Sivut

lauantai 24. syyskuuta 2011

Juttuja syksyisiä



Kiinanlyhty ( tunnetaan myös nimillä juutalaiskirsikka, lyhtykukka ja lyhtykoiso) on kyllä ihan ehdoton tuote mitä puutarhasta saa syksyn iloksi sisätiloihin ja säilyykin viellä pitkään. Itselläni ei tosin mitään puutarhaa ole olemassakaan, mutta onneksi on olemssa ystävällisiä työkavereita joilta kyseistä syksy kasvia on mahdollista saada! Nyt nuo silmänilona olevat kiinanlyhdyt ovat olleet ainakin kaksi viikkoa jo, ja viellä ajaa asiansa oikein hyvin.

Keittiöön on tullut pientä sisustus muutosta. Halusin jo vaihtaa hieman tummempaa sävyä keittiöön. Siispä nipsuttelin irti kukkaisen kesäverhon. Ja kaivoin kaapin pohjalta syksy/talvi verho varastojani. Tuo violetin sävyinen hieman kuviollinen "harso" verho on huippu löytö Vallilan alennuslaatikosta jokunen vuosi sitten. Sen takana olen pitänyt mustaa verhoa joka tummentaa ja ei niin paljon päästä valoa läpi. Verho jonka olin siihen ommellut toissa syksynä oli kokenut ihmeellisen muodonmuutoksen pesukoneessa talvella, pesin sen ennen varastoon laittoa. Ja en ilmeisesti oikein ymmärtänyt että kannattaa suosia oikeasti pesuohjeita.. olin siis pessyt sen ilmeisesti hyvinkin väärässä lämpötilassa.. n.60cm kangasta puuttui/uupui kun olin laittamassa sen ikkunaan. Tekevälle sattuu :(
Siispä oli suunnattava verhokangas ostoksille. Keväisestä Ikea reissusta intoutuneena suuntasin sinne. Tarkoituksena löytää suurinpiirtein samanlainen tumma/musta yksivärinen kangas kuin se kutistunut versio. Ja löytyihän se. 2 m ja 50cm kangasta teki noin 15e.
Pienen ompelu suorituksen jälkeen sain paikoilleen mustan ja juuri sopivan tausta kankaan keittiöön. Olen siis toistamiseen tyytyväinen Ikean verhokankaisiin. Jotakin hyvää Ikeasta!

Samaisella reissulla löytyi pimeisiin iltoihin kynttilöitä poltettavaksi. Keittiökuvassa violetti kynttilä ja tässä alimmaisessa kuvassa kolme ruskeaa kynttilää ja alusta ovat Ikeasta.


Kuinka ihanaa se onkaan: polttaa kynttilöitä, kääriytyä peittojen alle ja katsoa hömppasarjoja tai lukea hyvää kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti