Sivut

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Aavistuksen ylempää

Mitä parhain ja nopein keino päästä astetta ylemmäksi Helsingissä on ostaa hissilippu Olympiastadionin Torniin ja tornin huipulle. 5e aikuisilta ja 3e lapsilta/opiskelijoilta. Torni sopii vallan hyvin vierailukohteiksi niin stadilaisille, ulkopaikkakuntalaisillekin kuin turisteille maailman toiselta laidalta. Hissillä painellaan yhdenteentoistakerrokseen(11)!! Joo siis ihan oikeesti, meilläkin suomessa on edes jotain olevinaan isoa ja suurta ja mahtavaa xD

Hissillä melkein huipulle ja muutama porras rappusissa ja näin on päästy ylätasanteelle!








Kaksi ylempää kuvaa on kesältä 2008 ja kolme alempaa nyt tammikuulta -12.
Jotenkin olen tykästynyt tuommoisiin maisemiin suunnattomasti, kaupungilla ei oikeastaan ole väliä. Esimerkiksi lentokoneen laskeutuessä/noustessa suurkaupungin kentältä maisemat ovat aina yhtä ihania ja häkellyttäviä. Pimeän aikaan etenkin, kaikki kaupungin valot loistaa kukin sävyllään ja loistollaan.
Noita kolmea viimeistä kuvaa ja maisemaa olisin voinut jäädä ihmettelemään moneksi hetkeksi, jotenkin kaikki näyttää hurjan ihmeellisestä lintu perspektiivistä.
Olenkin lähestulkoon kaikissa kaupungeissa joissa olen pienen elämäni aikana vieraillut kiivennyt korkeimpan kohtaa/ rakennukseen ja ihaillut sitä maisemaa. Siihen maisemaan ei silmä koskaan väsy, koska se elää ja muuttuu jatkuvasti. Vuodenajat, ilmasto, ihmiset, liikenne, elämä ,kaupunki kaikki muuttuu hetki hetkeltä.

Tässä maisema avautuminen. Lupaan ensi kerralla päivittää jotain asiallista!

lauantai 28. tammikuuta 2012

Hetki


 

Uusin Elle numero
Appelsiinimehuu tosi out of fashion lasista
Vaaleansinisessä Koko kulhossa turkkilaista jogurttia, banaanin paloja ja hunajaa.
Niistä oli erään aamun aamu tehty.

Ne hetket ovat parhaita kun saa tehdä suunnittelemansa asiat puolta hitaammin kuin oli alunperin suunnitellut.
Keep slow.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tämän sunnuntain ilonaiheet!


  • Sai herätä tietäen ettei juurikaan ole pakollisia menoja
  •  Sai lorvailla tunnin tai toisenkin kotosalla haalarissa!!
  •  Sain lukea ihania ja hauskoja ja kuvarikkaita blogeja rauhassa
  • Sain ihailla rauhassa lunta ja talvea ikkunan läpi, eikä varpaat palelleet yhtään
  • Suoritin kansalaisvelvollisuuden, äänestin.
  • Tein iltapalaksi vohveleita ja oli muuten hyviä :)
  • Varattiin A:n kanssa lomamatka!! Tule maaliskuu jo,tule!

www.weheartit.com

lauantai 21. tammikuuta 2012

Ekologinen horjahtelu

Itäkeskukseen olin saapunut Ruohonjuuri kauppa tuossa menneenä syksynä. Nyt vasta siellä ensimmäistä kertaa vierailin. Heti sisälle päästyäni totesin että miksi ihmeessä en ole aikaisemmin käynyt kyseisessä kaupassa tai ketjun muissa liikkeissä, joita näkyy olevan myös muualla Suomessa.

Tuotteita on paljon: ruokatarvikkeita, valmiita leipiä, juustoja, jogurtteja, jauhoja yms. Liikkestä löytyy myös taloustarvikkeita ja ekologisia vaihtoehtoja kasvovoiteille, rasvoille ja vauvan vaipoille ja paljon paljon muutakin.

Ihanaakin ihanempi löyty oli että kaupasta löytyi samaa raakamaitoa kuin tuossa aikaisemmin olin hehkuttanut jonka silloin ostin Maatilatorilta. Siispä pönikällinen maitoa tarttui varmasti minun mukaani. Se vaan on niin hyvää! En aijo edelleenkään lopettaa sen hekutusta :D

Välillä sitä tosiaan herää ajattelemaan että mitä kaikkea lisäainetta ja ei ihmiseen kuuluvaa laitamme suustamme alas taikka rasvailemme naamaan tai hieromme kainaloon. Asia on noussut entistäkin enemmän pinnalle viime aikoina.
Nyt vietettyäni kaupunkielämää jo useamman vuoden voin todeta että kuinka hyvää olikaan se kun lapsuudessa/nuoruudessa sai tuoreita kasviksia, perunoita, maitoa ihan talon takaa. Kaupungissa nimittäin on aavistuksen helpompi ostaa kaikkea suojakaasuun pakattua ja lisäaineilla tuotettua ruokaa. Toiseksi minulla ei satu parvekkeellani kasvamaan puutarhaa. Olenkin lukuisia kertoja sortunut ostamaan juuri sen e-lisäaineita sisältävän tuotteen/suojakaasuun pakatun tms. Ja tehnyt ostokset ajattelematta yhtään mitään. Suurin ajatus on vain ollut se että nyt on nälkä ja nyt tarvitaan ruokaa ja yleensä mukaan tarttui se tuote mikä ensimmäisenä silmiin pistää kaupan hyllyltä. Kyllähän siinä pienen ihmisen maha täyttyykin ja hetkeksi taas nälkä siirtyy. Mutta nyt kun on aavistuksen ottanut enemmän selville mitä sitä oikein on syönyt niin jo kauhistuttaa se perinteinen myydyin lauantai-makkara taikka kääretorttu, joka sisältää toistakymmentä e-lisäainetta. Nämä vain muutamia esimerkkejä jotka ovat minua herätelleet ajattelemaan itseäni ja kehoani ja sitä mitä syön.

Aijoin aivan varmasti jatkossakin sortua suojakaasuun pakattuun leikkeleeseen ja pakaste kasviksiin, ja pizzakinkkusuikaleihin joista 30% on kinkkua. Mutta nyt tiedän että niille on olemassa myös vaihtoehtoja jotka myös suurella todennäköisyydellä maistuu paljon paremmalle ja ovat jo ulkonäöltään houkuttelevempia. Ehkä vaan tarvitsee aavistuksen enemmän ajatella kuin kauppaan menee mitä ostaa ja aavistuksen enemmän kiertää hyllyjä että löytää sen oikein tuotteen. Tai mennä viereiseen kauppaan.
Se ei kuitenkaan mielestäni ole kovin suuri uhraus jos lopputuloksena on tuore ja lisäaineeton tuote.
Ja nykypäivänä tosiaan tämä aihe on noussut pinnalle niin että isommissakin marketeissa on vaihtoehtoja ja luomukauppoja on tullut lähietäisyydelle.

Ja kuinka hyvää onkaan syödä itsetehtyjä leipiä, sämpylöitä tai leivoksia, ja yleensä myös hyödyntää tuoreet marjat/omenat ja muut lisäaineettomat puutarhan herkut samalla kertaa ja lopputulos on maultaan ja tuoksultaan jo niin hyvä että tekee mieli syödä pellillinen samantien. Kuinka monesti suojakaasuun pakatun kääretortun jälkeen tekee mieli toista samanlaista ja onko se tuoksukaan niin hurmaava?

 Ruohonjuuri kaupassa käväisyn seurauksena matkaan tarttui käsitiskiaine, jota mainostetaan tähän sävyyn :

"Sertifioidusti ympäristöystävällinen ja hiilidioksidineutraali erittäin tehokas käsitiskiaine. Ei keinotekoisia hajusteita. Attitude on maailman ensimmäinen sertifioidusti ympäristöystävällinen ja hiilidioksidineutraali kodinpuhdistussarja, johon kuuluvat kodinpuhdistustuotteiden lisäksi myös pyykinpesu- ja huuhteluaineet sekä biohajoavat vaipat. HIILIDIOKSIDINEUTRAALI Kaikki Attitude -tuotteet myötävaikuttavat omalla osallaan taistelussa ilmaston lämpenemistä vastaan. Tuotteiden valmistaja vähentää aktiivisesti hiilidioksidipäästöjään ja jäljelle jäävät päästöt hyvitetään istuttamalla lisää puita." Käsitiskiaine Greippi Attitude

Joten nyt olen omalta osaltani tehnyt päivän hyväntyön ja taistelin edes aavistuksen ilmaston lämpenemistä vastaan. Tosin tuotteesta ei ole mitään negatiivista sanottavaa ja vaikuttaa kaikin puolin hyvältä. Miksipä siis ei sopisi keittiööni, vanhan kunnon Fairyn tilalle?

Mikä on sinun ekotekosi?


perjantai 20. tammikuuta 2012

Neulomisia

Niimpä sitä vähän innostuin puikkojen heilutteluun. Tämä sivu on pelastanut minut monelta pulmalta, ja helpottanut huomattavasti töiden aloituksessa. Selkeääki selkeämmät ohjeet ja vinkit tyhmemmällekin aloittelijalle.
Langat kävin hankkimassa Oulunkylästä: Lankamaailmasta ja joo se kauppa vasta onkin käsityöihmisten unelma, oli laatuja monenlaisia, merkkejä laidasta laitaan, valmiita tuotteita, puikkoja, koukkuja ynnä muuta ja paljon. Matkaan tarttui usean väristä ja merkkistä lankaa ja uudet puikot joilla uudet luomuksen onnistuisi.

Ensimmäiseksi sain inspiraation lasten lapasiin, ja ideana oli saada aikaan Hello Kitty-lapaset. Ohjeet ja suunnitelmat sain valmiiksi ja oli toteutuksen aika, kun Hello Kittyn naamaa kävin väsämään peukalon kohdille niin en jotenkin osannut/onnistunut tekemään hyviä langanvetojen piilotuksia nurjalle puolelle, joten se tuotos koki hävityksen samantien.
Neuloin lapasen normaalisti loppuun asti ja visioin valkoisesta huovasta Hello Kittyn kuvion. Ja totesin sen olevan paljon parempi vaihtoehto ja helpompi ennenkaikkea.
Lopputulos on mielestäni hyvinkin onnistunut ensimmäisiksi lasten lapasiksi jotka tein.


Eli siis Hello Kittyn naama on valkoisesta huopakankaasta lapasen kämmenselän puolelle, mustalla villalangalla neuloen kiinni ja silmät, viikset ja nenä samalla tekniikalla. Rusetti on ohutta punaista silkkinauhaa. Tämän kuvioiset lapaset näyttää olevan kovaa huutoa pienempien keskuudessa, useassakin blogissa olen vastaavia nähnyt.

Ja täytyihän lapasten saajan äidillekin jotain laittaa samaan pakettiin. Niimpä tein ihan perus villasukat, kooltaan noin 38, taisi olla 40 aloitussilmukkaa.

Mukavaa puuhaa tuo neulominen, samalla saa visioida eri väriyhdistelmiä ja kuvioita ynnä muuta. Ehkä ensi kerralla jo astetta haasteellisempaa.

torstai 12. tammikuuta 2012

Neulonta puikkojen lämmittelyä

Mitäs sitä tänään vois tehdä? No voisi vaikka neuloa!
hah! Niimpä kaivoin puikot ja lankakerät jotka ovat minulle lahjottu joku aika sitten, lahjan antaja varmasti olettaa minun olevani yhtä kova neulomaan kuin antajakin :D noh nyt ainakin yritän kovasti, mutta tiedän että varmasti jään kakkoseksi.
Lankani oli paksua valkoista lankaa, merkistä ei oikein ole tietoa koska kääreet olivat jo otettu aikaisemmin pois. Puikot olivat jotakin kokoa noin 8, about.
Reilu vuosi sitten onnistuin samasta valkoisesta langasta tekemään villasukat, olikin silloin aavistuksen haastetta sukissa koska en ollut useaan vuoteen puikkoihin koskenut saatika tehnyt kavennuksia ynnä muita neulonta kikkoja.
Nyt siis päätin aloittaa muistin virkistyksen helpommasta, lapaset!
Helpompaakin helpomman ohjeen löysin täältä. Näyttää sivuilla myös olevan muitakin helppoja neulonta ohjeita, jotta noita sivuja minä ainakin hyödynnän vastaisuudessakin.
Siispä silmukat puikoille ja neulomaan.. nopeastihan ne myös valmistuivat koska lanka ja puikot tosiaan olivat paksumpaa laatua. Hyvä niin koska nyt en ehtinyt kyllästyä puuhaan koska valmista tulikin muutamassa päivässä.
Kärkikavennuksista en kyllä ole aivan varma minkä mukaan ne tein mutta ainakin ihan siistiltä näytti lopputulos.
Olivat nuo lapaset kyllä tarpeen kun noita valoteoksia olimme katsomassa, sai sopivasti sormikkaat lapasten alle niin pysyivät sormet edes hetken lämpimänä.



Tein siis resori osasta sen verran pidemmän että on näppärä kääntää se kaksinkerroin tai sitten ihan suorana takin hihojen alle.
Inspiraatota jäi viellä paljon jäljelle niin saas nähdä mitä seuraavaksi tulee puikoilta.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Helsinki Lux- Valot

Lux Helsinki oli ilmaistapahtuma keskellä pimeyttä, tai siis tätä vuoden aikaa kun vielä on pimeää useita tunteja vuorokaudessa. Valaisun olivat kokeneet Olympia stadionin torni, Hesperian puisto, Musiikkitalo, Finlandia talo ja Senaatintori.
Itselleni jäi parhaiten mieleen Olympia stadionin torni ja Senaatintorin rubiikin kuutio. Torni oli valaistu kirkkailla vaihtuvilla valoilla, varsin värikäs kokonaisuus oli.
Senaatintorilla oli ihka oikea rubiikin kuutio toki hieman suuremmassa muodossa, 125 000 tavallista rubiikin kuutioita olisi sopinut sen kuution sisään. Valaistus ja ääni olivat hienosti yhdistetty tuossa teoksessa.
Hesperian puisto oli myös täyttynyt valoista ja erilaisista lampuista, oli kristallikruunut lumisen puun oksalla, kiinalaiset lyhdyt ja puutarhavalot. Teokset olivat kaikki eri sävyisiä ja tyyliä oli monenlaista, mikä mielestäni virkisti kokonaiskuvaa Lux valoteoksista.
Vähiten jäi mielikuvaa Finlandiatalon valoista, koska valaistus oli aavistuksen rauhallisempi ja väreinä hyvin haaleat sävyt, joissain kohti se ei juurikaan poikennut normaalista Finlandia talon ilta valaituksesta.
Ja Musiikkitalossa oli näköjään myös hieno valoteos, mutta se sattui jäämään toiselle puolelle rakennusta, kun ohi pyyhälsimme varpaat jäässä sisätiloja kohti, niin teos jäi siis näkemättä :( Onneksi tajusin edes jälkeenpäin että siellä oli ihan oikeasti valoteos, kun ensin ajattelin että no mitä normaalista poikkeavaa valoa muka tuossa talossa on, kun kävelin väärtä puolta ohi.

Oopperatalon Amfi teatterissa oli tarjolla tulisirkusta, se oli varsin mielenkiintoinen show se. Nukke koiralla ensin hassuttelivat esiintyjät joka loppujen lopuksi oppikin "hyppäämään" tulirenkaan läpi :D
Tuli elementtinä on varsin hieno ja onnistuneesti muutamia sirkus temppuja esiintyjät tekivätkin, toki muutama epäonnistuminen sattui myös, ei kai ihmekkään jos sormet pakkasen puolella yrittää jongloorata. Ainut miinus taisi olla se että alue jossa esitys tapahtui, oli myös valaistu kohdevaloilla, joka aavistuksen väheni oikean tulen loistetta.
Tässä muutamia kuvia joita ehdin ottamaan ennen kun sormet paleltuivat kokonaan!

Olympiasatdionin Torni


Amfi teatterissa Tulisirkusta


Rubiikin kuutio, pulma?

Rubiikin kuutio, lähes valmis!

Tässä vielä kuva Helsingin tuomiokirkosta, josta kerroinkin jo muutama postaus aikaisemmin Klick!


torstai 5. tammikuuta 2012

Hot Jooga

Jos liikunassa tulee hiki niin kyseinen laji Hot Jooga se vasta kuumaa hommaa onkin.
Tunnit pidetään n.+38 asteisessa huoneessa. Vuonna 2004 Yoga Nordic toi kyseiset tunnit suomeen ja on siitä kehitellyt mm. myös hot pilates tunnit.
Itse olen aikoinani ihan ensimmäisen jooga kokemuksen saanut Hot-tunnilla. Mieleeni oli jäänyt muutaman vuoden takaisesta kokemuksesta kipinä että tätä lajia on pakko päästä harrastamaan viellä ihan säännöllisesti.
Niinkuin kaikki jotka syövät jouluna ihan liikaa suklaat ja herkkuja tekevät lupauksen terveellisestä elämästä, niin myös minäkin :D
Tämän viikon olen Hot joogaillut muutaman kerran, ja syönyt sellleriä että varmasti lähtee suklaapöhöt pois. (ihan oikeasti toi selleri on terveellinen ja saa ainakin rampaamaan wc:ssä: Ravintosisältö sellerissä on aika passeli! )

Hot Jooga tuntia ennen on kyllä tosi tarpeellistä juoda hyvin koko päivä, ja syödä edes jotenkin normaalia perusruokaa, ei tietenkään juuri ennen tuntia. Sen verran että kerkeä ruoka sulamaankin ettei sitten tule huono olo kesken joogan.
Itselläni tunnin joka itseasiassa on kyllä 1h 30min kuluu noin 1litra ihan lähdevettä, toiset juovat sokeroituja mehuja/suolattua vettä, jotta saa jotain ravintoainetta. Koska kehon nesteitä haihtuu tunnin aikana runsaasti.
Tuo hot jooga tunti on sopiva aloittelijoille ja aikataulusta myös löytyy hot jooga lempeä joka se aavistuksen viileämmäs tehtävä harjoitus, n+35.
Harjoituksen ovat kyllä siinä määrin helppo soveltaa jokaisen omaan kuntoon jotta ei tarvitse muillakaan tunneilla pelätä.
Tarkoitus kaikilla tunneilla onkin että jokainen tekee niinkuin hyvältä tuntuu, kipua ei saa tuntua missään vaiheessa. Itsellänikin välillä syke nousi aika korkealla, mutta pienellä lepäämisellä ja liikkeiden keventämisellä jaksoi taas jatkaa.
Ihanaa oli huomata että oikeasti osasi unohtaa koko muun jumppasalin ja keskittyä omaan kehoon ja liikkeisiin sekä ennen kaikkea hengittämiseen. Joka onkin tuntien peruskivi.

Tunnin jälkeen on ihmeen raikas ja kevyt olo sekä energiaa on saanut rutkasti lisää, varsinkin kun nyt tämä talvi yrittää nostaa päätään ja ulkona sataa räntää niin tunnin jälkeen kävely raikkassa sateisessa räntä säässäkin tuntuu mukavalta.

Voin kyllä suositella lajia ihan kaikille, ikään,kuntoon ja sukupuoleen katsomatta. Tunneilla käy tosiaan hyvin monen kuntoista väkeä, eikä olekkaan tämä laji mikään kilpailu laji. Kunhan jokaisella itsellään on hyvä olo!