paljon enemmän nähdä kaupunkia. Sää suosi meitä erittäin hyvin ja otimme käyttöön pariksi päiväksi kaupunkipyörät. Ihan mahtava keksintö! Tosin pyöräthän ei olleet mitään kummoisia, mutta kunnon konkelilla oli hauska tutustua lähemmin kaupunkiin ja pääsi kuitenkin paljon nopeammin paikasta toiseen. Tukholmassa kaupunkipyörä pisteitä oli lukuisia ja juuri sopivasti useimpien nähtyyksiä lähettyvillä.




Pyöräillen siis kuljimme pitkin poikin katuja ja liikkuminen oli näppärää, pyöräkaistoja oli usealla kadulla, mutta myös autotien reunassa omat viivat pyöräilijöille, joka olikin hurjaa touhua, näin kun suomessa on tottunut kevyen liikenteen väyliä käyttämään. Mutta hengissä selvittiin :D

Kaknästornet, elikkä paikallisen telveision lähetystornin juurella käytiin katsomassa maisemia kaupunkiin ja vihreiden peltoniittyjen ihmettelyä.






Ruokaa kävimme testaamassa parissa ravitolassa. Kyseisessä kuvassa ihan perus turisti eväät ruotsalaisittain: pyttipannuu ja lihapullat muussilla. Kyllä napa kiitti kun oli konkeloinnu jo koko päivän.
Lisää nähtävyyksiä kävimme ihmettelemässä Globenin katolla, olen jotenkin ihan ihastunut maisemiin ja näkymiin yläilmoista. Jotenka tämä olis siis ehkä ihan huippu! 130m meren pinnan yläpuolelle kohosi "pallo" globenin kylkeä pitkin huipulle asti, maisemat olivat mahtavia ja hahmotti Tukholman ihan erilailla.

Sitten ihan perinteinen visiitti Vasa-laiva museoon, itse en ollut kertaakaan aikaisemmin sitä käynnyt ihmettelemässä, oli ihan kokemisen arvoinen. Näin erittäin huonosti ruotsia osaavalle turistille tuo museo olikin erittäin hyvä valinta:kaikki kertomukset olivat myös suomeksi esitteissä ja tarinoissa.
Yli 330 vuotta meren pohjassa maannut laiva oli entisöity mahtavan hienoksi ja olipa taiteellisia yksityiskohtia lukuisia. On se entisaikainen puutyö ollut erittäin taitavaa.




 Ennen paluu matkaa kiertelimme jalat väsyyksiin asti Skansen ulkoilmamuseon. Nähtävää olisi riittänyt koko päiväksi. Monet paikalliset olivatkin ihan perheineen retkellä eväiden kanssa, ei hullumpi idea. Me kiertelimme katselemassa eläimiä ja ihmettelimme Ruostin historiaa.
Myös Skansenin kallioilta oli mahtavan hienot maisemat ympäri Tukholmaa. Jalathan tuossa touhussa sitten lopulta väsyi ja pyöräilimme laivalle päin n.3h kiertelyn jälkeen.

Laivalla nautimme mahamme täyteen buffetissa niin etu-,pää- kuin jälkiruoka pöydistä, ja maha tosiaan tuli täyteen.

Mukava oli palata takaisin helsinkiin ja aloittaa aamukahvilla Kauppatorilla ihmetellessä samalla torin elämää.  Mukava naapurimaa matkailu reissu oli :)