Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2011

Kahvilatestausta

Sadepäivänä on myös mukava suunnata kahvilaan. Kahviloita täällä riittääkin joka päivällä erilainen.
Nyt suuntana oli Marimekon ja Stringdbergin yhteistyönä syntynyt kahvila Kämpin ostoskeskukseen.  

Marikahvila.
Hmm, odotuksen olivat varsin korkealla koska tämä paikan oli myös noteerannut sisustuslehdet. Suomalaisuutta ja desingnia ja nautiskelua.
Paikka sjaitsee siis Strindbergin oman kahvilan vieressä ja käsittääkseni molemmista paikoista vastaa Royal Ravintolat.
Marikahvila on sisustettu varsin värikkäästi, mutta mielestäni tyylikkäästi. Löytyy isompia sekä pienempiä sohva- ja pöytäryhmiä. Kalusteet ovat eri klassikoita suomalaisilta sisustussuunnittelijoilta 50- ja 60- luvuilta. Verhoilut tietenkin Marimekon kuoseilla.
Siispä paikka on hyvinkin lämminhenkinen jo ulospäin. Kodikas.
Nuorehko työntekijä on pukenut päällensä Marimekon "iloinen takki" vaatteen sekä jaloissa villasukat!
Tarjolla oli mm. silakkapiirakkaa, lihapiirakkaa, täytettyjä leipiä, salaattia sekä makeita leivonnaisia: mustikkapiirasta, pullaa yms. Juomapuolessakin oli vaihtoehtoja: kahvia, limonaadia,maitoa, siideriä, olutta ja supisuomalaista koskenkorvaakin oli tarjolla. Minä valitsin limonaadin ja täytetyn lapin rieskan. Hinta politiikka on kuitenkin suhteellisen arvokas, toki monessa muussakin keskustan kahvilasta saa tarjoilusta maksaa, syöhän jo summalla kunnollisen lounaankin. Sain siis pulittaa eväistäni 10e ja senttejä. Mutta evääni olivat kyllä ihan syömäkelpoisia ja sopiva pikkunälkään.
Kahvilassa soi linnunlaulu taustalla, joka on varsin hyvä valinta kahvilaan. Mutta hälinää oli paljon, linnunlaulu jäi taka-alalle, kauppakeskuksen meteli ja toisen isomman kahvilan äänet kantautuivat voimakkaana.



Varsin mukava poikkeavuus isojen kahvilaketjujen valikoimassa kaikesta huolimatta. Saatan ehkä toistekkin mennä piipahtamaan näinkin suomalaisessa kahvilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti